-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Alaboyun neden ayrıldı?

10 Ekim 2016 - 09:08

Geçtiğimiz günlerde Enerji Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun Bakan Yardımcılığından emekli olduğu ile ilgili bir açıklamayı basınımızdan takip edip okuduk. Yaptığı açık bir açıklamaya rağmen bazı art niyetliler Bakan Yardımcılığından alındığı dedikodusunu yaymaya çalıştıklarını duymaya başladık. Yine bir algı operasyonu yapılarak Sayın Alaboyun’un siyaset dışı kaldığı imajını vermeye çalışıyorlar. Ama yapılan dedikoduların tamamı algı operasyonundan başka değildir.

       Pazar günü beni arayan Sayan Alaboyun’un telefonunu önce duymadım. Sonra ben kendisini aradım bana, “ şuanda Ak Parti Genel Merkezindeyim görüşmelerim bitince sana döneceğim” diyerek telefonu kapattık.

       Daha sonra beni arayarak dertleştik, aslında ben Bakan Yardımcılığından ayrılma isteğini darbe öncesi biliyordum. Ayrılacağı sırada darbe girişimi olduğu için mecburen göreve devam etti. Darbe ile mücadelede görev almak durumunda kaldı.

       Bundan bir ay önce yine bir görüşmemde yetkili merciler ve üst düzey yönetimle görüştüğünü ama biraz beklemesi gerektiği söylenmişti. Tabi bu bir dost görüşmesi olduğu için zamanı gelmeden okurlarla paylaşmadım. Sadece birkaç dostumla konuyu paylaştım.

      Daha sonra ayrılma izni aldıktan sonra bunu bir yazılı açıklama ile Aksaraylı hemşerileri ile paylaştı. Paylaşımdan sonra çıkan dedikodular üzerine aradığımda şunları söyledi:

      “ Erdoğan Bey biliyorsun senle darbe öncesi görüşmemizde ayrılmak istediğimi ilettim. Ancak darbe girişimi olunca ertelemek zorunda kaldım. Darbe sonrası tekrar gerekli merci ve yetkililerle yaptığım görüşmede affımı isteyerek ayrılmak isteğimi ilettim. Bunu senle paylaştım ve anlattım.

      Konu daha sonra görüşmelerimizde bana izin vereceklerini söylediler. Bunun üzerine bende emekliliğimi isteyerek bu ayın 15 itibarı ile ayrılmaya karar verdim. Alınma gibi ne bir şey söz konusu nede bir anlaşmazlık söz konusu. Tamamen kendi isteğim ile ayrılma talebemi yetkililere iletip affımı istedim konu bundan ibaret.

       Ayrılma isteğimin ana nedeni ise daha önce görev aldığımı Kombassan yönetim kurulundan Bakanlık teklifi üzerine ayrılmıştım. Holdingin yönetim kurulu Başkanı görevden ayrıldığında bana böyle bir teklif geldi.

       Bende bunun üzerine emekli olup özel sektörde çalışmak istedim. 73 bin ortağının olduğu ve 5 bin kişinin çalıştığı bir holdingin yönetim kurulu Başkanlığı görevine dönmek istiyorum. Dönüş isteğimden kaynaklanan bir durumdur.

      Siyaseti bıraktı konusuna gelince siyaset ucu görünmedik bir tünel. Bu nedenle siyaseti bırakmam mümkün değildir. Ben zaten Ankara’dayım siyasetin içindeyim. Şuanda bile Genel Merkezdeki görüşmelerden çıkıyorum siyaseti bırakmam söz konusu değildir” dedi.

       Görüldüğü üzere 3 dönem Milletvekilliği yapmış ve birde Bakanlık yapan bir siyasetçi için siyasetten ayrılmak çok zor olsa gerek. Üstelik zaten bundan sonra yapacağı görev Ankara olunca burada daha rahat siyasetin içinde olacaktır.

       Aksaray da son zamanlarda algı operasyonları çok oluyor, bununda bir algı operasyonu olduğu anlaşılmaktadır.

       Tabi biz bazen görüşme ve duyumlarımızı yazınca iftira ettiğimiz zannediliyor. Gazeteci siyaset yazmayacak, hiçbir kimseyi eleştirmeyecek de ne yazacak? 365 gün bir kişiyi övemezsiniz bazen eleştirince bayrak açılıyor. Ama hamdolsun ben gazetecilik hayatım boyunca kimseye hakaret etmedim ve özel hayatını konu olan yazı yazmadım. Bundan dolayı 40 yıllık meslek hayatımda en ufak ceza almadım ve mahkemeye veren olmadı. Belki bu günlerde veren olur bizde hukuk önünde görüşürüz. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum