-

AKSARAY KENDİ ELEKTRİKLİ ARACINI ÜRETECEK

Aksaray Üniversitesi Teknoloji ve inavasyon tutkunu öğrenciler TOGG elektrikli aracın ilham verdiği ortamda MOGA adlı yerli ve Milli Elektrikli araç projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

AKSARAY KENDİ ELEKTRİKLİ ARACINI ÜRETECEK
07 Ocak 2024 - 14:23
Aksaray Üniversitesi Teknoloji ve inavasyon tutkunu  öğrenciler  TOGG elektrikli aracın ilham verdiği ortamda MOGA adlı yerli ve Milli Elektrikli araç projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

Aksaray ilinde faaliyet gösteren sanayii kuruluşlarıyla yaptıkları istişareler sonucunda gereken destek sözü alan öğrenciler  Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’a projelerinden bahseden öğrenciler aldıkları cesaretle çalışmalarına hız verdiler .

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlunu Makamında ziyaret eden  Rektör Prof.Dr Alpay Arıbaş, öğretim görevlisi ve proje danışmanı  Prof. Dr.Tolga Taner ve proje  temsilcisi Halil ibrahim Gürbüz  Gürman İnovasyon Takımı olarak Takım arkadaşları , Mert Yaman-EEM, Sena Gökçe ÇEVİK-EEM Turgut YARDIMLI-EEM, Bensu UĞRAŞ-EEM, Mehmet DOĞAN-YM, Hediye ÖZER-EM, Mehmet ALPARSLAN-MM, Ayşenur SUNGUR-MM, Cem KARADELİ-MM birlikte yürütecekleri projenin  hedeflerini  anlattılar makamdan tam destek aldılar.

            PROJENİN AMACI TEKNOFESTTE YER ALMAK  

Ülkemiz ve şehrimizin teknolojik gelişimine katkıda bulunmak, Aksaray’ımızı tanıtmak ve literatüre katkıda bulunmak isteyen mühendis ve mühendis adayları olarak 2024 yılı Teknofest Efficency Elektrikli Araç Yarışmasında sergilemek üzere çalıştığımız MOGA isimli aracımızın tanıtılmasıdır. Diyerek amaçlarını beyan eden öğrenciler  projenin özgünlüğünü anlattılar 

                             PROJENİN ÖZGÜNLÜĞÜ


Batarya yönetim sistemi, motor sürücü kartı, mekanik tasarım ve yapay zeka asistanı gibi unsurların entegrasyonunda yatmaktadır. Bu entegrasyon, enerji verimliliğini artırabilir, performansı optimize edebilir ve sürücüye kişiselleştirilmiş öneriler sunabilir. Mekanik tasarımın inovasyonu, aracın hafif, güvenli ve enerji verimli olmasını sağlayarak özgünlük katmaktadır. Yapay zeka asistanının geniş bilgi seti ve sürücü tercihlerini öğrenme yeteneği, proje özgünlüğünü artırırken güvenlik, güvenilirlik, sürdürülebilirlik ve çevresel faktörler de projenin başarı ve rekabet avantajını belirleyen unsurlardır.

                   ASÜ’YE VİZYON PROJESİ OLACAK 

Üniversite öğrencilerinin üzerinde çalışabileceği, geleceklerini tasarladıkları bugünlerde vizyon kazanabileceği, mezun olmadan istihdam edilmeleri sağlanacaktır. Aksaray Teknopark içerisinde mezun öğrencilerden oluşan bir şirket kurulacak, akademik çalışmaların sanayi ile daha paralel bir şekilde üretime geçilebilecek, şehir ve üniversitenin ülke genelinde tanınırlığının artması sağlanacaktır.

dünya ölçekli kuruluşlarıyla  gelişen önemli bir sanayi  merkez olan Aksaray ilinde  MOGA  elektrikli Araç projesine  otomotiv sektöründe Mercedes Benz Kamyon Fabrikasıyla , AEMOD  motor , Brissa gibi önemli markaların destek verme ihtimalleri heyecana yol açtı gelişmeler yeni bir yerli ve Milli Araçmı geliyor sorusunu gündeme getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum