-

AKSARAY'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İŞARET DİLİ KURSU VERİLİYOR

Engelli bireylerle daha sağlıklı iletişim sağlam üzere İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile, hastane personeline işaret dili eğitimi veriliyor.

AKSARAY'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İŞARET DİLİ KURSU VERİLİYOR
11 Ekim 2018 - 15:29
İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sağlık çalışanlarının katılımı ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans salonunda işaret dili eğitimleri başladı. 

Halk Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği İşaret Dili Öğretmeni Hasret Altınsoy tarafından haftanın 3 günü verilen eğitimlere, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanı sıra, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, İlçe Devlet Hastanelerinde görevli sağlık çalışanları katılıyor. 

İşaret Dili Eğitiminin ilk dersine Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Karanfil’de katıldı. 

Kendisinin de bir engelli yakını olduğunu söyleyen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Karanfil, İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile gerçekleştirilen İşaret Dili Eğitiminin periyodik dönemlerle devam edeceğini, planlanan işaret dili kursu ile sağlık çalışanlarının engelli bireylere daha iyi sağlık hizmeti sunmasının amaçlandığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum