-

ATATÜRK LİSESİ KAVŞAĞI'NIN SİNYALİZASYON SİSTEMİ DEVREYE ALINDI

Aksaray Belediyesi,Ulaşım Master planı çerçevesinde şehir içi ulaşım ve kavşak yenileme çalışmalarıçerçevesinde Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde yer alan Atatürk Lisesi kavşağında sinyalizasyon sisteminin alt yapısını tamamen yenileyerek devreye aldı. Söz konusu kavşakta bulunan sinyalizasyon sitemi yaklaşık 12 yıl önce kısa süreli çalışmış ve daha sonra kullanılmayarak atıl vaziyette bırakılmıştı.

ATATÜRK LİSESİ KAVŞAĞI'NIN SİNYALİZASYON SİSTEMİ DEVREYE ALINDI
17 Aralık 2014 - 14:19
Aksaray Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüana arter kavşaklarda gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarını bitirerek trafik lambalarınıkavşak noktalarına yerleştirdi. Daha önceAtatürk Bulvarı üzerindekiKiler Caddesi ile Nakkaş Mahallesindeki Somuncu Baba Caddesi’nde trafik ışıklandırması yapan Aksaray Belediyesi, benzer bir çalışmayı, Atatürk Lisesi kavşağında da gerçekleştirdi. Uzun yıllar atıl vaziyette olan sinyalizasyon sisteminin alt yapısı tamamen yenilenirken uygun yerlere trafik lambaları konularak trafiğin daha akıcı hale gelmesi sağlandı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya Ulaşım Master planı çerçevesinde yeni proje ve uygulama sunduğunu belirten Ulaşımdan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, Aksaray kent merkezinde trafiğin sorun olmaktan çıkacağını yineledi.

Kavşak düzenlemelerindeki asıl amacın trafik kazalarını önlemek ve trafiği önemli ölçüde rahatlatmak olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Baydar, Atatürk Lisesi Kavşağıyla ilgili yapılan çalışmada “Düzenlemesini yaptığımız bu kavşağın alt yapısını tamamlayarak trafik sinyal sistemleri ile trafik levhalarını ve işaretlerini tamamen yeniledik. Bu ve tüm kavşaklarda en modern, ileri teknoloji ürünü sinyal sistemlerini kullanıyoruz. Böylece hem trafik kazalarına karşı can ve mal kaybını önleyici bir tedbir alıyoruz hemde şehir içinde yol ağını etkin biçimde kullanıyoruz” dedi.

Aksaray Belediyesi’nin sinyalizasyon alt yapısını değiştirdiği kavşakların başında led ışıklarla modern bir görünüm kazandırılan Efor Kavşağı, ardından Askerlik Şubesi Kavşağı, Büyük Bölcek Yolu Cumartesi Pazarı Kavşağı, Selçuklu Bulvarı ile Acem Sokağı Kavşağı yer alıyor.
Atatürk Lisesi kavşağ

YORUMLAR

  • 0 Yorum