-

AKSARAY DA YILBAŞI DENETİMLERİ BAŞLADI

Yılbaşının Yaklaşması ile Denetimler Arttırıldı...

AKSARAY DA YILBAŞI DENETİMLERİ BAŞLADI
23 Aralık 2014 - 07:59
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tüketicilerimizin sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilmiş ürünlere ulaşması ve tüketmesi için yapmış olduğu gıda denetimleri sürüyor. Yaklaşan yılbaşı sebebiyle kuru yemişçiler, içki satışı yapan tekel büfeleri, eğlence mekânları, oteller, restoranlar ve lokantalarda yoğunlaşan denetimler hız kesmeden devam ediyor.

Denetimler hakkında bir açıklama yapan İl Müdürü Bestami ZABUN; "Halkımızın hijyen şartlarına uygun koşullarda üretilmiş gıdaları tüketmeleri amacıyla ilgili yerlerin denetime tabi tutulduğunu belirterek, işyeri denetimlerinde; kullanılan ve tüketime sunulan gıdaların sağlıklı olup olmadığı, hijyen şartlarına uyulup uyulmadığı, içkili mamullerin sahte olup olmadıkları ve son tüketim tarihlerine riayet edilip edilmediği, işyerinin ticari faaliyet gösterebilmesi için temin etmesi gereken belgeleri alıp almadığı gibi konularında kontroller yapıldığını söyledi. Denetimlerde eksikleri bulunan işletmelere gerekli uyarıların yapıldığını ve mevzuata uyulmadığı takdirde gerekli yasal işlemlerin uygulandığını vurgulayan Zabun şöyle devam etti; "Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Etiketsiz ve ambalajsız ürün satın alınmaması ve ambalajı bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş, etiket bilgileri uygun olmayan ürünlerden kaçınmaları gerekir.

Yaklaşan yılbaşında gıda güvenliği hususunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için denetimlerimiz yoğun şekilde devam edecektir. Hileli ve sağlıksız gıda üreterek halkımızın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek ve mevzuatta yer alan en ağır cezalar uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın gıda konusunda şüpheli gördükleri olumsuzlukları 174 ALO GIDA hattına bildirmeleri durumunda yapılan ihbar ve şikâyetler en kısa sürede değerlendirilecektir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak insan sağlığını ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılık ve hassasiyetle devam edecektir." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum