-

ASÜ'YE YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ

Yeşil Doğa Derneği'nin başkan ve yönetimi, Cumhurbaşkanı kararnamesiyleAksaray’a atanan Rektör Prof . Dr. Alpay Arıbaş’ı makamında ziyaret etti.

ASÜ'YE YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ
10 Ekim 2023 - 15:29


Yeşil Doğa Derneği'nin başkan ve yönetimi, Cumhurbaşkanı kararnamesiyleAksaray’a atanan  Rektör Prof . Dr. Alpay Arıbaş’ı makamında ziyaret etti. 

Bu ziyarette "Yeşil Aksaray"ın önemli bir konu başlığı olarak ele alındığı görüldü. Ziyarette öne çıkan konular Yeşil Aksaray ve ASÜ’nün ilin tanıtımına verdiği etki oldu, 

Bölgesel kalkınma için kurulan T 71 bölgesinde yer alan Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde illerinde şubesi bulunan Yeşil Doğa Derneği başkan ve üyeleri  Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Aksaray'a atanan atanan  Rektör Prof.  Dr. Alpay Arıbaş’ı makamında ziyaret etti 
ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir AY, Başkan yardımcısı Yaşar Oflaz, Hayvan Hakları sorumlusu Metin Başpınar, Tarım sorumlusu Şevki Terlemez, Yeşil Doğa Engelli koordinasyon temsilcisi Cennet İnceöz, Sportif  Faaliyetler sorumlusu öğretim görevlisi Fatih Şahin katıldılar.

Aksaray'da Yeşile Dönüş Çağrısı

Prof Dr. Alpay Arıbaş  Aksaray'da yeşil alanların artırılması için toplumsal bir seferberlik başlatılması gerektiğini vurgulayarak, "Kampüs içerisinde zor araziye rağmen yeşil Kampüs oluşturmaya çalışıyoruz gerekirse fidan dikmek için fırsatlar yaratmalıyız. Öğrencilerimiz kampus içi ve şehrin ihtiyaç olan  ormanlık alanlarında  fidan dikerek geleceğe nefes olmalılar." şeklinde konuştu.

Yeşil Doğa Derneği Genel Başkanı Abdulkadir Ay, "Yeşil Kampüs Yeşil Aksaray’’  girişimleriniz için  için yönetim kurulumuz "Yeşil Bayrak" ‘ ödülü verme kararı almıştır taktim etmekten onur duyarım" dedi .

Yeşil Doğa Derneği'nden Öneriler

Yeşil Doğa Derneği Genel Başkanı Abdulkadir Ay, Aksaray'ın gelişen ve büyüyen bir il olmasına rağmen ağaçlandırmada  seferberlik  yapması gerekiyor  ve kuraklık tehlikesinin büyük tehlike  olduğunu belirtti. 

özellikle Eskil  ilçemiz ve Sultanhanı bölgelerimizde çölleşmeyle mücadele şart bunun için susuz bitkilerin yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Ay,  Zaten var olan kuraklığın yanı sıra Sanayi kuruluşlarının  inşaat çalışmalarının ASÜ Çevresinde oluşturulması dolaysıyla bölgede yuvalanan  yaban kuşlarının dağılmasına sebep olunmuştur,  Çevreye duyarlı üniversitemizin kampus sınırları içerisinde  suni gölet oluşturularak kuş cennetine  dönüştürerek hayat vermesini talep ediyoruz’’ dedi.

  Aksaray Üniversitesi Rektörü  Prof Dr. Alpay Arıbaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek  Yeşil Doğa Derneği üyelerine  teşekkür ederek , çalışmalarında başarılar diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum