-

SULTANHANI İLÇESİNİN KALİTELİ YONCASI DUBAİ PRENSLERİNİN MİLYON DOLARLIK ATLARA GİDİYOR

Dünya'da En Kaliteli Yonca üretimi ile İlk sırada Yer alan Sultanhanı ilçesi Bölgede de En Çok Yonca yetişen Merkezlerden birtanesi. Sultanhanı İlçesinden İspanya, Dubai ve BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ne 10 Bin Ton Yonca İhracatı yapıldı.

SULTANHANI İLÇESİNİN KALİTELİ YONCASI DUBAİ PRENSLERİNİN MİLYON DOLARLIK ATLARA GİDİYOR
13 Haziran 2019 - 09:07
Dünya'da En Kaliteli Yonca üretimi ile İlk sırada Yer alan Sultanhanı ilçesi Bölgede de En Çok Yonca yetişen Merkezlerden birtanesi. Sultanhanı İlçesinden İspanya, Dubai ve BAE (Birleşik Arap Emirlikleri)  ne 10 Bin Ton Yonca İhracatı yapıldı.



DUBAİ PRENSLERİ İLE ARAP ŞEHLERİNİN MİLYON DOLARLIK ATLARINA SULTANHANI YONCASI



İklim Şartları ve Toprak yapısı nedeniyle Çok kaliteli Yonca üretilen Sultanhanı ilçesinde Üretilen Yoncalar Dünya pazarında çok büyük ilgi görüyor. Bu yoncalar Başta Dubai Prensleri ile Arap Şeyhlerinin Milyon dolarlık Yarış atları ile Diğer Avrupa ülkelerindeki Yarış atları için özel olarak alınıyor. Yapılan Analiz ve İncelemeler ile Kalitesini Ispatlayan Sultanhanı Yoncası ilçe ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.



İL TARIM ve ORMAN MÜDÜRÜ SAKLAV SULTANHANI İLÇESİNDELİ YONCA ÜRETİMİ YAPAN ŞİRKETİ ZİYARET ETTİ




Sultanhanı ilçesinden İspanya Dubai ve Birleşik Arap Emirliklerine 10 Bin Ton yonca İhracatı yapan firmayı İl Müdürü Bülent Saklav yerinde denetledi. Yapılan açıklamada 2019 yılında İlimizden Dış Ülkelere 50 bin ton yonca ihracatı yapılacagını söyledi, bununda yaklaşık 50 milyon TL ihracat tutarı oldugunu bildirdi. İl Müdürü Bülent Saklav müdürlügümüz kontrolünde bu üretimi yapan üreticitilerimize Teşekkür Ederek, Allahım Devletimize milletimize zeval vermesin dileklerinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum