-

REKTÖR ŞAHİN TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2023 yılına kadar Tıp Fakültesi’nde en az 300 akademisyene ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

REKTÖR ŞAHİN TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
23 Ekim 2018 - 13:59
Temel eğitimlerini Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde alan ASÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, kampüsü ve şehri tanımak üzere Aksaray’a geldi. Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi yönetimi ve ilgili Daire Başkanlarıyla birlikte öğrencileri Senato Salonu’nda ağırlayan Rektör Şahin, Tıp Fakültesi’nin ASÜ’nün kızıl elması gibi olduğunu belirtti. Şehrin bir dönem en büyük beklentileri arasında olan Tıp Fakültesi’ne dair kuruluş çalışmalarını ve süreci anlatan Prof. Şahin, “Kurulan Fakülte şehir için çok farklı bir anlam taşıyor. Biz de şehrimizin beklentilerine karşılık verebilmek adına üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz” dedi. Türkiye’de iki farklı Tıp Fakültesi modeli olduğundan bahseden Şahin, “Bunlardan ilki, eğitim-öğretimini kendisi yapan ve hastanesi ayrı olan; diğeri ise ayrı bir hastanesi olmayan ve devlet hastanesiyle afiliasyon anlaşması yapan fakülteler. ASÜ ikinci modelde yer alan üniversiteler arasında” dedi. Akademik kadronun giderek güçlendiğini ve bu süreci mümkün olan en hızlı şekilde tamamlamaya çalıştıklarını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti: “Hayalimiz, 2023 yılına geldiğimizde en az 300 akademisyene ulaşmak. Yine zaman içinde kendi eğitim binamızı da tamamlamak arzusundayız. Öğrenci alım sürecimiz sorunsuz şekilde devam ediyor. Aksaray’da önemli bir sağlık yatırımı olan yeni devlet hastanesi çok kısa bir süre sonra hizmete girecek. Yani öğrencilerimiz Aksaray’a geldiklerinde bu yeni hastanede eğitimlerine devam edecekler” dedi. Şahin, sözlerinin sonunda tüm öğrencilere başarılar diledi.

Toplantının ardından öğrenciler kampüsü ve şehrin tarihi yerlerini gezerek, hem Üniversiteyi, hem de şehri tanıma imkânına sahip oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum