-

AKSARAY'DA OKUL SERVİS ARAÇLARINA DENETLEME

Aksaray'da jandarma ekipleri okul servis araçlarını denetliyor...

AKSARAY'DA OKUL SERVİS ARAÇLARINA DENETLEME
12 Mart 2024 - 09:27
Konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak, denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunu arttırmak ve servis şoförlerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak bu araçların karışabileceği trafik kazalarını önlem amacıyla okul servis araçları ve sürücülerine yönelik özel trafik denetimi icra edilmiştir.

Denetimler esnasında servis şoförlerinin sürücü belgesi ile birlikte mesleki yeterlilik belgesi (SRC) ve psikoteknik belgeleri kontrol edilerek, araçların Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde belirtilen hususlara uygunluğu denetlenmiştir. Denetimler sırasında eksik belge ve trafik kural ihlali tespit edilen sürücülere idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca, servis şoförleri, rehber personel ve öğrencilere, emniyet kemeri kullanımının önemi ve okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapılmıştır
." denildi.

            Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde okullarına gidiş/gelişlerini sağlamak amacıyla denetim ve eğitim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum