-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Kılıçdaroğlu’nun ahlaksız sözleri

06 Nisan 2016 - 07:23

Bir devlet adamı düşünün ki, sokak adamının konuşamayacağı bir edepsizliği TBMM meclisindeki gurup salonundan konuşuyor. Karamandaki bir yurtta yaşanan olay nedeniyle Aileden sorumlu hanım Bakana bakın ne diyor: "Aileden Sorumlu Bakan birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor" diyebiliyor. Parti liderliği ve devleti yönetmeye talip bir insanın sarf ettiği sözleri bir tımarhane delisi bile söylemez.

     İktidar olamamanın hırs ve ezikliği ile sarf ettiği sözleri maşallah diğer partili milletvekilleri de alkış tufanına tutuyor.

      Bu sözler ahlak sınırını açmış gayri ahlaki sözlerdir. Bu sözler bana göre aynı zamanda Türk kadınlarına söylenen ve aşağılayan sözlerdir.

     Hani nerede feminist kadın örgütleri, gezide sokağa çıkarak ağaçları müdafaa edenler kendi cinslerini ne kadar müdafaa edecekler çok merak ediyorum.

       Kadınları gericeler aşağılar, değer vermez ve şiddet uygular diyenler neredesiniz hadi sesinizi bir duyuyum. İşte sizin çağdaş liderinizin kadınlara yakıştırdığı ahlaksız sözler.

      Hala bu laftan sonra bu adamın arkasından giden kadınlara şaşarım. Kılıçdaroğlu bu sözlerle ülke kadınlarının tepkisini çektiği gibi dünya kadınlarının da tepkisini çekmiştir.

      Bir lider nasıl olurda böyle bir ifade kullanabilir, insanın aklında zoru olması lazım, ya da aklından şüphe etmek lazım. Bana göre bence bir hekime gidip destek almalı.

      Her ne kadar sizin muhalifinizde olsa, bir kadın Bakana bu çirkin sözler sarf edilmez. Türk annesine ve kadınına böyle ifade kullanan bir lider beni idare edemez.

      Bir kadın Bakana sarf ettiği bu cümleleri PKK’ya ve terör örgütlerine serf edebildi mi? Askerimize kurşun sıkıp şehit eden hainlere böyle bir rezil laf edebildi mi?

       Bunu neden söylüyor biliyormusunuz? Karamanda bir dini vakfın yurdunda taciz olayı olmuş Bakan çıkıp bir laf etmemiş.

      Böyle bir taciz olayını yapan kim olursa olsun namussuzluk yapmıştır. Dinde bunun yeri varmıdır? Bir ahlaksız böyle bir şey yapmışsa devletin kanunları çerçevesinde gerekli cezasını görecektir. Bunu tasvip etmek ve arka çıkmak kimsenin haddine değil.

      Arka çıkanda zaten olmamıştır ve gerekli yasal soruşturma başlayarak gereği yapılmıştır. Bir namussuzun yaptığı bir hadise Müslümanlara mal edilemez.

      Mesele bu adam üzerinden güya inançlı kesime saldırmaktır. Sanki Bakan bu insanları koruyormuş iması vermeye çalışmak insanı böyle zırvalatır.

      Bir lideri böyle toplum karşısında rezil eder. Bir yerlere saldırırken Türk kadınlarını birilerinin altına yatıyor gibi çirkin ifadelerle saldırılmaz.

      Bu söylenen çirkin ifadeler umarım hiçbir zaman unutulmayacak ve zamanı geldiğinde Türk kadınları ve erkekleri gerekli cezayı verecektir. Sayın Başbakan Davutoğlu da benzer ifadeler kullanarak şunları söylemiştir:

      “Siyasi hayatın esası nezakettir, edeptir. Kılıçdaroğlu bugün iki hata yaptı. Birincisi, bakanımıza herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiş olmasıdır. İkincisi, ısrar edip ikinci bir açıklama yapması da daha büyük hatadır. Kendi hatasını fark edecek bir akla sahip olduğu ortaya çıkabilirdi ama bunu yapmayarak akılsızlık yaptı. İlk açıklamasıyla edepsizlik, ikincisiyle akılsızlık yaptı. Kılıçdaroğlu bugün "Bana adam gibi cevap versin" demişti. Adam olana adam gibi cevap verilir. Adam olmadığını, insan olmadığını göstermiştir. Umarım çıkar dürüstçe özür diler. Özür dilemezse millet vicdanında mahkûm olur” dedi.

       Bu ahlaksız ithamı yaptığı kadın Bakan Ramazanoğlu kendisi gibi cevap vermeden verdiği şu cevabı sizlerle paylaşarak yazımı noktalıyorum yorum sizlerin.

     “(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik sözleri) Öyle inanıyorum ki; bu talihsiz açıklamalar en başta Kılıçdaroğlu’nun eşini ve CHP’de siyaset yapan kadınları rahatsız etmiştir. Tüm kadınlar ve anneler adına, bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı kınıyor, başta CHP mensubu kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyorum." dedi.