-

AKSARAY BİLİM MERKEZİNDE TARIM VE DOĞA ATÖLYESİ KURULDU

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği programıyla Aksaray Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezi bünyesinde kurulan Tarım ve Doğa Atölyesi’ni ziyaret etti.

AKSARAY BİLİM MERKEZİNDE TARIM VE DOĞA ATÖLYESİ KURULDU
02 Kasım 2021 - 09:00
Gençlere bilim ve teknolojiyi sevdiren, bilgisayar yazılımları başta olmak üzere robot, maket uçak, uzay teknoloji, İnsansız Hava Aracı (İHA) gibi teknolojik araçlar ve eğitim atölyeleriyle birçok yenilikçi çalışmaya öncülük eden Aksaray Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezi’nde Tarım ve Doğa Atölyesi kuruldu.

Bu atölye ile çocukların doğal yaşama dair deneyim kazanmalarını sağlamak, gelişim ve görüşlerinin şekillenmesine katkı sağlayarak farklı bakış açısı ve deneyim kazanmalarına yardımcı olacak. Çocuklar tarım atölyesi ile hem eğlenecek hem de öğrenecek eğitim süreçlerine fayda sağlayacak.

Belediye Başkan Dr. Evren Dinçer, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ile kurulan Tarım ve Doğa Serası’nı ziyaret etti. Ziyarette kurulumu tamamlanma aşamasına gelen serada incelemelerde bulunan Başkan Dinçer; “Gençlerimizin doğa ile daha iç içe yaşamalarını sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu seramız ile de çocuklarımızın tarım ürünlerinin, bitkilerin yetişim süreçlerini yerinde gözlemleme ve aktif olarak katılımlarını sağlayacağız.

Bir başka yönden de geleneksel tarımın önemine vurgu yaparak çocuklarımızın üretim sürecinin meşakkatini tadıp emeğin değerini görmelerini de istiyoruz. Çocuklarımızın hem eğlenmeleri hem de öğrenmelerini sağlayarak geleceğe kazanımlar elde edecek yatırımlar yapmaya özen gösteriyoruz.” dedi.

Başkan Dinçer, günümüzde çocukların bilgisayar, telefon, tablet gibi teknolojik aletlerle çok zaman geçirdiğini ve tarım atölyesi ile doğa ile iç içe olmalarını amaçladıklarını belirtti. Çocukların burada günlük aktivite olarak toprak ile temaslarını sağlamayı ve fideden üretim yapmayı amaçladıklarını dile getirdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum