-

AKSARAY'I AKSARAY YAPAN II. KILIÇARSLAN OLMUŞTUR

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üçler Bulduk, Aksaray’ı Aksaray yapan ismin II. Kılıçarslan olduğunu söyledi.

AKSARAY'I AKSARAY YAPAN II. KILIÇARSLAN OLMUŞTUR
25 Ekim 2019 - 17:09
Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) işbirliği ile düzenlenen “4’üncü Uluslararası Aksaray Sempozyumu” tamamlandı. Etkinliğin kapanış oturumunda “Dünden Bugüne Aksaray” konusunda bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Üçler Bulduk, II. Kılıçarslan döneminde yapılan imar faaliyetleri, beyaz renkte taşlardan inşa edilen ve şehre adını veren sarayı ve pek çok dini ve sosyal tesisleri ile Aksaray’ın, mamur bir Anadolu şehri haline geldiğini belirtti. Aksaray’ı Aksaray yapan ismin II. Kılıçarslan olduğunu belirten Bulduk, “Aksaray Selçuklu çağında çok önemli bir şehir. Hem ticaret yolunun kesiştiği bir noktada olması, hem de özellikle Selçuklu merkezleriyle olan bağları sebebiyle Aksaray, Selçuklu çağında en müreffeh devrini yaşamıştır. Şehir, nüfus olarak da o dönem oldukça canlı bir görüntü vermektedir” dedi. Yapılan bu sunumun ardından ASÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Aygün genel bir sempozyum değerlendirmesi yaptı. 

 

Panelin ardından ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden bir konuşma yaptı ve panelistlere plaketlerini takdim etti. Dördüncüsü düzenlenen Aksaray Sempozyumu, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle tamamlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum