-

Aksaray Çölyak Derneği yöneticileri Aksaray Belediyesi'ne ziyarette bulundular

Aksaray da glutensiz beslenmeye çalışan  150 kadar mevcudu  bulunan çölyak HASTALARI seslerini duyurabilmek için Aksaray Çölyaklılar  Derneğini kurdular.

Aksaray Çölyak Derneği yöneticileri Aksaray Belediyesi'ne ziyarette bulundular
23 Aralık 2019 - 19:23
 

Aksaray da glutensiz beslenmeye çalışan  150 kadar mevcudu  bulunan çölyak HASTALARI seslerini duyurabilmek için Aksaray Çölyaklılar  Derneğini kurdular Çölyaklılar GLUTENSİZ yani  buğday ürünlerinden üretilen hiç bir ürünü yiyemiyorlar. Normal Ekmek ya da buğday türevi  unlu mamülleriden üretilen pasta, bisküvi simit yemesi yasak olan Çölyak Hastaları glutensiz  yiyeceklerin çok yüksek fiyatlarda olmasından dolayı dayanışma için dernekleştiler Aksaray'da sosyal Güvenlik kurumu nda  kayıtlı 150 Çölyak hastası bulunuyor Ancak bunun haricinde kayıtdışı olanlarla  daha da fazla olduğu sanılıyor. 

Çölyak Hastaları  Belediye başkan yardımcıları Tayfun Çelik ve Hıfsı Peker tarafından kabul edildiler.  Başkan Yardımcıları Çölyak Derneği tarafından Hazırlanan brifing raporunu incelediler, onların sıkıntılarını dinlediler ve çeşitli notlar tutarak mutlaka bir formül çerçevesinde destek olunacağını müjdesini verdiler. konuyu başkan Evren Dinçer’e  detaylı bir şekilde artıracaklarını söylediler Çölyaklılar dernek başkanı Seda muşlu Özer  ise bir arada bulunabileceğimiz mutfağı olabilen bir mekana ihtiyacınız var Kendi ürünlerimizi kendimiz üretmek istiyoruz hatta Halk Eğitim tarafından kurs izni alınarak ahçılar yetiştirmek istiyoruz Çünkü hazır alınan ürünler kesinlikle lezzetli olmuyor ve yiyemiyoruz Ayrıca çok aşırı fiyatları var  ekmek fiyatı Normalde 1 lira iken çölyak ekmeği 15 liraya satılmaktadır bu farkı kendimize ait mekan olduğunda  kendi çabamızla üreterek ödeme güçlüğü çeken birçok çölyak hastasına Umut olmak istiyoruz belediyemizin Bu konuda bize sahip çıkmasını istiyoruz dedi. Başkan yardımcısı Tayfun Çelik  konuyu başkanımız Evren Dinçer beye aktaracaklarını beyan ederek '' mutlaka güzel şeyler olacaktır''. dedi Başkan Yardımcısı kapısı Peker' de seçim atmosferinde çölyak hastalarının dertlerini dinlemiştik Biz de bu konudan haberdar olmuştuk Başkanımız destek vaadinde  bulunmuştu çölyaklılarıları bir araya getirmek için elimizden geleni yapacağız dedi.

(Bağımsız Medya)

YORUMLAR

  • 0 Yorum