-

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 18 YAŞINDA!!!

18’lik delikanlı Aksaray Üniversitesinin ilk eksikliği ahde vefa, ikincisi kampüs alanındaki ağaç ve çayırları kurutmaktan kurtaramaması ve şehirle bütünleşememesidir.

 AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 18 YAŞINDA!!!
30 Aralık 2023 - 08:10
Bu gün 2005 yılının 29 Aralık günü öğleden sonra TBMM’sinde başlayan ve ertesi sabah bu güne denk gelen 30 Aralık’ta kabul edilen kanunla Aksaray 81 yıl sonra yeniden akademik eğitime kavuşmasını sağlayan Aksaray Üniversitesin ilk kanunun kabul edilişinin 18.yıldönümü.
   2002 Genel seçimlerini kazanan Ak Parti tarafından hükümetin kurulmasının hemen ardından Aksaray’ın ihtiyacı olan diğer hizmetlerle birlikte kurulacak ilk devlet Üniversiteleri arasına ilimizin de alınması için mücadeleye başlayan 2002-2007 döneminin Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun  ,Ruhi Açıkgöz, Ramazan Toprak’ın  Ahmet Yaşar’ın liderliğinde yaptıkları istikrarlı olduğu gibi azimli çalışmayla ve bu çalışmaya perde önü ve arkasında destek olan onlarca hemşerimizin maddiyle ,manevi desteğiyle  Aksaray’ın il olmaktan sonraki  1845-1920 ve 1933-89 arasında zorla iki defa bağlanan vilayetle olan son bağdanda kurtularak tam müstakil il olmasını da sağlayan hizmetle Aksaray Üniversitesinin kurulmasını sağlayan ilk kanun kabul edildi
 

ASÜ’NÜN BAŞARISI YÖNETİMİN AHDE VEFASI KAMPÜS ALANINDAKİ YEŞİL ALANLARI KURTARIP ÇOĞALMASINI SAĞLAYACAK TATLI SU  VE  TÜM VİLAYET SATHIYLA TAM OLARAK BÜTÜNLEŞMESİNDE!!!
   


 Üniversitenin Aksaray ilinin onuru olduğunu bu onurun her zaman korunarak desteklenerek başarısına da sürekli ivme kazanması için  Rektör Profesör .Dr.  Alpay Arıbaş, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ,Hüseyin Altınsoy ,Ramazan Kaşlı ve Turan Yaldır, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren  Dinçer  ve İGM Başkanı Mehmet Tüzün’le ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odalarıyla STK yetkililerine seslenen hemşerilerimiz!!! 
 

 Üniversitemizin ilimiz ve bölgemize en iyi şekilde hizmet edebilmesinin ilk şartının daima ahde vefayı korumasını.

   

Diş Hekimliği Fakültesinin en kısa zamanda hastalara hizmet vermesinin sağlanmasını, fakülte ve yüksek okulu olmayan ilçelerimizle bölgelerimize kurumun  şubelerinin açılmasının sağlanarak Üniversitemizin ilimiz ,bölgemiz ve ülkemize maksimum fayda sağlayacak araştırmalarının başlatılmasını.



BİNA YAPIMI VE BAKIM MASRAFLARININ MİLİMİZE EDİLMESİYLE AĞAÇLANDIRMA MALİYETİNİNDE DÜŞÜRÜLMESİYLE DİKİLEN AĞAÇLARIN ÖMÜRLERİNİN UZATILMASININ ÇARESİ YENİ KAMPUSTE!
   

Üniversiteye ayrılan kaynakların en verimli şekilde kullanılması için bina maliyetinden çevre düzenlemesine kadarki her hizmetin yüksek maliyetlere sebep olan mevcut kampusun şu anki haliyle ve mevcut tüm binaların korunması sağlanarak şu anki halleriyle bırakılarak ve yine mevcut ağaçlar ile çimin korunması için bunların sulanabileceği tatlı suya kavuşturulmasının sağlanması.
 

Ardından ise daha az maliyetli inşaatların yapılmasına imkan verecek yeni bir kampüs yerinin zaman geçirilmeden aranmasına başlanmasını istediler.



(Haber araştırma belge, bilgi ve fotoğraflar Gazeteci Ali Genç Arşivi)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum