-

"ASÜ İÇİN ÇAL" EKİBİ DÖNEMİN İLK KONSERİNİ VERDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melayib Bilgin öncülüğünde bir araya gelen öğrenciler, “ASÜ İçin Çal” isimli bir müzik grubu kurdu. Grup, ASÜ Konferans Salonu’nda konser verdi.

"ASÜ İÇİN ÇAL" EKİBİ DÖNEMİN İLK KONSERİNİ VERDİ
11 Kasım 2014 - 12:14
Konseri ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da dinledi ve konser öncesi kısa bir konuşma yaptı. İnsanoğlunun ruh ve beden olmak üzere iki boyutlu bir varlık olduğundan söz eden Rektör Acar, bedenin fiziksel olanlarla, yiyecek, içeceklerle beslendiğini; ruhun beslenmesinin ise başka kanallardan sağlandığını belirtti. Müziğin, ruhu besleyen en önemli gıdalardan olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Müziğin dili evrenseldir. Dilini bilmeseniz bile, tek kelime anlamasanız bile, ritminden yola çıkarak kendinizi müziğin akışına kaptırabiliyorsunuz. Müzikle barışık olmakta ve onun evrensel dilinden istifade etmekte fayda var” dedi. Herkesin mutlaka en az bir enstrüman çalmasını da önemsediğinden söz eden Prof. Dr. Mustafa Acar, “Üniversite yılları gibi verimli dönemler, enstrüman çalmayı öğrenmek için ideal zamanlardır” diye konuştu. Acar, sözlerini, “ASÜ İçin Çal Müzik Grubunun tüm bireylerini tebrik ediyorum” diyerek tamamladı.

Yapılan konuşmanın ardından grup sahneye çıktı ve yaklaşık 1,5 saat süren bir konser verdi. Geçen dönem ASÜ’nün tanıtımı için kolları sıvayan ve Neşet Ertaş’ın “Neredesin Sen” isimli türküsünü yorumlayan ASÜ İçin Çal ekibi, seslendirdikleri bu türküyü üniversite ve Aksaray’ın tarihi bölgelerinden çektikleri görüntülerle süslemişlerdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum