-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Salıpazarı Aksaray’a yakışmış

14 Haziran 2016 - 21:24

      Pazartesi günü Salıpazarı Pazar esnafının hizmetine sunulmak üzere açılışı yapıldı. Geçmiş dönemde Salıpazarı Pazar Pazarına kalkacak dedikoduları vardı. Merkezdeki esnafta bundan rahatsız ve bizi görünce bunu bir dile getirin diye bize sitemde bulunurlardı. Daha sonar Sayın Yazgı Belediye Başkanı olunca esnaf Başkanla görüşerek bu Pazarın kalması yönünde talepte bulunarak, merkezi yer vatandaş Pazar Pazarına gidemez diye şikâyetlerini iletmişlerdi. Esnafı dikkate alan Yazgı burasını yeniden düzenleyerek modern Pazar yapmış.

     Pazartesi günü açılışına katıldığım Salı Pazarından kısaca sizlere bilgi vereyim daha sonra konuya devam edelim.

        Aksaray Belediyesi tarafından yapılan Modern Kapalı Salı Pazarı kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Açılışa, Belediye Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Aksaray Defterdarı, İl Genel Meclis Başkanı, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Memur-Sen Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, Daire müdürleri ve pazar esnafları katıldı. 500´e yakın esnafa yer verilen Modern Kapalı Salı Pazarı 13 bin 780 metrekare inşaat alanına sahip olduğu kaydedildi.kapalı Salı Pazarı çatısına 1 mw (megawatt) elektrik enerjisi üretecek yaklaşık 4.250 adet güneş paneli yerleştirildi.. Pazarda bay, bayan ve engelliler için WC´ler, zabıta noktası ve mescit bulunuyor. Kapalı Salı Pazarı  Salı günleri Pazar alanı olarak diğer günlerde de hem Kırsal Köy Terminali hem de otopark olarak kullanılacağı kaydedildi.

        Başkan Yazgı açılışta yaptığı konuşmada; “ Salı Pazarı esnafı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bizden bir talepte bulundular. Bizde taleplerini uygun bularak Salı Pazarının kalmasına karar verdik. Netice olarak kapalı bir Pazar yeri yaparak gördüğünüz hale getirdik. Salı günleri dışında da burası kullanılacak ve otopark olarak hizmet verecek.

      Ayrıca odalarımız tarafından yapılan fuarlarda burada yapılarak vatandaşımızın daha çok katılımı sağlanacaktır. Bu pazarın çatı kısmında elektrik üretimi yapılarak birkaç yıl sonra kendisini amorti ederek ve iki türlü hizmet vermiş olacak” dedi.

       Tabi Pazar Pazarının etrafını kapatan Yazgı bu pazarın etrafını kapatma gereği duymamıştır. İlk yapılışına başlandığı dönemde Sayın Yazgı ile burasını gezdiğimizde, “ bu pazarın durumu Pazar Pazarından farklı. Orası açık alanda olduğu için içeriye rüzgâr alıyor ve kışın esnaf Pazar dışına taşıyordu. Ancak Salı Pazarının etrafı kapalı, yani evlerle çevrili yaptığımız incelemede rüzgârdan etkilenme durumu söz konusu olmadığı için kapatma gereği duymadık” demişti.

       Gerçektende bu tespit çok doğru ve ayrıca bu pazarın çevresine ayrıca kamyon ve kamyonetler sebze satmak için durduklarından kapanması sıkıntı yaratabilirdi. Böyle düşünülmesi bana mantıklı geldiğini söyleyebilirim.

      Artık Pazar esnafı dağınık bir şekilde duramayacak ve vatandaşta rahat alışveriş yapacaktır. Burada Zabıtaya büyük görev düşüyor başlangıç nasıl başlarsa öyle devam eder. Eğer esnaf mevcut yerinden aşağıya bir inerse eskisinden bir fark kalmaz. Bunu bir süre alıştırmak lazım.

       Yazgını geçen hafta Genç Osman Parkını hizmete sokması, şimdide Salı azarını hizmete açması güzel bir gelişme olarak görmekteyim. Hizmetlerinden dolayı Sayın Yazgıyı tebrik ediyorum.

       Birde Ramazan ayında yapılan iftar yemekleri var kenar mahallelerde verilen bu yemek geçmişe oranla güzel bir hizmet. Vatandaşın ayağına kadar gitmesi ve Yazgının bir bir vatandaşla ilgilenerek dertlerini dinlemesi fevkalade güzel. Pazar günü Hürriyette verilen yemekte Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçtinin de katılımı ile vatandaşların tek tek ziyareti çok hoştu.

      Geçen yıl olduğu gibi bu senede yine Sayın Yazgı bir 60 bin kişinin elini sıkarak dertlerini dinleyecek. Hele yemeğe gelen çocukların Yazgıya gösterdiği ilgi ve alaka fevkalade güzel.

       Aklıma geldi hani şu vatandaştan kaçıyor iftirasını atanlar var ya bence bu yemeklere gelip kaçıyor mu yoksa vatandaşın ayağına mı gidiyor görmeliler.

      Geçen ilk defa Üniversitede 7.500 öğrenciye verilen yemekteki kalabalık ve katılım muhteşemdi. Bu yemekte organize bozukluğundan bahsedenler bana göre art niyetlilerdir. Ben buradaki yemeği görmesem inanabilirdim. Verilen öğrenci sayısı ile katılımın farklı olmasından kaynaklanan bir olay yaşandı. Buda fazla sürmeden 15 dakika gibi kısa zamanda telafi edildi. Hatta Yazgı ve Rektör iftarını açamadılar. Yazgı mutfağa geçerek kendisi aç durdu öğrenciler yemek dağıttı.

       Milletin ve fakir fukaranın ayağına aş götürmek kadar güzel bir şey olamaz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum