-

AK PARTİ TEŞKİLAT TOPLANTISI YAPILDI

Ak Parti Aksaray Teşkilat Toplantısı Düzenledi...

AK PARTİ TEŞKİLAT TOPLANTISI YAPILDI
29 Aralık 2014 - 16:07
AK PARTİ Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, yazılı yayınladığı basın bildirisinde parti içi teşkilat toplantısı düzenlendiğini belirtti.

Teşkilat içi toplantısında yaptığı konuşmada;

Bizi yaratan, zamanın, mekânın, insanın sahibi olan Rabbimiz Allaha hamd olsun..

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgililer Sevgilisine selam olsun.

Bu topraklarda medeniyetimizi ihya için, inşa için, dünyada adaleti ikame etmek için yola çıkmış, şehit düşmüş, emek vermiş, ter dökmüş bütün şühedaya ve hayatta olan tüm sulehâ’ya selam olsun…

Selam olsun kurulduğu günden bugüne AK Parti hareketinin başarısı için ter döken dava insanlarına, Bakanlarımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, il genel meclis ve belediye meclis üyelerimize, delegelerimize, belde, köy ve mahalle temsilcilerimize, sandık müşâhitlerimize, bu davaya emek vermiş her bir nefere, selam olsun.

AKPARTİ davasına gönül veren, bu dava için yüreğini ortaya koyan herkesi selamlıyorum.

Ve teşkilatımızda görev yapmış, kendileriyle birlikte yol yürüdüğümüz, bugün aramızda bulunmayan, âhirete irtihal etmiş kardeşlerimi rahmetle, minnetle yâd ediyorum, mekânlarının cennet olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Merkez ile birlikte 7 ilçemize 7.997 kilometrekarenin her bir karesine selam olsun…

 

En büyük selamımız burada bulunan çok değerli dava arkadaşlarıma, AKSARAY AK Parti kadrolarının her bir neferine.

Şahsımla beraber, geçtiğimiz hafta bayrağı devralmış, çok değerli İl Yönetim Kurulu üyelerimize; görevlerini devralmış kıymetli ilçe başkanlarımıza, ilçe yönetim kurulu üyelerimize, 

Bu kutsal davayı bir anne şefkatiyle, bir hanım zarafetiyle adeta bir oya gibi, bir nakış gibi işleyen hanım kardeşlerimize, AK Parti Kadın Kollarının il/ilçe tüm mensuplarına,

AK Parti’nin, bu AK Teşkilatının alnı ak, yüreği ak, bahtı ak gençlerine;  Yarınlarımız olan, geleceğimiz olan, umudumuz olan gençlere, istikbalin siyasetçilerine, yarının idarecilerine selam olsun diyor, burada bulunan tüm arkadaşlarımı selamların en güzeliyle selamlıyorum…

Allahın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun…

Değerli kardeşlerim,

Bir kutlu yürüyüşe başlıyoruz. Uzun ince bir yola koyuluyoruz…

Yol uzundur, zahmetlidir; yol arkadaşlığı önemlidir, bereketlidir…

İnsanı tanımada yol arkadaşlığı değer taşır. Çekilen zorluklarda birlikte verilen fedakârlıklar, yolun zahmetini hafifletir, rahmetini bereketlendirir ve yol arkadaşlıklarını güçlendirir. Yolculuk aynı zamanda bir ayraçtır. İyi- ile kötü, dost ile düşman bu süreçte ayrılır. Bu yolculuk aynı zamanda bir samimiyet testidir. Beraber güçlü çıktığımız bu yolculuğun şahsımıza ailemize Aksaray’ımıza ülkemize hayır ve bereket getirmesini diliyorum.

Kardeşlerim,  çok değerli yol arkadaşlarım;

Bugün sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu taşıyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

13 yaşındaki AK Parti Teşkilatı kuşkusuz her türlü övgüyü ziyadesiyle hak ediyor. AK PARTİ’nin AK HAREKET’in AKSARAY ayağında bugüne kadar büyük başarılara imza atılmıştır. Çok değişik görev alanlarında çok önemli işler icra edilmiş ve bugüne gelinmiştir.

Geçtiğimiz hafta bildiğiniz gibi yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz.

Şu an bizler, AKSARAY AK PARTİ’nin yeni dönemde bayrağı taşıyan yeni mensuplarıyız.

Malumunuz bir süre önce il ve Genel Merkez bağlamında genel istişareler sonucunda Sayın Başbakanımız, Sayın Genel Başkanımız, Prof. Dr. Ahmet DAVUDOĞLU Bey, İl Başkanlığı görevini şahsıma tevdi ettiler. Ve geçtiğimiz hafta bir şölen havasında kongremizi yaptık, çok değerli delegelerin oylarıyla İl Başkanlığına seçildim.

Dün, Sevgili kardeşim, M. Fatih Yıldırıcı Bey’den de görevi devraldım. Görevi devralırken dikkat çektiğim üzere AKSARAY AKPARTİ’de yeni bir dönem, yeni bir sayfa, yeni bir açılış başlamış oldu. Bunu ifade etmek amacıyla, Rabbimizin kulluk kitabımız Kur’ân’a başladığı gibi Fâtiha ile başladık. Çünkü Fâtiha bir açış, bir açılışı ifade ediyordu. Ve önemli mesajlar içeriyordu.

Bizler yeni dönemde çok önemli bir çalışma sürecinde olacağız inşallah. Sizler de seçilerek şu anki görevlerinize gelmiş bulunuyorsunuz.

Artık, birlikte, bir aile olarak, beraber çalışacağız. Bu anlamda AKSARAY AKPARTİ TEŞKİLATINI da geniş bir aile olarak görüyorum. Aile içerisinde görevler vardır. Paylaşımlar vardır. Sorumluluklar vardır. İlkeler vardır. Değerler vardır. Zaman zaman bir araya gelecek, sürekli görüşeceğiz. Her toplantımız bir kazanım olacak, yaşamımıza bir değer katacak. Konuşacak, birbirimizden çok şeyler öğreneceğiz ve bu birikimlerimizi Aksaray’ımız için değerlendireceğiz.

Unutmayalım ki;  AK Parti 13 yıllık bir siyasi parti olsa da, aslında, asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün, kutlu bir davanın mirasını, omuzlarında taşıyan bir partidir. 

Biz bu yola ne bugün; ne geçen hafta ne de 13 yıl önce çıkmadık… biz bu yola 100 yıl önce çıkmadık… biz insanlık tarihi boyunca dosdoğru bir istikamette ilerleyen, dinin ve doğrunun mücadelesini miras almış bir hareketiz.

Hareketimiz isimler üzerine değil; değerler, ilkeler üzerine olacaktır. Hazreti Âdem’den bugüne kadar nice insanlar dünyaya geldiler, kondular ve göçtüler, mezarlıklarda ismi unutulmuş, bedeni çürümüş, topraktan geldiği gibi toprağa karışmış nice insanlar var. Milyarlarca isim kayboldu ve gitti, ancak Hazreti Âdem’le başlayan iyinin ve kötünün mücadelesi, hak ile batıl mücadelesi insanlık tarihi boyunca devam etti. Bugün de devam ediyor, kıyamete kadar da devam edecek…

İsimleri fanidir, baki olan davadır. Dün bu büyük davanın sancaktarlığını başkaları yapıyor, mücadelesini başkaları veriyordu, bugün o sancağı biz gururla ve şerefle taşıyoruz, yarın da bu dava sancağı düşmeyecek, inşallah istikbalde de bu dava sahipsiz kalmayacak. Bugünün çocukları, gençleri Allah’ın izniyle bizlerden bu dava sancağını teslim alacak ve tıpkı bizim gibi onurla ve şerefle o sancağı taşıyacaklar.

Kardeşlerim, şunu burada özellikle ifade etmek istiyorum: Bu büyük dava, bu kutlu hareket, altını çizerek söylüyorum, mensuplarıyla şereflenmez, bunun altını çiziyorum, çok önemli, mensuplarıyla şereflenmez, tam tersine mensuplarına şeref verir.

 

Değerli dava arkadaşlarım,

‘Ben yoksam dava da yok diyenler’, daha en baştan kaybetmiş olanlardır. ‘Ben olmazsam dava ilerleyemez’ diyen, davanın ruhunu, özünü anlayamamıştır. ‘Bu dava ancak benim ismimle ayakta kalabilir, ancak benim ismimle şereflenebilir’ diyen kibir tuzağına düşmüştür. İstişareyi, danışmayı, ortak aklı dışlayan, ortak kararları şahsi beklentileriyle uyuşmadığı için beğenmeyen, bu kutlu davaya haksızlık etmiştir. Zira, bu dava, hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır. Bu süreçte, ‘görev istenmez, verilir’ anlayışı içerisinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. İnsanız, hatalarımız olacak, bu noktada her tür yapıcı eleştiriye açık olduğumuzu ve partimizdeki her arkadaşımızın da yapıcı eleştiriye açık olması gerektiğini belirtmeliyim. Yapıcı eleştiri bize rehber olur, doğruyu gösterir... Doğruluktan ayrılmamak da en büyük değerdir.

Sizlere, bu yol arkadaşlığımızda önem verdiğim ilkeler üzerinden mesajlarımı iletecek, yol arkadaşlığımızda dikkat edeceğimiz bu değerlerle en güzel çalışmaları beraberce yapacağız inşallah…

Öncelikle Unutmayın, sizlere, evet, yüceler yücesinden bir talimatı hatırlatıyorum, Peygamberimizin “beni ihtiyarlattı” dediği bir surenin, bir ayetindeki talimat bu: “emrolunduğunuz gibi dosdoğru olun”.

İki; tüm işlerinizde istişare ediniz. Bizler de bu erdem üzere olacağız. Gerek parti mensuplarımız içerisinde, gerekse Aksaray’ımızın her bir ferdi ile partimiz mensuplarıyla olduğu gibi; partimiz mensubu olmayan hemşerilerimizle de en güçlü istişarelerimizi yapacağız.

Bu dava, hiçbir zaman, tarihin hiçbir döneminde, makam davası, rütbe davası, paye davası olmamıştır. Bu dava, şahsi hırsları, kibri, fitneyi ve nifakı, kıskançlığı, çelme takmayı, başkasının kuyusunu kazmayı, her zaman dışlamış, her zaman dairesinin dışına atmış bir davadır. Tarih, davasına ihanet edenlerin, nasıl onursuzca yok olup gittiğinin, örnekleriyle doludur. Bizim dahi, yakın tarihimiz, davasına ihanet eden, partisine ihanet eden, kendisini seçen milletine ihanet edip, zillete düşen isimlere şahit olmuştur.

Kardeşlerim, işte onları, hiç kimse hatırlamıyor ve hatırlamayacak, bunu böyle biliniz.

Onların iftiralarını hiç kimse hatırlamıyor, hatırlamayacak, bunu böyle biliniz.

Partimizin genelinde de böyle, Aksaray ölçeğinde de böyledir, bunu böyle biliniz.

Siyasi ve ekonomik nüfuz kazanmak, mevcut pozisyonunu yükseltmek, koltuk kapmak için bu harekete girenler er ya da geç bu hareketten temizlenmiştir, temizlenecektir de… Geçici kazanım sağlamaları sizleri şaşırtmasın, ömrümüz olursa yanlış yapan hiç kimsenin yaptığı yanlışın yanına kâr kalmayacağı muhakkaktır. Gerek millet nezdinde, hesabını verecekler; gerekse mahkeme-i kübrâda yaptıklarının hesabını göreceklerdir.

Kardeşlerim,

Allah’a hamdolsun, bu dava dimdik ayakta durmaya devam ediyor ve güçlenerek yoluna devam ediyor.

Safını cesaretten yana belirleyenler, işte bugün, izzetleriyle, şerefleriyle, haklı gururlarıyla buradalar, başkalarının oyuncağı olanlar ise çoktan unutuldular. Ama şunu da unutmayın: Unutulmayan namzet adaylar da yok değil ha, var. Onlar da vakti, saati geldiğinde inanıyorum ki o çöplüğün içerisinde yerlerini alacaklardır.

Bu büyük dava, bu kadim dava, nice isimler gördü, nice isimlere şahit oldu, o isimlerin hepsi geldi ve geçti, ama dava işte burada. Bugün de, bundan sonra da isimler değişecek, hiçbirimiz bu dünyada baki değiliz, hepimiz faniyiz. Bu dava uğruna emek sarf edenler hayırla yâd edilecek, bu dava uğruna canını, malını, mesaisini ortaya koyanlar hiçbir zaman unutulmayacak, bu dava dairesi içinde arkasında eser bırakanlar, belki de asırlar boyunca hatırlanacak. Rabbimden duam odur ki, şahsımı da, buradaki tüm yol arkadaşlarımı da bu davanın neferleri olarak, her zaman, hayırla hatırlanmamızı, bizlere nasip etsin.

Sevgili dava arkadaşlarım,

Yolculuğumuz içinde beraber yürüdüğümüz yol arkadaşlarımızla sıkıntılarımız olabilecektir. İnsanın doğası gereği fikir ayrılıkları, tercih farklılıkları olabilecektir. Bu süreçte bir araya gelecek her tür fikri, öneriyi dinleyeceğiz, her arkadaşımızın parti çalışmalarında, parti içinde, her konuyu rahatlıkla konuşabileceğini belirtmeliyim. Bu anlamda her görüşe, her öneriye açık olduğumu belirtmek isterim. Burada konuları aramızda istişare edeceğiz, en güzeli birlikte değerlendireceğiz. Ancak, burada varılan, gerek şahsımın, gerekse arkadaşlarımızın ortak kararıyla neticelenen kararları, birlikte sahiplenecek; burada konuşulan farklılıkları dışarıya taşımayacağız. Burada ortak alınan kararlar, ortak aklın ürünü, ortak sözümüz olacaktır. Buradaki her konuşma, dışarıya çıkarılmamalıdır. Bu bütünlük bizi güçlendirecektir.

AKSARAY AKPARTİ olarak, yerelde farklı ve yeni bir siyasi hareketin, anlayışın öncüsü olacağımızı, bilmenizi isterim. Bu yeni dönemde, ilkelerimizi, her birimiz, tekvücud olarak benimsediğimiz takdirde, bu, hem partimizi güçlü kılacak, hem de bu hareketin mensuplarını, sizleri, bizleri, değerli kılacaktır.

Kardeşlerim, AK Parti bir tek adam partisi olmadı ve olmayacak. Kurulduğu günden itibaren AK Parti istişareyle, ortak akılla kararlar alan bir parti oldu. En tepede kimin olduğundan ziyade birlikte yol yürünen arkadaşlar ve teşkilat asıl önemli olandır. Başarı da, başarısızlık da tek tek isimlere değil, kadroya yazılacaktır. Biz şahısların değil, ilkelerin partisiyiz.

Sizlerin, teşkilatımın her bir mensubunun bugünden itibaren emekleriyle, hizmetleriyle, katkılarıyla, en çok da hayır dualarıyla yanımda olacağını, yapacağımız çalışmalarda çok güçlü şekilde destek olacağınızı biliyorum, buna inanıyorum.

AKSARAY’da partimizin başarılı olması, Aksaray’a ve Türkiye’ye hizmet üretmesi için, gücümün yettiği kadar, sizlerin çalışmalarına her aşamada katkı vereceğim. Her daim, sizlerle birlikte olacağım, sizlerle birlikte yol yürümeye devam edeceğim. 

Sevgili kader arkadaşlarım,

Peygamberimiz Müslümanları bir bedenin organlarına benzetiyor. Bir organ acı çektiğinde diğerleri de etkilenir, diyor. Bu anlamda, teşkilat mensupları olarak, tek vücut olacak ve çalışmalarımızdaki veya birimlerimizdeki aksaklıkları yapıcı eleştiri ve değerli önerilerinizle kendi aramızda dile getirecek, olan, olabilecek her tür sorunumuzu çözeceğiz.

Gerek teşkilatlarımızla, gerekse kurumsal anlamda hizmet eden, parti misyonumuzun vitrini olan, Belediye başkanlarımızla uyumlu, aktif çalışma içinde olacak ve bundan önce, varsa yaşanmış sorunları, söylenmiş sözleri unutacak, unutamıyorsak donduracağız.

Hazreti Mevlana ne güzel söylemiş;

“Her gün bir yerden göçmek ne iyi, her gün bir yere konmak ne güzel.

Bulanmadan donmadan akmak ne hoş.

Dünle beraber gitti, cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait,

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” 

Bu yolculukta yol arkadaşlığımıza zarar verecek söz, eylem ve hareketlerden uzak olacağız. Kardeşlik havasında bir aile bilinciyle, erdemli bir ailenin erdemli bir üyesi olarak hareket edeceğiz.

Üsluplarımız farklı olabilir, yöntemlerimiz farklı olabilir, siyaset tarzımız farklı olabilir. Ama hepimiz bu vatanın evlatlarıyız, hepimiz bu toprakların insanıyız. Şunu unutmayın: Milletimiz bir, bayrağımız bir, vatanımız bir, devletimiz bir.

Bugün geçmişten gelen bir mirası aldık. Elbette, sevgiler, kardeşlikler olduğu gibi, bilerek ya da bilmeyerek yapılan olumsuzluklar, hatalar da olacaktır. Bizler, bu konuda ilkeli davranarak, AKPARTİmizi düşünerek; doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmeliyiz. Şahsi çıkarlardan akraba, arkadaş, cemaat vb. her tür ilişkiden daha çok, insanlığımızı, şahsiyetimizi, temsil ettiğimiz hareketi göz önünde tutmalıyız. 

Şahsımızı ve partimizi kirletecek, söz, iş ve eylemlerden uzak duralım. Aksaray İl Başkanı olarak, İl teşkilatının başkanı, önderi, lideri olarak, bu ilkeler ışığında hareket ettiğiniz sürece her zaman yanınızdayım.

Siyasi ahlakımızı, yol ahlâkımızı ortaya koymak üzere, dün, bildiğiniz gibi, Fatiha suresi ile, Fatiha duasıyla açılışı yaptık, yola koyulduk.

 

Bu yeni dönemde, bizimle yolculuk, elbette zahmetli olacak, uzun, zor, ama bir o kadar da heyecanlı bir yolculuk olacak. Bu süreçte, yol zahmetine katlanmayı, sabırlı olmayı unutmayalım.

Kardeşlerim, burada birkaç hassasiyetin üzerinde özellikle durmak istiyorum.

Bir hareket, bir dava, en başta, ahlak sahibi olmak zorundadır. Ahlakı olmayan hiçbir hareket, başarıya ulaşamaz. Her yolu meşru gören, her yolu mubah gören bir hareket asla başarıya ulaşamaz.

Ben şunu, çok açık, net söylemek durumundayım: Müslüman o kimsedir ki, elinden ve dilinden tüm insanlar, tüm Müslümanlar salimdir, güvendedir. Bunu bir defa bir kenara koyamayız. Bu din azizdir. Bu Mushaf, indiği andan itibaren korunmuştur. Kendi mensuplarının yaptıklarından bu din yara almaz, Kur’an yara almaz. Ama yanlış içinde olanlar yara alır. Onların maskeleri düşer, kim olursa olsun. İster şahsım olsun, ister başkaları olsun, düşer. Kime ve neye hizmet ettikleri açıkça ortaya çıkar. 

 

İlkeli olalım. Herkese, her ortamda aynı şeyleri söyleyelim.

Yalandan uzak kalalım. Şaka bile olsa yalan söylemeyelim.

Gıybet etmeyelim. Kimsenin arkasında konuşmayalım.

Bizler AK Parti’nin ak kadroları olarak bembeyaz, süt kadar ak bir sicille yürüyoruz, en küçük bir çamur parçası, en küçük bir siyahlık bizim sicilimizde hemen dikkat çeker, çektiğinde de biz bu noktada gereği neyse onu yaparız, biz böyle bir hassasiyetle yürüyoruz.

Siyasetin içindeyiz. Sorunlara çözüm üretme makamındayız. Bu süreçte vaadlerimiz de olacak. Vaad ederken yapabileceklerimizi söyleyelim. Yapamayacağımız sözler söylemeyelim. Bu konuda yapıcı, kolaylaştırıcı bir dil kullanalım. Kafamıza göre çözüm üretmek yerine, teşkilat içinde, kademeli bir anlayışla, hareket birliği sağlayalım. Yakında, teşkilat içi görevlendirmelerimiz olacak. Bu görevlendirmelerimiz sonrası kurumlarla ilgili, yapılacak çalışmalarla ilgili, partimizde tek bir söz olacaktır. Mesela eğitimle ilgili, sağlıkla ilgili, tarımla ilgili bir sorun mu var. O konuda, yetkili arkadaşımızla görüşülecek, bilgim dâhilinde, sorunun çözümü sağlanacaktır. Bulunduğunuz makamları kullanarak, kişisel girişimlerde bulunmayalım. Resmi kurumlar olarak, yeni dönemde, her bir arkadaşım, görevde bulunduğu makamın, mahallin sorunlarını, çözüm önerilerini, varsa yeni, orijinal projelerini hazırlasın ve il teşkilatımızdaki yetkili birime versin. Artık, yeni dönemde, proje merkezli bir çalışmanın içinde olacağız. Ve uygulanabilir, makul her projenin yerelde ve Ankara nezdinde takipçisi olacağız. Gücümüz yettiği kadarıyla, hizmet gitmedik bir yer, bırakmayacağız.

Bu süreçte, Bilgi kirliliğine karşı dikkat edelim. Gerek iktidarımıza yönelik gerekse il/ilçe teşkilatımız ya da paydaşlarımız olan, belediye başkanlarımıza yönelik, olumsuz bilgi ve haberler karşısında, söylenen sözler karşısında, her duyduğumuz sözü, doğru kabul edip, önyargılı davranmak yerine, sözün doğruluğunu bizzat kaynağından teyit ederek, bozgunculara, hasetçilere fırsat vermeyelim. Sağlıklı ve doğru bilgi içinde olalım.

Buradan ayrıldıktan sonra; Genel merkezimizin web sitesini inceleyelim. Bulunduğunuz görevle ilgili, yapılanları ve yapılabileceklerle ilgili, güvendiğimiz, kafası çalışan insanlarla bir araya gelerek, bir ön araştırma yapalım. Gerek komşu illerimizden, gerekse büyük il ve büyükşehirlerden, AKPARTİ teşkilatlarının çalışmalarını araştıralım. Neler yapılıyor, bir inceleyelim. Ve AKSARAY için, ilçelerimiz, beldelerimiz, köylerimiz için, her arkadaşım, bulunduğu göreve göre, yerleşim alanına göre, teşkilat olarak neler yapılabilir, bunun hazırlığını yapalım. Bunu bir rapor halinde hazırlayalım. Sizleri ziyaretlerimde bunları değerlendireceğiz inşallah…

Bu çalışmaya göre, bir taraftan genel merkezi takip edecek, verilen görevleri en güzel şekilde yerine getirecek; bir taraftan da, yerelde, şehrimize, ülkemize, rehber olacak, yeni açılımların, atımların içinde olacağız.

Şunu hatırlatmakta, değerli arkadaşlarım, fayda görüyorum: Bizler, her birimiz bu makamlara bir makam sahibi, bir paye sahibi olmak için gelmedik, tam tersine, bizler, bu makamlara, ağır sorumluluklar yüklenmek, bu ağır sorumlulukları da hakkıyla ve hakkaniyetle ifade etmek için görevlendirildik. Yük olmak değil; yük almak için buradayız. Bu salondaki, ve bu salon dışındaki, her bir kardeşimin, bu şuur içinde olduğuna, ben yürekten inanıyorum.

Teşkilatımız içinde, hangi kademede olursa olsun, gerek yeni seçilen arkadaşlarım, gerek eskiden beri görev üstlenmiş arkadaşlarım, üzerlerindeki emanetin bilinciyle, vakarıyla ve ağırlığıyla hareket edip, her saniyelerini, her anlarını millete hizmetle geçirmek zorundadır.

Üstlendiğiniz vazifelerinizi, hakkıyla yerine getireceğinizden, en küçük bir şüphe duymuyorum. Sizlerle, her daim, sıcak bir iletişim içinde olacağız. Bu anlamda, her konuyu, rahatlıkla, benimle görüşebilir, partimizi geliştirecek, ilimizin her alanda kalkınmasını sağlayacak, projelerinizi, önerilerinizi, şahsımla paylaşabilirsiniz.

Bu süreçte, sizler, sahadaki arkadaşlarımız olarak, bizim kalbimizsiniz. Sizden gelen sorunlar, çözüm önerileri ve yeni projelerle, bu yeni dönemin, yeni Aksaray’ın temel taşları oluşacaktır.

Yoğun bir çalışma planlaması içinde, yol haritamızı hazırlayacağız. Fırsat bulduğum ilk anda, sizleri, yerinizde ziyaret edecek, görevi devraldığınız andan itibaren, bugüne kadar, yaptığınız ve bu süreçte yapmayı planladığınız, çok değerli çalışmalarınız hakkında, bilgiler alacağım.

Gerek il/ilçe teşkilatları, gerek kadın kolları, gerekse gençlik teşkilatımız için, sosyal medya önemli. Çok aktif kullanılmayan bu alanı, yeni dönemde, geliştireceğiz inşallah. Bu anlamda, web sitelerimizi güncelleyeceğiz. Yapılan çalışmalara, burada yer vereceğiz. Bu konuda da, diğer il/ilçedeki siteleri inceleyerek, en güzelini oluşturmaya çalışacağız. Sizlerin de, bu alanda önerisi olursa değerlendiririz.

AKPARTİ olarak sürekli bir çalışma içinde olacağız…

Değerli yol arkadaşlarım,

Yeni bir yıla, yeni bir döneme giriyoruz.

2015 Aksaray için, yeni AKSARAY’ın restorasyon dönemi olacak. 2015 restorasyon döneminde, ilk fırsatta kurum amirleri ile bir araya gelecek, sizlerin de katkılarıyla, Aksaray’a yapılabilecekleri değerlendirecek, yeni bir planlama yapacağız. Genel anlamda, bir yenilenme başlatacağız.

2015 yılında, bir taraftan bizim ilk sınavımız olacak, bir seçim dönemine gireceğiz. Bu süreci, iyi yönetmeli, Aksaray’da, 81 il içinde derece ile, hayırlı bir sonuca ulaşmalıyız.

AKSARAY AK Parti, sadece kendisine oy verenlere, sadece kendisini sevenlere hizmet götüren değil, 380 bine, 7.997 kilometrekareye, ulaşan bir partidir, böyle hareket etmelidir. 

Burada, sizlerle, yaklaşan seçime ilişkin, bazı önemli değerlendirmelerimi de paylaşmak arzusundayım. Önümüzde yaklaşık 6 ay var.

Tanışma, kaynaşma çerçevesinde toplantılarımızı her düzeyde devam ettirirken, en kısa sürede de, Seçim için çalışmalara başlayacağız. Şimdiden, bulunduğunuz görevlere göre, bir çalışma planı planlayalım. Herkes, bulunduğu mahalde, bizleri temsil ediyor. Bu anlamda, öncelikle, iletişimde olduğunuz kimselerle, ilişkilerimize dikkat edelim. Hiçbir arkadaşımın olumsuz bir haberle gündeme gelmesinden memnun olmayız.

2015 milletvekili seçim sürecinde, takip edeceğimiz kampanyayla ilgili hazırlıklarımız, en kısa sürede başlayacak. İlk fırsatta 2015 seçim startını verecek, kampanyamızla ilgili, takip edeceğimiz metotlarla ilgili, bilgilendirmeleri sizlerle paylaşacağız. Her türlü doküman, Genel Merkezimiz tarafından hazırlanıyor, seçim beyannamemizle ilgili çalışmalar, devam ediyor. Kullanacağımız sloganları, ezgileri, yol ve yöntemleri kademe kademe sizlere duyuracağız.

Sizler, seçim startını beklemeden, hemen buradan çıktığınız andan itibaren, bütün AK Parti teşkilatının, bu davaya, bu harekete gönül vermiş her bir kardeşimin, sokaklara, caddelere, mahallelere dağılmasını istiyorum.  

Her bir teşkilatımız, en kısa sürede, ilimizin en ücra mahalline kadar, ulaşmış olacak. Osmanlı döneminde görevli, bir Sivas Valisinin, sözünü hatırlatmak isterim: Diyor ki Sivas Valisi, “gitmediğin yer, senin değildir.” Ben, buna bir söz daha ekliyorum: “Gitmediğiniz, anlatmadığınız kişi, sizin değildir.” Bu anlamda, hem köy, hem mahalle bazında, temsilcilikler oluşturmalı, her yerde olmalı, her yere uluşmalıyız. Biz, söylenecek sözümüz olan, yapacak imkânımız olan, bir gurubun temsilcileriyiz. Bu, hem halkımızla buluşmayı sağlayacak, hem de varsa sorunları görmeyi ve çözüm üretmeyi sağlayacaktır. Ayrıca, Sizlerden özellikle şu soğuk kış günlerinde milletimizle olan irtibatınızı daha da artırmanızı rica ediyorum. İhtiyaç sahiplerinin tespit edilerek, ihtiyaçlarının karşılanması için, işbirliği halinde, il başkanlığımızın bilgisi dâhilinde, STK’lara ve resmi kurumlara girişimlerimizin olmasını;  kadın kollarımızdan, gençlik kollarımızdan başta kermes olmak üzere çalışmalar yapmalarını arzuluyorum.

Değerli dava arkadaşlarım,

Önümüzdeki 2015 seçimlerinin, son derece önemli olduğunu, seçim sürecinin de, son derece meşakkatli olacağını ifade etmeliyim. Zira karşımızda, hiçbir şey üretmeyen, bir şey üretmek için de çabası, gayreti, niyeti, enerjisi olmayan bir muhalefet var. Aramızdaki fark; bizim iktidarda olmamız, onların muhalefette olması değil. Aramızdaki fark şu: Bizim projelerimiz var, bizim vizyonumuz var, hedeflerimiz var, hayallerimiz var, enerjimiz var, heyecanımız var. Onlar ise, var olanla yetiniyor, küçük olsun, bizim olsun diyor, proje, vizyon siyasetinin karşısına, istismar siyasetiyle çıkıyorlar. AK Parti Teşkilatı, bu farkı bir avantaj olarak görmesin. Evet, onların projesi, vizyonu, heyecanı, enerjisi yok, ama

değerli kardeşlerim;

fitne üretmek, nifak üretmek, kışkırtmak için, bunların hiçbirine de ihtiyaç yok. Dikkat edin, bugüne kadar, her seçimde, hiçbir gayret göstermeden, hiçbir proje sunmadan, ortaya tek bir eser koymadan, bu oyları aldılar. Onlar rahat, onların, bulundukları seviyenin üzerine çıkmak, daha fazla oy almak gibi bir hedefleri yok. Ama, biz, böyle bir rehavetin içinde asla olamayız. Biz, var olanla yetinemeyiz. Hem daha fazla gönül kazanmak, daha fazla hizmet vermek için, mücadele etmek, hem de, fitneye, nifaka, kışkırtmalara karşı, son derece dikkatli olmak zorundayız. Çünkü biz, bu millete, efendi olmaya değil, biz, bu millete, hizmetkâr olmak için yola çıktık.

İşte onun için, enerjimizi, bunlarla harcamayacağız. Hiçbir iftiralarını, hiçbir iddialarını karşılıksız bırakmayacak, ama üslubumuzdan, edep ve hayâmızdan da, asla taviz vermeyeceğiz. 

Plan, proje, vizyon değil, sadece fitne üretecekler. Ne gerekiyorsa yapacaklar, ellerine ne geçerse kullanacaklar. Her imkânı, her fırsatı, her çirkinliği ve ittifakı değerlendirmenin gayreti içinde olacaklar. Parti tüzüğümüz gereği, 3 döneme takılan vekillerimizi ayartmaya çalışacaklar, İl/ilçe teşkilatlarımız üzerinden, sevilmeyen isimlerin vekil olacağı iftirasıyla, partimizi yıpratmaya çalışabilecekler. Geçmiş dönemde yaşanan, kimi olumsuzlukları gündeme taşıyarak, içeriden ya da dışarıdan, ellerine ne geçerse fırlatacak, üzerimize saldıracaklar.

Onların tuzağı varsa, Allah’ın da bir hesabı var, milletin de bir hesabı var. Onlar, her yolu, ama her yolu meşru görecekler. Ama, biz, böyle değiliz, böyle olamayız, kaybedeceğimizi de bilsek, biz, meşruiyet dairesinden, edep ve haya dairesinden çıkamayız.

Değerli kardeşlerim,

Sözlerime, son verirken, 2015 seçim süreciyle ilgili, milletvekili aday adaylarımız konusunda, bir hususa da dikkatlerinizi çekmek isterim.

İşin doğası gereği, Vekil adaylarımız olacak. Partimize, şehrimize, ülkemize hizmet etmiş, etmekte olan çok değerli kardeşlerimiz aday olacak. Bildiğiniz gibi ilimizin 3 vekil hakkı var. 3’ü de bizde. İki vekilimiz partimizin tüzüğü gereği yeniden aday olamayacak. Bu süreçte partimizin belirleyeceği başka alanlarda hizmet edecekler.  Bizler ilimizin 3 vekilinin de, yine partimizden olması, teşkilatımızın belirlediği, Aksaray’a değer katacak isimler olması arzusundayız. Yine, yeniden 3-0 yapmalıyız. Bunun ötesinde, oy oranımızı artırmak zorundayız.

Bizler bu süreçte, teşkilat olarak, ortak hareket edip, milletvekili seçimlerinde, partimizden hizmet yarışına katılan, her bir arkadaşımız için, eşit mesafede olmalıyız.

Biz, her bir adayımızı, kılı kırk yaran bir hassasiyetle, bir kuyumcu inceliğiyle çok sayıda kriteri dikkate alarak; bir kişinin, birkaç kişinin, hatta bütün bir teşkilatın değil; bütün bir şehrin hassasiyetlerini gözeterek, adaylarımızı belirlemeye çalışacağız. Bu süreçte, teşkilattaki her bir arkadaşımın, bu anlamda, her aday adayına, eşit mesafede olması, teşkilatımız açısından büyük önem taşımaktadır. Bu konuda teşkilat içi değerlendirmelerimizi en üstten en alt kademeye kadar her düzeyde yapacağız. Aday adaylarıyla ilgili değerlendirmelerinizi oraya saklayın. Sizlerin bu konuda göstereceği ilkeli duruş, teşkilatımızı, halkımız ve Genel Merkez karşısında güçlü kılacaktır. 

Arkadaşlarımız sizlere bir anket dağıtacak, bu anketi yardımsız, tek başınıza, açık yüreklilikle ve en doğru şekilde, her bir soruyu, en güzel şekilde, şimdi burada, doldurmanızı istiyorum. Daha sonra, söz almak isteyen arkadaşlarım varsa, kürsüye buyurmasını istirham ediyorum.

Rabbim bizi doğru yoldan, dosdoğru istikametten ayırmasın. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, yol arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi bozmasın. Rabbim muhabbetimizi eksiltmesin. 

Yeniden görüşmek, yeniden kavuşmak umuduyla, kalın sağlıcakla diyorum. 

 

ABDULKADİR KARATAY

 AK PARTİ İL BAŞKANI

YORUMLAR

  • 0 Yorum