-

TGF AKSARAY; " 10 OCAK BAYRAM OLMALI"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı yayınlayan TGF Aksaray Temsilcisi Abdulkadir Ay , sosyal medyadaki bilgi kirliliğine karşı tek güç kaynağının güvenilir gazeteciler olduğuna dikkat çekerek 10 Ocakların bayrama dönüşmesi için sorumlu ve ilkeli gazeteciliğin desteklenmesini, iyiyle kötünün, güzelle çirkinin ayırt edilmesinin gerektiğini hatırlattı...

TGF AKSARAY; " 10 OCAK BAYRAM OLMALI"
10 Ocak 2024 - 08:20
10 Ocak Çalışan Gazeteciler  Günü Mesajı yayınlayan TGF Aksaray Temsilcisi Abdulkadir Ay , sosyal medyadaki bilgi kirliliğine karşı tek güç kaynağının güvenilir  gazeteciler olduğuna dikkat çekerek 10 Ocakların bayrama dönüşmesi için sorumlu ve ilkeli gazeteciliğin desteklenmesini, iyiyle kötünün, güzelle çirkinin ayırt edilmesinin gerektiğini hatırlattı.

63 yıl önce  elde edilen hakları gelinen noktada mumla arayan basın camiası 10 Ocak’ı fırsat bilerek Öncelikle Federasyon, konfederasyon düzeyinde kendi aralarında bir üst çatı ile birlik ve beraberliğin tesisi sağlanmalı ardından tetikçi ve şantajcı basınla mücadele başlatılmalıdır. Billiktelik sağlandığında hep birlikte  bayram olarak kutlama yapılabilir.

Mesleğin itibarını zedeleyen yalan ve  sorumsuz habercilikle güven zedeleyen tüm unsurları hedef alarak her klavyeyi ele geçenin sosyal medya fenomeni gazeteciliği yapmasının önüne geçilmelidir.

Sosyal medyada Dezerformasyonun tehlikeli boyutlara çıktığı dönemde  Kamuoyu ve makamların güvenilir meslek etiğine dikkat eden sorumluluk sahibi basın mensuplarının haber aktarmasına yardımcı olarak doğru haberciliği desteklemesini istiyoruz.

Görevini meslek aşkıyla yapan tüm basın mensuplarının gününü kutlarken 10 ocak gazeteciler gününün bayram olarak kutlanmasını bekliyoruz, ayrıca memleketin huzuru için çalışan ve hizmetinde olan yöneticilerinde 10 ocak  İdareciler gününü kutlarım. 

                 Abdulkadir Ay

Türkiye Gazeteciler Federasyonu kurucu Başkanı ve Aksaray İl temsilcisi

YORUMLAR

  • 0 Yorum