-

AKSARAY'DA 15 TEMMUZ GÜNÜ NEDENİYLE ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ, ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Aksaray’da şehitlik ziyareti ile başladı.

AKSARAY'DA 15 TEMMUZ GÜNÜ NEDENİYLE ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ, ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU
15 Temmuz 2019 - 20:00
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günüetkinlikleri kapsamındaAksaray Valisi Ali Mantı eşi Işıl Mantı ev sahipliğinde Şehit Aileleri ile Gazi Ailelerinin onuruna Polisevinde yemek programı düzenlendi.

Aziz Şehitlerimiz ile kahraman Gazilerimize ve aileleri için düzenlenen programa AksarayMilletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer eşi Merve Dinçer,Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Rektör Prof Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak,  Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık,Aksaray Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay Defterdar Uğur Arslan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, daire müdürleri, Şehit ve Gazi dernekleritemsilcileri şehitlerimizin aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Vali Ali Mantı, 15 Temmuz kalkışmasının toplumu bölmeye, kardeşi kardeşe düşürmek isteyen sinsice hazırlık yapılan ahlaksızca bir darbe olduğunu söyledi.

Vali Ali Mantı konuşmasında; “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve çağrısıyla darbe engellendi. Ancak bu darbe topluma çok büyük zarar vererek yılları heba etmiştir. Bize düşen bu törenlerden ibret almak için bir vesile olmasıdır.  Bu kalkışma inanç değerlerimiz, kendi tarihimiz, kendi kökünüz de bizleri kandırmaya çalışacak en kutsal değerlerimizi alet ederek bizleri kandırmaya çalışacak olanlara hangi hain düşünce altında olursa olsun hangi ad altında olursa olsun müsaade etmememizi bize öğretti,  öğretmesi lazım.Allah bu millete bu topluma böyle ahlaksız hain darbe girişimlerinden, her türlü teşebbüs eden ya da topraklarımıza göz koyan düşmanlardan korusun. Rabbim bu ülke için şehit olan bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın birbirimizi birbirimize düşman etmesin dağılmayalım parçalanmayalım. Çünkü bu coğrafyada yaşamanın bedeli çok ağırdır, bugüne kadar ağır bedeller ödendi yarın çocuklarımızın üzerinde de ödetmeye çalışacaklar uyanık duralım darbe girişiminden ve özellikle son derece tehlikeli olan bizi bize benzeyen insanlar tarafından yok etmeye çalışan böyle ahlaksız darbe girişimlerine uğramamak için 15 Temmuz anma etkinlikleri vesilesiyle ibret almamız, ders çıkarmamız gerek, birbirimize güvenmemiz şarttır. Birliğimiz İnşallah bundan sonra güzel şeylere vesile olur.” dedi.

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise yaptığı konuşmasında;15 Temmuz’da dünyatarihinde benzeri görülmemiş bir ihanetle karşılaşıldığını belirtti.

15 Temmuz çok farklı olduğunu kaydeden Aydoğdu konuşmasında: “İhanete yeltenenler bu işe başlarken üzerindeki kıyafete, analarına, babalarına, komşularına ihanet ettiler. Kendilerini var eden bu dünyayı onlara anlamlı kılan bütün değerlere ihanet ettiler. Bizim milletimiz tarihinde böyle bir ihanet görmemişti. Rabbim hiçbir millete böyle bir ihanet göstermesin. Çünkü bu tarif edemediğimiz, tanımlayamadığımız, anlayamadığımız türden bir ihanet. Öyle bir ateş saçtılar ki Türkiye’ye bu ateşin her bir parçası her eve düştü. Şu anda onu söndürmeye çalışıyoruz. Milletimizin imanı, iyi niyeti Allah’a olan bağlılığı ile biz o yarayı tekrar saracağız. Türk Milleti uzun yürüyüşüne devam edecek. Dünya ahiret kardeşliğimizi hiç kimse bozamayacak şehitlerimizin mirası budur” dedi.

Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal’ın yaptığı duanın ardından 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Vali Ali Mantı ve eşi Işıl Mantı yakından ilgilendiği şehit aileleri ile bir süre sohbet ederek program sonunda misafirlerini uğurladılar.

-15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ, ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günüetkinlikleri Aksaray’da şehitlik ziyareti ile başladı. Buradaki programa Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Canserver, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül,Rektör Prof Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak,  Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık,Aksaray Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, daire müdürleri, Şehit ve Gazi dernekleritemsilcileri şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan programda şehitler için Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Aksaray Müftüsü Cemaleddin Bal tarafından yapılan duanın ardından şehit mezarları ziyaret edildi. Aksaray Valisi Ali Mantı beraberindeki heyet yapılan duanın ardından şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Etkinlikler kapsamında Aksaray Ulu camiinde öğle namazından önce şehitler için Mevlid-i Şerif okundu. Şehitlerin ruhu için dua edildi. Vali Ali Mantı duanın ardından yaptığı konuşmasında 15 Temmuz ve bütün şehitlere Allah’tan rahmet diledi. , Vali Mantı fitneye, fesata,  ayrıştırmaya ayrı düşmeye dikkat çekerek birlik, beraberlik ve kardeşliğe vurgu yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum