-

7 Soruda Saç Ekimi

7 Soruda Saç Ekimi
24 Mart 2023 - 14:09
Kişinin dış görünüşünü doğrudan etkileyen ve özgüveni açısından önemli bir unsur olan saçlar, genetik, hormonal, yaşlanma, hastalık ya da stres sonucunda dökülebilmektedir. Saçların seyrelmesi ya da tamamen dökülmesi durumda kişiler dış görünüşlerine dair problemler yaşamakta, özgüvenleri zedelenmekte ve çözüm olarak kendilerini sosyal hayattan soyutlayabilmektedir. Bu kişiler, saç ekimi sayesinde kaybettikleri saçlarını geri kazanabilmektedir. Doğal bir görünüm ortaya çıkaran yeni saçlar sayesinde kişiler kendileri ile daha barışık olmaktadır. Özellikle Türkiye’de son yılların en popüler uygulamalarından olan saç ekimi hakkında merak edilenleri 7 soruda cevaplıyoruz.

Saç Ekimine Kimler Başvuruyor?


Saçlarında seyrelme veya tamam kaybolma problemleri yaşayan her kişi, saç ekiminden yararlanmak için başvurabilir. Daha çok erkek tipi saç dökülmesi problemleri yaşayan kişilerin rağbet gösterdiği bu işlem, estetik açıdan da tamamlayıcı olmaktadır.
Genetik faktörler saçların yapısı ve sağlığı üzerinde etkili olmaktadır. Erkek tipi saç dökülmesinin temel nedeni, yine genetik yatkınlıktır. Erkeklik hormonunun etkisi ile ortaya çıkan erkek tipi saç dökülmesi, aşamalar halinde ilerlemektedir. Önlem alınmadığında veya erken müdahale edilmediğinde saçların büyük bir bölümü kaybedebilmektedir.

Saçın üretiminde görev alan hücreler, erkeklik hormonunun etkisiyle zaman içerisinde ölmektedir. Bu süreçte saçın önce inceldiği, ardından ise uzama hızının yavaşladığı görülür. Son aşamada ise saçların bir bölümü ya da tamamına yakını dökülür. Saç ekimi, seyrelme ile başlayan ve tamamen yok olma ile son bulan problemin her aşamasında uygulanabilir. Bu işlem, saç dökülmesi problemine karşı kesin ve kalıcı bir çözüm sunmaktadır.

Saç Ekimi İçin Yaş Sınırı Var Mı?


Saç ekimi uygulaması için yaş sınırından ziyade dökülmenin boyutu dikkate alınmaktadır. Eğer çıplak gözle bakıldığında saçların arasından deri görülmeye başlandı ise dökülmenin ciddi boyutlara ulaştığı kanısına varılabilmektedir. Saç yoğunluğunun yüzde 50’nin altına düştüğü durumların ciddiye alınması gerekir. 18 yaşından büyük her birey, saç dökülmesi şikayetlerinden kurtulmak için saç ekimi tedavisine başvurabilir.

Saç Ekimi İçin Hangi Doktora Başvurulur?


Her yıl milyonlarca kişi çeşitli rahatsızlık ve hastalıkları için internet üzerinden sağlık araması yapmaktadır. Bu süreçte kişilerin doğru bilgilere ulaşmaları son derece önemlidir. Saç ekimini gerçekleştirecek doktorların Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlığına sahip olmaları gerekmektedir.
Sağlık aramaları gerçekleştirirken size en yakın ve en uygun doktoru bulmakta zorlanıyorsanız hemen Medyland’ı keşfetmelisiniz. Online randevu platformu Medyland, Türkiye’deki doktorları, klinikleri ve hastaneleri tek bir çatı altında toplayarak sizin için yorucu ve zor olan süreci basitleştirmektedir. Medyland platformu üzerinden saç ekimi İstanbul ya da bişektomi İstanbul gibi sağlık aramaları yaparak size en yakın ve en uygun doktorları listeleyebilir, uzmanlıklarını ve hasta yorumlarını inceleyebilir, takvimi kontrol ederek randevu oluşturabilirsiniz. Üstelik tüm bu işlemler ücretsiz!

Saç Dökülmesinin Yaş ile Bağlantısı Var Mı?


Saç dökülmesinin yaş ile bağlantısı vardır. Çünkü erkek tipi saç dökülmesi, ömür boyu sürebilmektedir. Saçların zayıflaması ve seyrelmesi ile başlayan süreç ilerleyen yaşlarda tamamen ortadan kaybolması ile sonuçlanabilmektedir. Özellikle 40’lı yaşların başından itibaren saç dökülmesinin hızlandığı görülür. Saçlar yenilenmek için yeterli gücü bulamadığında kellik sorunu ile karşı karşıya kalınabilmektedir.
40 yaşından daha küçük bireylere saç ekimi yapılsa dahi dökülme problemi devam edebilmektedir. Dolayısıyla bu kişilerin ilerleyen süreçte tekrar saç ekimi yaptırmaları gerekebilir. Bu nedenle saç dökülmesinin bitip bitmediği dikkate alınmalıdır.

Saç Ekimi Seansı Kaç Dakika Sürer?


Saç ekimi seansları dökülmenin boyutuna ve işlemin kapsamına göre değişmekle birlikte ortalama 3-4 saat sürmektedir. İşlem sonrası ilgili bölgenin 2 gün boyunca korunması gerekir. Hasta, bu süre zarfı boyunca doktorun öneri ve uyarılarını dikkate aldıktan sonra rutin hayatına dönebilir. Ancak kişi, saç ekimi işleminin çevresi tarafından fark edilmesini istemiyor ise yaklaşık 15 gün beklemesi gerekir.

Saç Ekimi Ne Zaman Etkisini Gösterir?


Saç ekimi sonrasında hastayı önemli bir süreç bekler. Operasyon sırasındaki uygulamalardan dolayı saç ekimi yapılan bölgede kırmızı kabuklanmalar oluşur. Ortalama 10 günlük sürecin ardından kabuklar kendiliğinden dökülmekte, iyileşme süreci başlamaktadır. Kabuklara ek olarak ekim yapılan saçlar da dökülür. Bu durum son derece normal ve beklendik olduğundan hastalar paniğe kapılmamalıdır.
Operasyonun ardından 30 gün geçtikten sonra saçların durumu ekim öncesi hali ile aynıdır. İlk 3 aylık dönemde pozitif etki görülmez. 3 ay tamamlandıktan sonra yeni saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlar. 5 ve 6.aylar itibari ile saç ekiminin etkileri görülmeye başlanır. 1 yıllık süre tamamlandıktan sonra ise estetik açıdan planlanan saç görünümü şekillenir. Hasta, istek ve beklentisi doğrultusunda uygulanan saç ekiminin maksimum faydasını görür.
 

Saç Ekiminin Zararları Var Mı?


Lokal anestezi altında gerçekleştirilen saç ekiminin herhangi bir riski bulunmamaktadır. Saçlı deri üzerine yapılan müdahalelerden dolayı kısa süreli yan etkiler görülebilir. Ancak bu etkiler son derece normaldir ve kısa süre içerisinde kendiliğinden yok olmaktadır. Bugüne kadar yapılan saç ekimi operasyonlarında ciddi bir yan etkiye rastlanmamıştır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum