-

BAŞKAN ALTINSOY, "DEVLETİMİZ MİLLETİMİZİN YANINDA"

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, devlet olarak her türlü desteği milletin emrine sunmaya devam ettiklerini belirterek, “Endişelenmeyin, devletimiz yanınızda” mesajı verdi.

BAŞKAN ALTINSOY, "DEVLETİMİZ MİLLETİMİZİN YANINDA"
13 Nisan 2020 - 10:11
AK Parti hükümetleri tarafından ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ kapsamında verilen destekleri milyonlarca vatandaşa dokundu. Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, KOVID-19 salgınının ekonomiye etkilerini azaltmak için alınan önlemleri tek tek anlatırken, her bir vatandaşa, “Devletin hazinesi de, imkanları da, sağlık ve sosyal güvenlik altyapısı da fazlasıyla güçlüdür, yeterlidir” mesajı verdi.

 

Esnaftan KOBİ’ye, dar gelirliden kredisi olana, şuana kadar verilen desteklerin miktarını aktaran Başkan Altınsoy, “700 bin kişi çalışma ödeneğinden yararlandı. 4.4 milyon aileye biner liralık nakdi destek sağlandı. Kamu bankaları aracılığıyla 250 bin vatandaşa 1.5 milyarlık ucuz kredi kullandırıldı. Toplam 795 bin vatandaşın 40.6 milyarlık kredi ve kart borcu ile 375 bin esnafın 3.5 milyarlık kredi taksiti ertelendi. 230 bin esnafa 5.5 milyarlık kredi desteği sağlanırken, kamu bankaları işletmelerin 20.5 milyarlık kredi borcunu öteledi. Ücretsiz izne çıkarılana bin 170 lira maaş ödenecek” dedi.

 

“Allah’ın izniyle bu badirenin de üstesinden geleceğiz” diyen Başkan Altınsoy, “Gün siyaset üstü bir gün, gün ülke olarak birlik ve beraberlik olma günü. Evet devletimizin hazinesi de imkânları da, sağlık ve sosyal güvenlik altyapısı da fazlasıyla güçlüdür, yeterlidir. Ancak vatandaşlar olarak bizlerde üzerimize düşeni yapmalıyız. Milletimiz ve tüm insanlık olağanüstü bir süreçten geçmekte. Sorumlu bir vatandaş olarak üzerimize düşeni yapmalı ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalıyız. Ferasetli olup devletimize güvenmeliyiz. Hayırla bu musibeti de atlatacağız inşallah” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum