-

YENİ SANAYİ ESNAFI CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PELİNSU YILDIRIM DEMİR'E KİRALARDAN DERT YANDI

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı, Harita Yüksek Mühendisi Pelinsu Yıldırım Demir eski ve yeni parti yöneticileri ile birlikte Aksaray Belediyesi ile TOKİ ortak yapımı olan Aksaray Yeni Sanayi Sitesi Esnafını ziyaret ederek, eksikler konusunda hayata geçirmeyi planladığı projeleri konusunda bilgi verdi.

YENİ SANAYİ ESNAFI CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PELİNSU YILDIRIM DEMİR'E KİRALARDAN DERT YANDI
20 Şubat 2024 - 15:02
Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir’in sanayi sitesini ziyareti esnasında görüştüğü sanayi esnafı, Demir’e dert yanarak şikâyetlerini dile getirdi.

“ Belediye Sanayi Esnafının Yanında Olmadı”

Sanayi esnafı kendilerini ziyaret eden CHP’li Aday Demir’e “ Aksaray Belediyesi yeni sanayi sitesinin yapım aşamasında yanımızda durmadığı gibi, yapıldıktan sonrada yanımızda olmadı. TOKİ ile yaşanan sorunlar çözüm bulmadan inşaatı tamamladılar. Bize buraları teslim ettiler lakin tuttuğumuz yer elimizde kalıyordu. Kapısı penceresi bile tam olmayan dükkânlara taşınmak zorunda kaldık. Biz elimizden geldiği kadar eksikleri kendimiz gidermeye çalıştık. Halen tavanlardan su akıyor, bacalarımız çekmiyor. 100 metrekare dükkândayız ama baca sorunundan dolayı iş yerlerimizi ısıtamıyoruz. İnternetimiz yok, seçim yakın diye geçici mobil bir araçla sözde çözüm buldular. Telefonlarımız çekmiyor. Halen müşterimize konum atsak yanlış konum gidiyor, yerimizi bile bulamıyorlar. Artık bir değişim istiyoruz. Desteğimiz sizinle” diyerek, belediye başkan adayından sorunların çözümü için adımlar atmasını ve sanayi esnafının yanında olmasını talep ettiler.

“Yüksek Kiralarla Baş Edemiyoruz”

Sanayi esnafı ayrıca 150 Bin liraları bulan yüksek kiralardan şikâyet ederken “ piyasa zaten kötü, sanayide eskiden olduğu gibi iş yok. Kış geldi geçti vatandaşlar arabalarının lastiklerini bile değiştirip kışlık lastiğe geçemedi. Biz bu hayat pahalılığında bu yüksek kiralarla baş gelemiyoruz. Çalışanlarımızın maaşları, iş yerimizin giderleri, kira derken evimize ekmek götürmekte zorlanıyoruz” dediler.

Pelinsu Yıldırım Demir “ Her Zaman Sanayi Esnafının Sesini Duyurmaya Çalıştık, Tüm Sorunlarınız İçin Projelerimiz Hazır”


CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir ise sanayi esnafına “ yaşadığınız tüm sorunları biliyoruz. Sorunlar yaşandığında da CHP olarak elimizden geleni yapıp sizlerin sesini duyurmaya çalıştık. İnşallah bizlere yetki verdiğiniz takdirde tüm sorunlarınıza çözüm olacağız. Ben bir harita yüksek mühendisiyim. Mesleğim gereği şehrin alt yapı ve yapılaşma sorunlarına çok rahat çözüm üretebilirim. Yanımda genç ve vizyoner, sizlere hizmet etmek için heyecanlı bir kadro var. Sizler için hayata geçmeye hazır birçok projemiz var. İlk başta bu sanayinin hayati eksiklerini tamamlamamız gerek. İtfaiyenizi, ambulansınızı kalıcı olarak buraya getirmemiz gerek. Allah esirgesin bir yangın çıksa itfaiye gelene kadar her şey bitmiş olur. Sanayi iş kazalarının da çok olduğu bir yer. Sağlıkla ilgili acil müdahale tedbirlerinin bir an önce alınması gerek. Biz sizin yanınızdayız. Yönetim yetkisini bize verdiğiniz takdirde ihtiyaçlarınızı el birliği ile karşılayacağız. Şehrimizi de birlikte yöneteceğiz” diyerek sanayi esnafına, sanayi için hayata geçirmeyi planladığı projelerden bahsetti.

Yeni sanayi esnafı tarafından yoğun teveccüh ile karşılanan CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir ve CHP teşkilatı önümüzde ki günlerde de esnaf ziyaretlerine devam edecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum