-

OTİZM'İN İÇ SESİ BİRSEN BAŞAR ''OTİZMLE YAŞAMAK ADLI SUNUM'' İÇİN AKSARAY'DA

Aksaray Otizm Dayanışma derneğinin çabaları sonuç verdi ünlü konuşmacı ilimize geliyor.. Onu Dünya televizyonlarında ilgiyle izliyorlar Şu an dünyada bir örneği daha yok. Hollanda'da doğan ve ancak 21 yaşındayken otizm teşhisi konulan Birsen Başar, Otizmle Yaşama adlı sunum yapmak için Aksaray’a geliyor .

OTİZM'İN İÇ SESİ BİRSEN BAŞAR ''OTİZMLE YAŞAMAK ADLI SUNUM'' İÇİN AKSARAY'DA
26 Aralık 2022 - 13:07
Aksaray Otizm Dayanışma derneğinin çabaları sonuç verdi ünlü konuşmacı ilimize geliyor.. Onu Dünya televizyonlarında ilgiyle izliyorlar  Şu an dünyada bir örneği daha yok.  Hollanda'da doğan ve ancak 21 yaşındayken otizm teşhisi konulan Birsen Başar, Otizmle Yaşama adlı sunum yapmak için Aksaray’a geliyor.

Otizm elçisi olmak isteyen Başar, sosyal zorluklarla verdiği mücadeleyi Aksarayda  , AKSARAY OTİZM DAYANIŞMA DERNEĞİ olarak düzenlediği seminerde anlatacak..
Aksaray Bilim merkezimize ücretsiz olarak vereceği seminerde Aksaray belediyesi ve Dr EVREN DİNÇER in desteği ile katılımcı öğrencilere günün anısı  adına katılım belgesi de verilecek
Birsen Başar, otizmlilerin her zaman daha net konuştuğunu, yalan söylemediğini vurgulayarak, "Sizler daha dolambaçlı davranıyorsunuz. Olduğunuz gibi olsanız dünya daha güzel bir yer olur… İnsanları kırmamak için yalan söylemek zorunda değilsiniz" diye konuşmuştu.

21 yaşında aldığı otizm teşhisinden sonra hayatı boyunca yaşadığı iletişim ve davranış sorunlarının nedenlerini keşfeden Birsen Başar, hayatı ve insanları algılayışındaki farklılıkları anlatabilecek beceriye sahip, yüksek işlevli yetişkin bir otizmli olarak dikkat çekiyor.
Aksaray’da  Otizm Farkındalık adına  Türkiye genelinde farklı etkinliklere katılan  Birsen Başar, 28 Aralık 2022 Çarşamba  günü saat 13.00 de   Aksaray Bilim Merkezinde Algı "Otizmle Yaşamak" adlı program  dahilinde otizmden etkilenen çocukların aileleri ile tüm otizm dostlarının katıldığı bir söyleşi gerçekleştirecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum