-

BÖLGEMİZİN PARLAYAN YILDIZI AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 16 YAŞINDA!!!

1986-87 Öğretim yılında Akademisyen ve Yazar Orhan Aydın’ın samimi çabalarıyla eğitime açılan günümüzdeki kurumun Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olan kurumun Konya Selçuk Üniversitesine bağlı olarak Meslek Yüksekokuluyla temeli atılan ASÜ 16 yaşında.

BÖLGEMİZİN PARLAYAN YILDIZI AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 16 YAŞINDA!!!
17 Mart 2022 - 04:20
   12 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 17 Araştırma Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde tam zamanlı olarak, dinamik ve yetkin 798 öğretim elemanı ve 317 idari personelle eğitim sürdüren ASÜ’nün geleceği her yönden parlak olan kurum olmasını isteyen hemşerilerimiz hedefe ulaşması için kurumun tüm Aksaraylılar tarafından sahiplenilmesi ve kurumun ise  şehrin her yerinde her işte görünür olmasını istiyor.

 Hemşerilerimiz “Dinamik bir şekilde yetkin akademik ve idari ekip tarafından yürütülen çalışmada üniversitede okuyan 23005 öğrenci sayısına akademikle, idari personel eklendiğinde 24000’i aşan nüfusuyla Aksaray’ın en büyük ilçesinden daha fazla insan sayısına sahip bu muazzam kıymetin mutlaka her konuda ilmi rehber olmasını bekliyorlar.

“KENDİ HİMMETE MUHTAÇ DEDE KİME HİMMET EDE?” SÖZÜNDEKİ GİBİ TAM TEŞEKKÜLLÜ SELÇUK ÜNİVERSİTESİNDEN NÜ’YE BAĞLANMASIYLA UĞRANAN ZARAR İŞİNİN EHLİ KADROYLA TELAFİ EDİLDİ

   1986-87 Eğitim yılında Konya Selçuk Üniversitesine bağlı okulla temeli atılan ve kampüs alanı içinde kurulan fakülte ve yüksek okullarıyla, kampüs dışındaki fakülte ve  yüksek okullarının 1992 yılında 21821 sayılı gazetede 11 Temmuz günü yayınlanan kanunla Niğde Üniversitene akla ziyan şekilde bağlanılmasının da yanlışlığına vurgu yapan bunun hayrımıza değil şerrimize  olduğunu belirtiler.

  Hemşerilerimiz ” O zamanki Fakülte ile Meslek Yüksek okullarının gelişerek büyümesi için ülkemizin köklü Üniversitelerinden Selçuk Üniversitesine bağlılığımızı sürdürülmesi  veya Niğde ile birlikte bizim müstakil üniversitemi zinde kurulması gerekirken bunun aksinin yapılması.
  Bize müspet manada katacağı hiçbir şeyi olmayan yeni kurulan Niğde Üniversitesi(N.Ü.) ye akla ziyan  şekilde bağlanmamız ve bu üniversite tarafından sürekli olarak Aksaray’daki mevcut Fakülte ve Yüksek okulların gelişmesinin ve yenilerinin kurulmasının engellen ilmesi mutlaka bizim için ders olmalı.

İLK REKTÖRDEN YUSUF ŞAHİN HOCAYA VE HOCANIN İSE 7 YILDIR ARALIKSIZ SÜREN YÖNETİMİNDE İVME KAZANAN ÇABAYLA GEÇMİŞTEKİ BİR ÇOK OLUMSUZLUK TELAFİ EDİLİP LEHİMİZE ÇEVİRİLDİ!!!

    1. Rektörden itibaren yürütülen ve 2015’den bu yana da Rektör Profesör Yusuf Şahin hocanın ve kadrosuyla sürdürülen samimi çalışmalarla elde edilen başarıyla geçmişte çekilen sıkıntıların telafi edilmesinin yanında bir çok konudaki olumsuzlukların yapılan çalışmalarla lehimize çevirtilmesiyle bölgemizin parlayan yıldızı konumuna gelen üniversitenin istikbali sağlık fakülte ve yüksek okullarının işlevini en iyi şekilde yerine getirmesinde.” dediler.

 PROFESÖR ŞAHİN”GÖREVE GELDİĞİMİZDEKİ BEKLENTİ OLAN TIP FAKÜLTESİNİ AÇTIRDIK!!!”

 
   Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin 16. Kuruluş ılı ile ilgili yaptığı kısa açıklamada 2015 yılında göreve başladıklarını ve o dönem Tıp Fakültesi’nin şehrin en önemli gündem maddelerinden birisi olduğunu söyledi.
   Siyasiler ve Meslek Odalarıyla birlikte sürdürülen çalışma ile Fakültenin uygulama hastanesi mesele sininde hızlı biçimde gönül birliğiyle aşılmasıyla Fakültenin kurulduğunu, öğrenci alımının yapıldığını ve akademik kadronun teşekkül ettiğini İlk üç yıl öğrencilerin Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde eğitim-öğretim gördüğünü.
   Üçüncü sınıflar dışındaki öğrencilerin ise Aksaray’da olduğunu

   Önümüzdeki dönemden itibaren Tıp Fakültesinin tüm öğrencilerinin eğitimlerine Aksaray’da devam edeceğini.
     İlk mezunların 2023 yılında verecek olan Fakültede 80 civarındaki öğretim görevlisi tarafından fakültedeki 278 öğrenciye eğitim verdiğini belirtti

REKTÖR ŞAHİN”ÜNİVERSİTEMİZİN SAĞLIK BİRİMLERİNE SÜREKLİ YENİLERİ EKLENİYOR”

   Göreve başladıkları ilk günlerde sağlık ağırlıklı yatırımlar yapma hedefini kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Prof. Şahin, süreci ve gelinen noktayı şu sözlerle özetledi: “Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün kurulması ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun programlarının genişletilmesi… Tüm bunlar sağlık yatırımları zincirinin önemli halkaları.
  Bu faaliyetler yapılınca şehirdeki sağlık hizmetlerinin niteliği arttı, A grup ameliyatlar artık Aksaray’da yapılabilir hale geldi, tedavi için şehir dışına çıkma zorunluluğu büyük oranda ortadan kalktı.”
  
Sağlık yatırımlarına dair zincirin en son halkası olan Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu ve Dekan ataması gerçekleştirildi.
  Olabilecek en kısa zamanda öğrenci alımı yapmayı ve aktif biçimde hizmet üretmeyi planlıyoruz. Afiliasyon aşamasındayız ve Bakanlık onay sürecini bekliyoruz.” dedi.
( Haber Ali Genç)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum