-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Yazgı ilklere imza atıyor

25 Kasım 2015 - 09:17

         İki hafta önce Belediye Başkanı Sayın Haluk Yazgı ile ayaküstü kısa sohbetimizde, “ 2016 yılında Aksaray’ı şantiyeye çevireceğiz, seçimlerden önümüzü göremedik” demişti. Salı günü Belediyenin Üniversitede bir sosyal etkinliğe davetliydik. Ardından akşamüstü Belediye Meclis salonunda iki ayrı toplantıya tanık olduk. Birisi Aksaray’da amatör olarak futbol oynayan bütün takımlara ayırt edilmeden eşofman dağıttı. Daha sonra ilimizde toplu taşıma yapan şoförlere tek tip kıyafet dağıtarak otobüslerden sonra şoförlere de bir güzel görünüm kazandırdı.

       Aksaray Üniversitesi Sosyal Tesisler ‘de Mobil Çorba Evi'nin açılışı yapıldı. Açılışta Rektör Yusuf Şahin, meclis üyeleri, hocalar ve öğrenciler katıldı.  Şehrin bir kaç noktasında yoğunluk saatlerine göre hizmet verecek olan çorba araçlarının açılışını Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaparak açılış konuşmasında şunları söyledi: "Seçim döneminde söz verdiğimiz projeleri adım adım gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunlardan biri olan  "Bir Bardak Çorba" adı altında yaptığımız Mobil çorba aracımız, bu gün faaliyete başlayacak ve haftanın 5 günü çalışmalarına devam edecek.

        Projelerimizi yaparken gezdiğimiz yerlerde gördüklerimizi şehrimizde uygulamaya çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de bu çorba aracıydı. Bugünden itibaren öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız yeni güne sıcak bir çorba ile başlayacaklar. Sadece bu da değil, Bel Şarj diye adlandırdığımız şarj ünitesini de öğrencilerimizin hizmetine açıyoruz." Dedi.

      Böyle güzel bir hizmete ne denir, ancak şapka çıkarılır. Efendim buda bir hizmet mi diyen olabilir, ama ben bu hizmeti birçok büyükşehirde bile görmedim. Sabah ne yiyeceğim, nasıl kahvaltı yapacağım diye düşünen Üniversiteli gençlerimiz sabah sıcak çorba ile buluşması kadar güzel bir durum olamaz. Sosyal etkinlik dediğimiz bu olsa gerek.

      Ben bu çorba işini görünce 35 sene önceki talebeliğimi hatırladım. Peynir yok, zeytin yok, doğru dürüst çay ve şeker yok. Çorba derseniz nerede yapacaksınız, inanın bir simitle okula giderdik. Hatta keşke şimdi öğrenci olsaydım demekten kendimi alamadım. Hemen aynı bölgede telefon şarj aleti konması öğrenciler için bir nimet olsa gerek. İleriki günlerde bedava internet konacak olması da ayrı bir güzellik.

      Çorba işinin sadece burada kalmayacağı bunun il merkezinin belli yerlerinde de yapılacağı sevindirici bir durum. Dağıtılan çorbadan bir bardak bende içtim, gerçekten bulunmaz bir nimet ve lezzette.

     Öğleden sonra ise amatör futbol takımlarına forma dağıtıldı. İş formayla kalmadı kendilerine Federasyona yatırmakta güçlük çektikleri 400 yüz lirada maddi destek verildi. Burada amatör futbol takımlarının hiçbirisi ayırt edilmedi. Kasaba ve köy takımları bana ne denmeden yardım yapılması bu takımları ziyadesi ile memnun etti.

      Ben amatör takımların sayısını hakikaten bilmiyordum 14 olduğunu öğrendim. Burada birçok gencimiz spor yapıyor ve yine birçok gencimiz bu takımları destekleyip sporseverlik yapıyorlar. Belki de bu takımların çoğu bırakın federasyon paralarını yatırmayı sırtlarına eşofman almakta zorluk çekerken onlar için birer jest olduğunu düşünüyorum.

      Daha sonra ilimizde toplu taşıma yapan şoförlere yeni giyim kuşam verildi. Ben çok gezen birisi olmam nedeni ile inanın çok ilde görmediğim tek tip kıyafet ilimiz için örnek bir başlangıç olsa gerek.

      Tek tip gömlek, kravat ve yelek verilmesi kimin şoför kimin değil bilmek açısından olumlu bir gelişme olsa gerek. Şoförlere ayrıca birer boyun kimliği dağıtıldı. Bunun nedeni ise kimin şoför dolduğu ve şikâyet ettiğinde yaka kartından yolcunun şikâyet etmesi sağlanmak amacı taşıyordu. Minibüslerin yenilenmesi, içinde kamera sisteminin konması ve tek tip kıyafetlerle donatılması modern şehir görünümü verecektir.

      Birçok ilde görmediğimiz bu güzel sosyal etkinlikleri gerçekten de takdir edilecek bir durum olsa gerek. Hizmet yapmak için ille bir yere inşaat şantiyesi kurmak hizmet değildir. Bu sosyal etkinliklerde bir hizmettir. Elbette inşaat şantiyesi de olacak, ama bu tür sosyal etkinlikler de vatandaşa hizmet ve modern şehir olmanın gereğidir. Bundan dolayı Sayın Yazgıyı tebrik ediyor başarılar diliyorum.