-

AKSARAY'DA HOROZ DÖVÜŞTÜREN 7 KİŞİ YAKALANDI

Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ve JASAT ekiplerince, hayvan dövüştüren şahıs veya şahısların yakalanmasına yönelik yapılan saha çalışmaları neticesinde, Aksaray'da horoz dövüştüren 7 kişi yakalandı.

AKSARAY'DA HOROZ DÖVÜŞTÜREN 7 KİŞİ YAKALANDI
19 Şubat 2024 - 10:32
Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ve JASAT ekiplerince, hayvan dövüştüren şahıs veya şahısların yakalanmasına yönelik yapılan saha çalışmaları neticesinde, Aksaray İli Merkez İlçe mülki sınırları içerisinde horoz dövüşü yapıldığı ve kumar oynatıldığı bilgisinin elde edilmesi üzerine, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 18 Şubat 2024 tarihinde bahse konu adrese düzenlenen operasyon sonucunda;

(37) adet hint dövüş horozu,
(5) adet horoz taşıma el çantası,
(1) adet horoz sıkletlerini belirlemek için kullanılan dijital tartı,
(1) adet dövüş süresi tutmak için kullanılan saat,

(10) adet, horozların dövüş sırasında uçarak kaçmaması için ayaklarına bağlanan taşlık aparatı,
Horoz dövüştürme için yapılmış kafesler ve ring,
(1000) TL bahis için kullanılan para,
Çok sayıda horozların bakım ve beslenmesinde kullanılan gagalık, iğne, zımpara, kauçuk, pansuman malzemeleri ve muhteviyatları ele geçirilmiş olup; dövüş horozları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir.

Olayla ilgili (7) şahıs gözaltına alınmış olup, şahıslara hayvanları dövüştürmek ve kumar oynamaktan toplam (95.487) TL İdari Para Cezası kesilmiştir. Ayrıca, (1) şahsa “Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlamak” suçundan adli işlem yapılmıştır.

          Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, asayiş ile kamu düzeninin sağlanması ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edilecektir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum