-

Ankara İSG Kursu

29 Kasım 2023 - 13:18
İş sağlığı ve güvenliği hangi sektörde çalışıldığına bakılmadan oldukça önemli olan bir konudur. İş güvenliği önlemlerinin alınması büyük bir etki alanına sahiptir. Bunun yanında çalışanların sağlığının korunması da son derece önemlidir. İş sağlığı ve güvenliği uygulamaları işyerlerinde iş kalitelerinin artmasına yardımcı olur. Bunun yanında İSG şirketlerin ve işletmelerin genel verimliliğinin artmasına da yardımcı olur.
Bu açıdan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması yalnızca çalışanların sağlığını korumakla kalmaz bunun yanında işyerindeki verimliliği artırarak işletmelerin daha fazla kazanç elde etmesine yardımcı olur.
 

İş Sağlığı ve Güvenliği Kursunun Önemi

İş sağlığı ve güvenliği sayesinde işyerlerinde meydana gelebilecek kazaların ve risklerin en aza indirilmesi mümkün olur. Bu alanda olası tehlikelerin titiz bir şekilde incelenmesi sağlanır ve her ayrıntı gözden geçirilir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları iş faaliyetlerindeki risk ve tehlikeleri minimize etmek açısından birtakım stratejiler geliştirirler. Böylece işletmeler kaza, hastalık ve buna benzer sorunlardan uzak tutularak hem iş süreçlerini daha etkili hale getirirler hem de insan sağlığı ve çevre korumaya alınmış olur. İş sağlığı ve güvenliği işletmelerin başarılı ve sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermelerine yardımcı olur.
İş sağlığı ve güvenliği iş yaşamında uyulması gereken çeşitli kuralları belirler. Bu kurallara uyan işletmeler ve organizasyonlar, potansiyel risklerin önceden engellenmesine katkı sağlar. İSG uygulamaları doğru iş analizi yapma ve çağdaş önlemler alma becerisini de içerir. Standartlara uyum, işletme ve organizasyonların saygınlığını artıran önemli bir ölçüttür.
 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasının Amacı Nedir?

İşletmelerde gerçekleştirilen iş faaliyetleri, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından detaylı bir şekilde gözden geçirilir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları belirli prosedürlere uygun olarak işletmelerin İSG uygulamalarını denetler. Bu sayede iş faaliyetlerinin sağlık açısından uygunluğu ve güvenliği kontrol edilir.
İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak için kişilerin belirli bir eğitim almış ve eğitim sonunda İSG sertifikası elde etmiş olması gerekir. İSG sertifikası alan bireyler yetkili bir pozisyonda işletme ve organizasyonların iş faaliyetlerini denetleme yetkisine sahiptir.


Son dönemlerde İSG sertifikasının önemi çok daha artmıştır. Bu sertifikaya sahip olan kişiler işletmelerin çok daha sağlıklı ve güvenli faaliyet göstermelerine yardımcı olur. Bunun yanında iş sağlığı ve güvenliği konusundaki yasal düzenlemeler İSG uzmanlarının işlevini de vurgular. 2012 yılında Resmi Gazetede yayınlanan habere göre işletmelerin İSG uzmanı bulundurması zorunlu hale gelmiştir.
 

İş Güvenliği Uzmanı Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?

İSG uzmanı olmak isteyen kişilerin belirli şartları yerine getirmeleri gerekir. Ankara İSG kursu sayesinde İSG sertifikası kolay bir şekilde alınabilir. İSG uzmanı olmayı düşünen kişilerin mühendislik, mimarlık, İSG ön lisans bölümü ve fen edebiyat fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmaları gerekir.
Belirtilen bölümlerden mezun olan kişilerin sonrasında ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavı geçmeleri gerekir. İSG uzmanı olma yolunda sadece bu bölümlerden mezun olma şartı aranmaz. Teknik öğretmenler ve iş müfettişleri de İSG uzmanı olabilirler. İSG sertifikası almak isteyen kişilerin ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu sınavdan en az 70 puan almaları gerekir.

Sınavı başarılı bir şekilde geçen adayların evraklarının eksiksiz ve tam olması son derece önemlidir. Sınavı geçen kişilerin, başvuru ücreti dekontu, imzalı başvuru formu, lisans eğitim diploması ve nüfus cüzdanı fotokopisi belgelerini de hazırlamaları gerekir. Bu sayede herhangi bir sorun yaşanmadan İSG sertifikası almak mümkün olur. İSG kursu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Kare Akademi kurumumuzu arayabilir ve eğitim programlarımıza kayıt yaptırabilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum