-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Tren ateşi yeniden alev aldı

30 Ekim 2016 - 08:15

      Bugün birkaç konuyu yazmak istiyorum, kısa kısada olsa bahsetmeden edemeyeceğim. Her konuyu ayrı ayrı yazınca bazen konular güncelliğini kaybediyor. Önce Tren konusuna değinmek istiyorum. Ardından Emniyetteki değişikliklere göz atalım ve sonra ilimizde açılan et entegre tesisi konusuna değinmek istiyorum.

      Geçen yıl seçimler öncesi her gün gündemi meşgul eden hızlı ve yük tereni gündeme geldi. Hatta rakip muhalefet bu konuyu gündeme getirerek siyaset malzemesi yaptı. Daha sonra Milletvekillerimiz tren konusunun programa alındığını açıkladılar.

      Bizim için öncelikli konu yük trenidir. Buda Mersin limanına Organize sanayiden taşınacak ihracatlar için çok önemli. Bu gerçekleşirse ilimiz sanayisi bir kat daha büyüyecektir. Çünkü taşıma masrafları biraz daha düşeceği için daha çok fabrika gelecek.

      Hızlı trenin çok acil olduğunu düşünmüyorum. Tabi ki gerekli ama çok da acil değil. Acil olan ise yük terenidir. Tren yolu için programa alınması benim için çokta önemli değildir. Programa almak ayrı ihale edilip işe başlamak ayrıdır. Programa alınması güzel ama bu programın hayata geçmesi ekonomiye bağlı bu 30 senede sürebilir.

      Önemli olan yatırım programına alınarak, ardında ödenek ayrılmasıdır. Geçtiğimiz günlerde Milletvekillerimiz Sayın Başbakanla görüşmelerinde öncelikli olarak yük treninin 2017 yılı programına konarak ödenek ayrılmasını istemişlerdir.

       Ümit ediyorum ki, ödenek ayrılarak 2017 yılı programına alınır. Yoksa biz daha çok tren lafı ile zaman kaybederiz. İşin özü programa alınmasından sonra ödenek ayrılması. Yani en azından bir palta vurulmasıdır.

                                EMNİYETTE DEĞİŞİM

      Geçen hafta içi bildiğim kadarı ile 59 ilin emniyet Müdürleri değişti. İlimiz Emniyet Müdürü Mehmet Aslan Bey Erzurum Emniyet Müdürlüğüne atandı. İlimize de Ardahan Emniyet Müdürü Selahi Hünerde Aksaray Emniyet Müdürlüğüne atandılar. Aksaraylı hemşerimiz İstanbul Emniyet Müdür yardımcısı Metin Alper Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne atandılar.

      İlimiz Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Aslan’ı zaman zaman her ne kadar eleştirsem de bana göre ilimizde başarılı bir görev yapmıştır. Bu eleştirilerim genel olarak 17 Aralık operasyonu sonrası yetersiz görmemden kaynaklandı. Ama 15 Temmuz sonrası bunu kapattığını düşünüyorum. Çünkü Fetö örgütünün Aksaray yuvası sayılmakta idi. Yeni görevinde kendisine başarılar diliyorum.

      Bir ayrı hemşerimiz Yeşilova kasabasından Metin Alper kardeşimiz Adıyaman Emniyet Müdürü olmuşlardır. Rahmetli babası Servet ağabey yakından tanıdığım bir emekli polisti. Metin kardeşimizi de İstanbul’dan tanıyorum ve yeni görevinde başarılar diliyorum.

       Burada Emniyet Genel Müdürlüğüne getirilen Saygı değer kadim dostum Selami Altınok güzel bir çalışma yapmış. Aksaray onu hala unutmuş değildir, dolayısı ile Metin Beyin Emniyet Müdürü olmasında büyük payı bulunmaktadır.

      Ayrıca ilimiz Polis Okulu Müdürü Emniyet Müdürlüğüne terfi etmiştir. Selami Bey İstanbul’dan tanıdığı ve Fetö örgütü ile yaptığı başarılı çalışmada emeği geçenleri Müdür olarak mükafatlandırmıştır. Selami Bey ülkemiz içinde büyük bir kazançtır. Kendilerine bundan sonra yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum.

                                         ET ENTEGRE TESİSİ AÇILIŞI

      Geçen hafta Koçaşlar et entegre tesislerinin açılışı yapıldı. Açılışa bende katıldım ve kalabalık bir katılım vardı. ATSO Başkanı Ahmet kardeşim Köy et de gösterdiği hijyenik çalışmayı et entegre tesislerinde de göstermiştir.

      Benim için tesisin hizmet bölümü önemliydi, burasını gezerken büyülendim. Avrupa standartlarında yapılan tesisler mükemmel bir hijyeniğe sahne oldu. İşte buradan rahat bir şekilde et yeyip rahat edebiliriz dedim. Koçaşlara başarılar diler yeni çalışmalarının devamını temenni ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum