-

AKSARAY MERKEZ ve GÜLAĞAÇ İLÇELERİNDE HIRSIZLIK OLAYLARINI GERÇEKLEŞTİREN ZANLILAR YAKALANDI

Aksaray Merkez ve Gülağaç ilçelerinde farklı tarihlerde meydana gelen faili meçhul “Evden Hırsızlık, Bağ, Bahçe ve Tarladan Hırsızlık ve Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu Hırsızlığı ” olaylarını gerçekleştiren şahıslar jandarma tarafından yakalandı.

AKSARAY MERKEZ ve GÜLAĞAÇ İLÇELERİNDE HIRSIZLIK OLAYLARINI GERÇEKLEŞTİREN ZANLILAR YAKALANDI
12 Şubat 2022 - 16:31
Konuya ilişkin yapılan açıklamada; " Aksaray İli Merkez ve Gülağaç ilçelerinde farklı tarihlerde meydana gelen faili meçhul “Evden Hırsızlık, Bağ, Bahçe ve Tarladan Hırsızlık ve Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu Hırsızlığı ” olaylarına yönelik çalışma başlatılmıştır.
  
   Konu ile ilgili olarak Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Jandarma Dedektifleri (JASAT), tarafından yapılan araştırma ve soruşturma çalışmaları neticesinde; 2 Şubat 2022 tarihinde yapılan operasyonla tutuklanan S.K., Y.S. ve M.İ. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

   Müteakip çalışmalar ile soruşturma derinleştirilmiş adı geçen şahıslar ile birlikte suçları işlediği değerlendirilen G.Ç. isimli şahsın da olduğu tespit edilmiştir. Yapılan operasyon ile şüpheli evinde yakalanmış ve adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüpheliye ait (2) ayrı adreste yapılan arama sonucunda muhtelif yerlere gizlenmiş vaziyette hırsızlık malı olduğu tespit edilen;
   (2) adet LG marka UHD Televizyon,

   (1) adet Mondial marka motosiklet,
   (1) adet kurusıkı tabanca,
   (1) adet tek kırma tüfek,
   (4) adet maktap,
   (1) adet elektrikli testere,

   (1) adet fotoğraf makinesi,
   (2) adet elektrikli süpürge,
   (1) adet spiral makinesi,
   (1) adet boru kaynak makinesi,
   (2) adet ses sistemi,

   (5) adet hoparlör,
   (1) elektrikli su ısıtıcısı,
   (1) adet silikon tabancası ele geçirilerek mağdurlara teslim edilmiştir. Şüpheli gözaltına alınarak hakkında adli işlem başlatılmıştır.

   Operasyon sonucunda; Faili Meçhul kapsamında olan Aksaray İl Jandarma Bölgesinde (2) Bağ, Bahçe ve Tarladan Hırsızlık, (2) Evden Hırsızlık, (2) Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu Hırsızlığı olayı; Aksaray Polis Bölgesinde (1) Motosiklet Hırsızlığı; Nevşehir İl Jandarma bölgesinde (1) Evden Hırsızlık olayı olmak üzere toplam (8) olay aydınlatılmıştır.

    Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, ilimizde asayiş ortamının sağlanması amacı ile titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz  demeden  aralıksız olarak devam edilecektir.
" denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum