-

AKSARAY SGİM' E İŞ MÜFETTİŞLERİNDEN ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve İş Müfettişleri Abdurrahman AKMAN ve Serhat EKİNCİ birlikte, Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet ÇALIŞKAN’ ı makamında ziyaret etti.

AKSARAY SGİM' E İŞ MÜFETTİŞLERİNDEN ZİYARET
13 Ocak 2015 - 17:18
Ziyarette iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda Organize Sanayi’ inde, 81 ilde konferans verilmesinin çok daha verimli olacağının altı çizildi. 6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili Kanunun ön gördüğü hususlar görüşüldü.

       Ayrıca iş güvenliği konusunda işçilerde ki alışkanlıkların önüne geçilerek, özellikle inşaat sektöründe bir farkındalık oluşturulması gerektiği hususuna dikkat çekildi.

 

Aksaray SG İl Müdürü Kanal 68 TV programına konuk oldu

        Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan,  Kanal 68 TV’de yayınlanan “Gündem Özel ” programına konuk oldu.

        İl Müdürü Çalışkan programda, 6552 sayılı torba yasa ve getirdikleri, yapılandırma, kayıt dışı istihdamla mücadele, Maden İşçilerine getirilen istisnalar, Evde Temizlik İşlerinde Çalışanların Sigortalılığı, Doğum Borçlanması, Yurtdışı Borçlanması, Hangi borçlar yapılandırılabilecek, Taksit Ödeme Şekilleri, Gelir Testi Yaptıranların durumu, borcu silinecekler ve Genel Sağlık Sigortası konularında bilgilendirmede bulundu.

       Ayrıca Çalışkan, yapılandırma süresinin son gününün yaklaştığını, borçlarını yapılandırmak isteyen sigortalıların yığılmalara yol açmaması için bir an önce Sosyal Güvenlik İl ve Merkez Müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum