-

TARİH VE MİLLİ SERVET DÜŞMANI DEFİNECİLERİN 1500 METRE DAĞIN ZİRVESİNDEKİ AKLA ZİYAN KAZISI!!!

Zirveye 9-10 metre kala 4-5 metre genişlik ve derinlikteki çukur kazan defineciler tabiatı katledilirken, buraya düşecek insan ve hayvanın yardımsız çıkması mümkün olmadığından cana da kast ediyorlar.

TARİH VE MİLLİ SERVET DÜŞMANI DEFİNECİLERİN 1500 METRE DAĞIN ZİRVESİNDEKİ AKLA ZİYAN KAZISI!!!
21 Ekim 2021 - 08:17
Aksaray merkez ilçe Yanyurt köyü sınırları içinde bulunan Ekecik sıra dağlarının yükseklik olarak 3. sü olan Gazi dağının zirvesini oluşturan volkan bacasına 9 ila 10 metre kala açılan geniş ve derin çukurla tarih, ve tabiat düşmanlığının yanında buraya düşecek bir hayvan veya insanın yardımsız olarak yukarıya çıkması da mümkün değil. 

 OBSİDYEN VE KUVARSLARIN İZİ TAKİP EDİLİRKEN ZİRVEYE ULAŞILDIĞINDA GÖRÜLDÜ!!! 

  İnsanlarımızın doğdukları yerde tüketici olmaktan kurtularak  vatan toprağını üreterek sahiplenmesiyle doğduğu yerde doyması için yapılan çalışma çerçevesinde Yanyurt köyü sınırları içindeki Kuvars ve Obsidyenlerin yerlerinin tespiti esnasında Ekecik  sıra dağları içinde bulunan ve bu sıra dağların yükseklik yönünden 1500 metreyle 3.sü olan Gazi dağının zirvesine ulaşıldığında bu devasa çukur görüldü. 
 

  Konu ile ilgili olarak bilgi veren Gazeteci Ali Genç” 2017 yılında köyümüz sınırları içinde bulunan sönmüş bir volkan olan Ağustos ayında yüzbinlerce Uğurböceğinin buluştuğu Gazi dağının eteği olan Yelecik yamaçlarında gezerken burada Obsidyenler buldum. 
 
  Daha önce bildiğim Kuvarsların ise pırlanta gibi şeffaflarından  bir miktar bulunca bu iki kıymetimizin köyümüz insanlarının tüketici olmaktan kurtularak iş ve aş sahibi olmalarıyla doğdukları yerde doyabilmeleri için bu kıymetlerimizin değerlendirilmesi çalışması başlattım. 
 
  Bu çalışmalarım çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Obsidyenlerin izini takip ederken Gazi dağı zirvesine ulaştığımda zirveyi oluşturan volkan ağzının 9-10 metre aşağısında dağın Kırşehir’e bakan tarafında takriben 4-5 metre genişliğinde  bir bu kadarda derinlikte bir çukur gördüm. 


MAL VE CAN KAYBINA SEBEP OLMAMSI İÇİN YANYURT MUHTARINI ARAYIP BİLGİLENDİRDİM!!! 
 
 Açılan çukurun derinliği nedeniyle yetişkin bir insanın bile düşmesi halinde  yardım almadan çıkamayacağını görünce bu çukurun can ve mal kaybına sebebiyet vermemesi için Yanyurt köyü muhtarı Bülent Sarıkaya’yı arayıp çukur hakkında bilgi verdikten sonra buranın doldurulmasını da istedim.” dedi. 

   Bu çukuru açanların sebep oldukları olumsuzlukların tekerrür etmemesi için bunu yapanların yakalanarak hak ettikleri cezayı almaları sağlanarak memleketin ortak malı olan yer altı ve üstü tarihi ve turistik değeri olan kıymetlerimizin korunması için gerekenler zaman geçirilmeden yapılmalı.

(Haber Furkan Karatay, Fotoğraflar Ali Genç) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum