-

İYİ PARTİLİ EREL, "ZAM YAĞMURU ALTINDAKİ TÜRKİYE'NİN YARISINDAN FAZLASI MUTSUZ"

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Türkiye’deki mutsuz kişi sayısının artması ve artışın önüne geçilebilmesi amacıyla TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergesi üzerine söz aldı. Ayhan Erel, TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşmada işsizin, emeklinin, çiftçinin, 3600 ek gösterge bekleyenlerin, emeklilikte yaşa takılanların, ataması yapılmayan, evlilik çağına girmesine rağmen evlenemeyen yuva kuramayan gençlerin günden güne daha da mutsuz olduklarını vurguladı.

İYİ PARTİLİ EREL, "ZAM YAĞMURU ALTINDAKİ TÜRKİYE'NİN YARISINDAN FAZLASI MUTSUZ"
09 Mart 2022 - 18:34
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Türkiye’deki mutsuz kişi sayısının artması ve artışın önüne geçilebilmesi amacıyla TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergesi üzerine söz aldı.  
 
Ayhan Erel, TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşmada işsizin, emeklinin, çiftçinin, 3600 ek gösterge bekleyenlerin, emeklilikte yaşa takılanların, ataması yapılmayan, evlilik çağına girmesine rağmen evlenemeyen yuva kuramayan gençlerin günden güne daha da mutsuz olduklarını vurguladı. 
 
İYİ Partili Erel, iktidarın da mutsuz olduğunu, çünkü zamanında ya da erken yapılacak ilk seçimde gideceklerinin farkına vardıklarını söyledi. 
 
Erel’in konuşmasında şu ifadeler yer aldı:
 
PAZARDA , ÇARŞIDA, DOLMUŞTA , OTOBÜSTE YÜZÜ GÜLEN İNSAN KALMADI
 
Pazarda, çarşıda, dolmuşta, otobüste, insanların olduğu yerlere baktığımızda, vatandaşların hemen hemen tamamına yakınının asık suratlı, çatık kaşlı, birbirine gülümsemeden bile kaçınır bir davranış tarzıyla karşı karşıya kaldığımız, Türkiye'nin yaşadığı bir gerçektir.
 
TÜRKİYE’NİN YARISINDAN FAZLASI MUTSUZ
 
Yine, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son yaşam memnuniyeti araştırmalarına göre Türkiye'nin yarısından fazlası mutsuzdur, hayatından memnun değildir. Gıda, giyim, ulaşım, eğitim fiyatlarının son bir senede neredeyse 3 kat arttığı bir ülkede vatandaşların mutlu olmasını beklemek mümkün değil. 
 
Son bir yılda benzine yüzde 166, motorine yüzde 240 oranında zam yapılması ve bu zamların altında inleyen vatandaşımızın da mutlu olmasını beklemek mümkün değil. Son iki yılda Avrupa'nın elektrik ve doğal gaz zam şampiyonu olan ülkemizde yaşayan vatandaşlar nasıl mutlu olsunlar?
 
Geleceğini göremeyen, geleceğine ilişkin hayal dahi kuramayan öğrencilerimiz, gençlerimiz mutsuz. Üniversite kazanma sevinci, yurt bulamayıp açıkta kalarak kursağında kalan öğrencilerimiz mutsuz. Binbir zahmetle okulunu bitiren, iş bulamayan, ataması yapılamayan mezunlarımız mutsuz, onların anaları babaları mutsuz. KYK borçları icra olarak önlerine gelen gençlerimiz mutsuz. 
 
Evlilik çağında sevdiği kişiyle evlenemeyen, çeyizini düzemeyen gençlerimiz mutsuz; Diyanetin de kulakları çınlasın. 2.500 lira maaşla geçinmeye çalışan, elini öpen torununa harçlık veremeyen emeklilerimiz mutsuz. 
 
 EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMAYAN İŞÇİ MUTSUZ
 
Gece gündüz çalışarak alnının teriyle rızkının peşinde koşan, emeğinin karşılığını alamayan işçi kardeşlerimiz hâliyle mutsuz. Açlık sınırı altında çalışan, evine helal lokma götürmekten başka amacı, gayesi olmayan asgari ücretli kardeşlerimiz mutsuz. 
 
ZAMLARLA BAŞ EDEMEYEN ÇİFTÇİLERİMİZ MUTSUZ
 
Üst üste gelen zamlarla, mazot fiyatıyla, tohum fiyatıyla, gübre fiyatıyla, elektrik faturalarıyla mücadele eden ve artık baş edemeyen, icralardan dolayı traktörünü satmak zorunda kalan nasırlı elleri öpülesi çiftçilerimiz mutsuz. 
 
EVLADINA ET YEDİREMEYEN, TENCERESİNDE ET DEĞİL, DERT KAYNAYAN ANALARIMIZ BACILARIMIZ MUTSUZ
 
Artan enflasyon karşısında alım gücü gün geçtikçe düşen, üç yıldır aynı takım elbiseyi, altı yıldır aynı paltoyu giyen memurlarımız mutsuz. Elektrik faturaları kira fiyatlarını 2'ye, 3'e katlayan esnafımız mutsuz. Evladına et yediremeyen, tenceresinde et değil dert kaynayan kıymetli analarımız, bacılarımız mutsuz. Çocuğunun okul masraflarını karşılamakta zorlanan, evladına bir pantolon dahi alamadığı için bunalıma giren babalar, kardeşler, abilerimiz mutsuz. 
 
 
EYT MAĞDURLARI, 3600 EK GÖSTERGE BEKLEYENLER, TAŞERONDA KADRO DIŞI BIRAKILANLAR MUTSUZ!
 
EYT mağdurları, haklarını alamayan sağlık çalışanları, 3600 ek gösterge hayaline kapılanlar, taşeronda kadro rüyası görenler, hepsi mutsuz. 
 
İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ DE MUTSUZ! ÇÜNKÜ GİDECEKLERİNİ ANLADILAR…
 
Tabii ki iktidar vekilleri ülkenin güllük gülistanlık olduğunu, vatandaşın mesut ve mutlu yaşadığını iddia edebilirler ancak sahaya çıktıklarında durumun böyle olmadığını kendileri de görmektedirler.
Değerli milletvekilleri, görüyorum ki vatandaşın yanında son günlerde iktidar da mutsuz çünkü zamanında ya da erken yapılacak bir seçimde gideceklerinin farkına vardılar ve bu durum da onları mutsuz ediyor.
 
BUGÜNLER GEÇECEK! SAYIN MERAL AKŞENER’İN DE VURGULADIĞI GİBİ, “KÖTÜLER GİDECEK , İYİLER GELECEK”
 
Bugünler böyle kalmayacak, bugünler geçecek.
 
Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in sık sık vurguladığı gibi, önümüzdeki seçimler, kötü ile iyinin seçimi olacak; kötüler gidecek, iyiler gelecek. Vatandaşa yüzünü dönen, vatandaşa yüzünü dönen, vatandaşın sesini kısmaya çalışan, feryadına duyarsız kalanlar gidecek, vatandaşın derdiyle dertlenen, sevinciyle mutlu olanlar gelecek. Bugün büyük sıkıntılar çeken fakat devletine, milletine, bayrağına sadık kalan cefakâr milletimiz hak ettiği huzurlu günlere elbet kavuşacaktır. Kimse şüphe duymasın, kimse endişelenmesin, bu ülke sahipsiz değildir, Meral Akşener'in liderliğinde daha iyi, daha güzel bir Türkiye'ye hep birlikte kavuşacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum