Aksaray Belediyesi, sanayi sitesi esnaflarını iftar programında buluşturdu. İftar AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Esnaf Odalar Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Madeni Sanatkârlar Oda Başkanı Mehmet Üçkulak, Ağaç İşleri Başkanı Mesut Konuk ve sanayi esnafları katıldı.
Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, masaları ziyaret edip hayırlı ramazanlar dilediler.
İftar programından sonra konuşan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sanayi dönüşüm projesinin hangi aşamada olduğuna dair esnaflara bilgiler aktardı.
Başkan Yazgı, Sanayi Dönüşüm projesinin istişare toplantılarında esnaflardan gelen talep üzerine tamamen yeni boyut kazandığını ve projenin baştan aşağı yenilediğini hatırlatarak “Bizler sanayi esnaflarımız istişare toplantısı yapmış sizlerde bu toplantıda isteklerinizi almıştık. Bu istek sonucunda şekillendirdiğimiz proje sonucunda 100, 200, 300, 400, 500 metrekarelik dükkânlarla hem yapım maliyetini düşürmek ve inşaatı hızlandırmayı hedeflemiştik. Buna göre hazırladığımız projeyi TOKİ’ye sunduk ve geçtiğimiz aylarda projenin yapımı için protokol anlaşması imzaladığımızı sizlere duyurmuştuk” dedi.
“Sanayimizi taşıyacağız”
Başkan Yazgı, projenin artık sona gelindiğini açıklayarak “Bu iftar programına gelmeden önce TOKİ ile yeni bir görüşmemiz daha oldu. Bayram öncesinde son imzalar atılacak ve dükkânlar için parasal olarak son değerler netleşecek. Yine bu hafta içinde Salı yada Perşembe günü Sanayi esnafımızla Kültür Merkezinde toplantı yapacağız ve hangi metrekaredeki dükkanlara ne kadar fiyat tespit edildiğini sizlere açıklayacağız. Yine Cuma günü yada yetişmez ise Ramazan Bayramından sonra bankaların fiyatları netleşecek. Sonra sizlerden talepleri toplayacağız ki kaç esnafımız hangi metrekarede dükkân istiyor bunu tespitini yapacağız. Talepler doğrultusunda proje tekrar revize edilerek uygulamaya konulacak” ifadesini kullandı.
Projenin aşamalarından bahseden Başkan Yazgı “Bu haftadan sonra her şey bize bağlı gelişecek” dedi. Ve konuşmasının devamında “ Önemli olan talep toplama süresinin kısalığı ve sonucu TOKİ bildirme süresi olacak. Bundan sonraki aşamada ise taleplelere istinaden proje, TOKİ tarafından hemen ihale edilecek. Resmi süreler tamamlandıktan sonra inşaat hemen başlayacak. TOKİ biliyorsunuz Başbakanlığa bağlı ve devlet güvencesinde ve projenin çok hızlı ilerleyeceğini söylediler. Dediğim gibi Perşembe günü sizlerle istişare toplantısı yapacağız ve burada fiyatlar nasıl olacak her şeyi sizlerle paylaşacağız” dedi.
Milletvekili Cengiz Aydoğdu, projenin sonuca bağlanmak üzere olduğunu ifade ederek “İnşallah, bu yıl içinde dönüşüm projesinin kazması vurulacak ve 3. Yılımızda iftarımızı Yeni sanayi sitemizde yaparız” diye konuştu.

Yorumlar
Kalan Karakter: