-

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ(ASÜ) 18 YAŞINDA!!!

ASÜ ile Aksaray’ın ortak istikbalinin ilki tüm resmi ve özel kurumlarla Meslek Odalarıyla STK’ların işbirliğiyle tarihle kültürle yer altı ve üstü zenginliklerinin bilimsel olarak tespitiyle bunların zaman geçirilmeden en verimli şekilde değerlendirilmesinin zaman geçirilmeden yol haritasının belirlenmesinde.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ(ASÜ) 18 YAŞINDA!!!
16 Mart 2024 - 11:07
 ASÜ ile Aksaray’ın ortak istikbalinin ilki tüm resmi ve özel kurumlarla Meslek Odalarıyla STK’ların işbirliğiyle tarihle kültürle yer altı ve üstü zenginliklerinin bilimsel olarak tespitiyle bunların zaman geçirilmeden en verimli şekilde değerlendirilmesinin zaman geçirilmeden yol haritasının belirlenmesinde.

 *İkincisi TIP Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültelerinin kendi hastanelerinin kurulara tam kapasiteyle çalışmalarının sağlanmasıyla, tüm fakülte ve yüksekokullarının mahallin(yerelin) ve bölgenin meselelerinin çözümüne yerinde odaklanmaları için eğitim kurumlarının tüm il sathına yayılmasında.

     30 Aralık 2005 günü sabaha karşı TBMM’sinde kabul edilen kanunun dönemin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilmesinden sonra aynı kanunun 1 Mart 2006 günü TBMM’sinde yeniden kabul  edilmesinden sonra 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe giren 5467 Sayılı Kanunun Ek 64. Maddesiyle kurulan Aksaray Üniversitesi yarın fiilen 18 yaşını tamamlayacak.
 

 Sloganı “Evrensel Düşünen Yereli (Mahalliyi) Gözeten” olan Türkiye’nin 81 ilinin tamamından ABD ile birçok Afrika ülkesi, kıta Avrupası, Rusya Federasyonu, Türki Cumhuriyetleri,  İran, Pakistan, Malezya ve Endonezya başta olmak üzere dünyanın 58 ülkesinden 1930 yabancı öğrenciyle birlikte toplamda çeyrek yüz bin civarında öğrencinin  eğitim aldığı ASÜ her geçen gün gelişip büyüyün akademik eğitimi yüksek standartlarda veren bir eğitim kurumu.
   
13 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 21 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyindeki çeyrek yüz bine yaklaşan öğrencisiyle milletler(uluslar) arası ve milli(ulusal)  camiada elde ettiği başarılarıyla dikkat çeken tam zamanlı olarak deneyimli, dinamik ve yetkin(İşinin ehli/liyakatli)  916 öğretim elemanı, 332 idari personeli ve 184 yardımcı personelle  çalışmaları sürdüren üniversite yönetiminden il ile bölgenin istikbali için Aksaraylılar iletecekleri dileklerinin gereğinin yapılmasını bekliyorlar.

KAMUOYU’NUN BEKLENTİSİ MEVCUT KAMPÜS SAHASINDAKİ İNŞAAT VE BİNALARIN BAKIM MALİYETLERİNİN EMSALLERİNE GÖRE EN AZ %50 YÜKSEKLİĞİ NEDENİYLE YENİ BİR YERİN BULUNMASINA BAŞLANMASINDA!

 
  Aksaraylılar 30 Aralık 2023 günü kurumun kuruluşunu sağlayan ilk kanunun kabul edilmesinin yıldönümünde kampüs sahasındaki inşaat maliyetleri ile bunları korumanın sıkıntıları nedeniyle buraya yeni inşaatların planlanmaması.!!!

 KAMPÜSTEKİ AĞAÇ VE ÇİMLERİN MUTLAKA TATLI SU İLE SULANMALARI SAĞLANMALI!!!
 

 Mevcut ağaç ve çimlerin ise bulunacak tatlı su ile sulanmasının yanında Üniversite tarafından ilin istikbali için iki istek dile getirildi.
 
 Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş ile kurmaylarına seslenen Aksaraylılar Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı, Turan Yaldır, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve İGM başkanı Mehmet Tüzün’e;
   “Aksaray’ın mutlu İstikbalinin ilki maziyi ve sahip olduklarımızın ASÜ tarafından tespitiyle bunların bilimsel olarak en verimli şekilde değerlendirilmesinin yol haritasının çiziminde ve çizilen haritanın yeri ile zamanında uygulanmasında.!!!

 *İkincisi TIP fakültesinin mümkün olan en kısa zamanda kendi hastanesinin kurulmasının planlanması, planlanan hastane hizmete girinceye Eğitim ve araştırma hastanesinde olumsuzlukların gerekli kadro ekip ve ekipmanla takviye edilerek tam kapasitede çalışmasının sağlanması.
   
Zaman geçirilmeden Dişçilik Fakültesinin hizmet vermesiyle tüm fakülte ve yüksekokullarının mahallin ve bölgenin meselelerinin çözümüne odaklanmalarında.
   
Dile getirdiklerimizin gereğinin yapılarak ilimizin mutlu istikbalinin sağlanmasını bekliyoruz. ”dediler.

(Haber, belge ve bilgi ile fotoğraflar Gazeteci Ali Genç arşivi)

YORUMLAR

  • 0 Yorum