-

YEŞİL DOĞA DERNEĞİNDEN AKSARAY VALİSİNE ZİYARET

Bölgesel kalkınma için kurulan T 71 bölgesinde yer alan Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde illerinde şubesi bulunan Yeşil Doğa Derneği başkan ve yönetimi Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Aksaray'a atanan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

YEŞİL DOĞA DERNEĞİNDEN AKSARAY VALİSİNE ZİYARET
04 Ekim 2023 - 20:50
Bölgesel kalkınma için kurulan  T 71 bölgesinde yer alan  Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde illerinde şubesi bulunan Yeşil Doğa Derneği başkan ve yönetimi Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Aksaray'a atanan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette öne çıkan konular Yeşil Aksaray ve ilin tanıtımı oldu, 

Vali Kumbuzoğlu yeşil Aksaray için topyekün seferberliğe ihtiyaç var gerekiyorsa fidan dikmek için fırsat üretmek gerek tüm dernek ve STK lar özel günlerinde fidan dikerek geleceğe nefes olması gerekiyor dedi.

Aksaray'ın bir çok öne çıkan unsurları olduğunu ifade eden Vali Kumbuzoğlu  "Dünyanın en büyük Kamyon Fabrikası Aksaray’da, Türkiye in en kapsamlı Süt fabrikası Aksaray’da, Dünya Mirası koruma listesinde olan en büyük kanyon Ihlara Vadisi Aksaray’da olmasına rağmen bunu bütün ülke çapında  tanıtım sıkıntısı yaşanmış bu sorunu el birliğiyle aşmamız gerek Hasandağı gibi doğa harikasını her fırsatta  paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum "dedi.

Yeşil Doğa Derneği Genel Başkanı Abdulkadir Ay ise" Aksaray kendiliğinden bölgesinde gelişen ve büyüyen bir il bu gelişmeye rağmen ağaçlandırma fakiri bir bölge üstelik  kuraklık en büyük tehlikemizdir, Sayın Valim Zatıalinizin  Bilim Fuarının açılış konuşmanızda "Aksaray ilinde 68 bin fidan dikeceğiz" diyerek verdiğiniz müjdeniz için  yönetim kurulumuz "Yeşil Bayrak"  ödülü verme kararı aldı. 

Özellikle Eskil ve Sultanhanı yöresinde Çölleşmeyle mücadele için susuz bitkilerin yaygınlaştırılması gerekiyor  Yeşil Aksaray için gayretlerinizi çok önemsiyoruz " dedi.


Vali Kumbuzoğlu ziyarete gelen misafirlerine Teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum