-

AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 98 YAŞINDA!

98 Yıl önce bu gün BMM’si başkanı Mustafa Kemal Paşa(Atatürk)’ün teklif ettiği 40 numaralı kanunun kabul edilmesiyle 1845 yılında ilçe haline getirilerek Niğde iline bağlanan Aksaray bu kanunla 75 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurutularak il oldu.

AKSARAY VİLAYETİ RESMEN 98 YAŞINDA!
21 Mart 2019 - 16:10
                          Almanya/Duisburg-

98 Yıl önce bu gün BMM’si başkanı Mustafa Kemal Paşa(Atatürk)’ün teklif ettiği 40 numaralı kanunun kabul edilmesiyle 1845 yılında ilçe haline getirilerek  Niğde iline bağlanan Aksaray bu kanunla 75 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurutularak il oldu.

 TARİHİN BİZİM İÇİN TEKERRÜR ETMEMESİ TREN HATTIMIZIN YAPIMI İLE E 90 ‘IN ANKARA-NİĞDE OTOBANINDAN EN AZ ŞEKİLDE ETKİLENMESİNİ SAĞLAYACAK TEDBİRLERİN ALINMASINDA!

    Tüm atanmış ve seçilmişlere seslenen hemşerilerimiz tarihin bizim için tekerrür etmemesi için gerekenlerin yapılmasını istediler.

  Hemşerilerimiz;

   Aksaray’ın bir daha hak etmediği olumsuzluklarla karşılaşmaması için istikbalimizin 1. Ve 2. Olmazsa olmazları olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın en kısa zamanda ihalesinin bitim tarihide belli olacak şekilde yapılması.

  Aksaray merkez ile birlikte Sarıyahşi ve Ağaçören ilçelerimizin, Şereflikoçhisar, Evren Kulu, Cihanbeyli, Haymana ,Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla ilçelerinde can damarı  olan ve etrafındaki 75000 kişiye ekmek veren 15000 kişinin çalıştığı E. 90 karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin zamanında alınması gerektiğini belirten hemşerilerimiz Başta ilimiz milletvekilleri İnceöz, Aydoğdu,Erel, ve Kaşlı ile ilimiz Valisi Ali Mantı ve Belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı, İGM başkanı Mehmet Tüzün başta olmak üzere  ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odalarıyla STK lar tarafından gerekeni yapsınlar” dediler.

 

(Haber Ali Genç)

YORUMLAR

  • 0 Yorum