-

ŞEHİRDE KAR YOK ANCAK HASANDAĞINDA DAĞCILAR KEYFİNİ ÇIKARDILAR

Aksaray da saygın kişilerin oluşturduğu Hasdak dağcılar kulübü üyeleri Pazar günü hem güneşli hemde karlı bir havayı fırsat bilerek hasan dağı eteğinde kar tırmanışı yaptılar, Zirveye yakın kar beyaz hoteli civarında kamp kuran dağcılar 50 cm civarında yağan karlara gömülerek memleketi hasta eden kuraklığa inat sağlık için temiz bir nefes aldılar.

ŞEHİRDE KAR YOK ANCAK HASANDAĞINDA DAĞCILAR KEYFİNİ ÇIKARDILAR
06 Ocak 2020 - 21:35
Aksaray da saygın kişilerin oluşturduğu Hasdak dağcılar kulübü üyeleri Pazar günü hem güneşli  hemde karlı bir havayı fırsat bilerek hasan dağı eteğinde kar tırmanışı yaptılar,  Zirveye yakın kar beyaz hoteli civarında kamp kuran dağcılar 50 cm civarında yağan karlara gömülerek memleketi hasta eden kuraklığa inat sağlık için temiz bir nefes aldılar. 

Saat 10.30 da Helvadereden başlayan etkinliğe 19 kişi katıldı. 1200 metreden  başlayarak  2000 metreye kadar çıkan dağcılar kargın tarafından inişe geçerek saat 15.30 da geri döndüler.



Dağcılığı yaşam biçimi olarak gören İlker Akkaş Sosyal medya hesabından "Hasdak ile yılın ilk etkinliğini Hasandağın da 05.01.2020'de güzel bir havada, doğasever dostlarla gerçekleştirdik." diyerek özetledi.



Aksaray halkının bir türlü bulamadığı kar görüntüsünü hiç değilse Hasandağı yöresinde görebilme şansına sahip olan dağcılarımız bir türlü gelmeyen kışın keyfini çıkartırken beyaza bürünmüş dağın eteklerinde dolaşarak çektirdikleri kar manzaralı resimler kar bekleyenlere teselli kaynağı oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum