-

ASÜ TIP FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. NAMIK ÖZKAN 'HAZIR GIDADAN UZAK DURUN!'

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Namık Özkan, hastane de ve tıp fakültesinde kalan zamanlarında bazen Kültür merkezinde ara ara da okullarda öğrenci ve eğitim camiası ile bir araya gelerek onlara sağlıkla ilgili seminer ve konferanslar veriyor.

ASÜ TIP FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. NAMIK ÖZKAN 'HAZIR GIDADAN UZAK DURUN!'
26 Aralık 2019 - 10:35
Prof. Dr. Namık Özkan BİLSEM’de verdiği konferansta, öğrencilere ve öğretmenlere hazır gıdadan uzak durmaları gerektiğini belirtirken, teknolojinin insanların daha az hareket etmesine neden olduğunu söyledi.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Namık Özkan, geçtiğimiz gün Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler, onları eğiten öğretmenler ve velileri ile obezite, diyabet, Tıp Fakültesi ve hekimlik hakkında sohbet ettik. Şu ana kadar yaptığımız toplantılar arasında en fazla soru sorulan toplantı oldu. Geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerin merakı beni mutlu etti. Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Adil Bölükbaş'a teşekkür ederim” dedi.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci, öğretmen ve velilerine obezite ve diyabet konusunda konferans verdi. Aksaray Bilim Sanat Merkezi konferans Salonu’nda çarşamba günü saat 18:00’de yapılan konferansta günümüzün en önemli problemlerinden olan obezite ve obeziteye karşı yapılması gereken tedbirler ve çalışmalar ile diyabet hastalığı konularında konferans verdi.

Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Namık Özkan’a BİLSEM öğrencileri çokça sorular sordular. Öğrencilerin meraklı soruları Dekan Özkan’ı da mutlu etti. BİLSEM Öğrencileri Dekan Özkan’a,  doktorluk, genel cerrahi, ameliyatlar üzerine sorular sorarak meraklarını gidermeye çalıştılar. Dekan Özkan, sorulara içtenlikle cevap verdi.

BİLSEM’de Öğrernciler, öğretmenlere yönelik obezite ve diyabet konusu ile ilgili faydalı ve güzel bir konferans gerçekleşti.

Konferansta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan öğrencilerin hazır gıdalardan cips ve kola gibi zararlı yiyecek ve içeceklerden uzak durmalarını, mümkün olduğu kadar kullanmamaları gerektiğini, tüketmeleri gerektiğini ayrıca düzenli ve sağlıklı beslenme konusunda neler yapması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Gelişen teknoloji insanların daha az hareket etmelerine neden olduğundan dolayı dünyada obezitenin arttığını ve hazır gıdaların facefood türü yiyeceklerin tüketiminin artmasında bu süreci hızlandırdığını söyledi.

BİLSEM okul müdürü Adil Bölükbaş Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan’a öğrencilere ve öğretmenlere okulda vermiş olduğu konferanstan dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum