-

ALMANYA AKDER DARGELİRLİ VATANDAŞIN EVİNİ ONARDI!!!

Merkezi Almanya’nın Solingen şehrinde bulunan Aksaraylılar Kültür Derneği(AKDER) ile Avrupa Aksaraylı İş Verenler Çalışma Platformu birlikte Cankıllı köyündeki dar gelirli vatandaşın evini köy muhtarının nezaretinde birlikte onardılar.

ALMANYA AKDER DARGELİRLİ VATANDAŞIN EVİNİ ONARDI!!!
27 Mayıs 2021 - 08:49
  Almanya’daki Aksaraylılar Kültür Derneği ile Avrupa Aksaraylı İş Verenler Platformu tarafından Ramazan ayı boyunca geneli ilimiz merkez ilçe ile bağlı ilçelerin kırsalında olmak üzere sürdürülen yardımların dağıtımı esnasında tespit edilen vatandaşın evi vatandaşın daha iyi ortamda yaşayabilmesi için onarılıyor. 

DERNEK,İŞ ADAMLARI PLATFORMU,KÖY MUHTARI VE USTANIN FEDAKARLIĞIYLA BAŞARILDI 
 
   Onarımda sona gelinen evle birlikte Ramazan boyunca dağıtılan kumanya ile dar gelirli ailelerin çocuklarının giydirilmesinden dolayı emeği olan herkese teşekkür eden Solingen’ deki Aksaraylılar Kültür Derneği (AKDER) başkanı Rasim Çetin” Derneğimizle Avrupa Aksaraylı İş Verenler Çalışma Platformu başkanı İdris Er. 

   Derneğimize her konuda Almanya’dan yardımcı olan Mehmet Kocagöl ve Hollanda’dan yardımcı olan Yücel Şimşek. 
   Aksaray’dan İşadamları Yılmaz İlhan ve Kadir Karakuş ‘la birlikte maddi destek olan hayırseverlerimiz ve muhtarlarımızın yanında gönüllülerimiz inde desteğiyle Ramazan boyunca bir taraftan ihtiyaç sahiplerine kumanya dağıtımı yaparken, bir taraftan ise ihtiyaç sahibi  çocukları giydirdik. 

    Yardımlarımızı sürdürürken bize yardımcı olan Cankıllı köy Muhtarı Ali Yen ile köydeki dar gelirlilere kumanya dağıtımı için gezen ekibimiz tarafından tespit edilen vatandaşımızın evinin onarımı için 50 bin liralık bütçe oluşturduk. 
    Muhtar Ali Yen onarımın en güzel şekilde ve olabildiğince kaliteli malzemeyle mümkün olan en makul giderle alınarak inşaat ustası Şevket Çığırcı kardeşimizle kullandırılmasıyla kısa bir zamanda inşaat tamamlama safhasına getirdiler.   


AKSARAYLI HAYIRSEVER İŞADAMIDA EVİN BEYAZ EŞYASI İLE MOBİLYASINI KARŞILADI!!! 

    Evin onarımı devam ederken beni arayarak bu çalışmaya nasıl katkıda bulunabileceğini belirten İş adamı Kadir Karakuş’tan ise evin beyaz eşyasıyla mobilyalarını almasını rica ettik. 
   Bu dileğimizin yerine getirilmesiyle evini onardığımız hemşerimize yeni mobilyalar ile beyaz eşya alındı. 


    Ramazan boyunca sürdürülen kumanya yardımı ile ihtiyaç sahibi çocuklarımızın giydirilmesi ile bu evin onarım ile mobilyasının alınmasında maddi katkısı olanların yanında bu yardımların dağıtımıyla evin onarılmasında emeği olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.
(Haber Ali Genç) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum