-

BUGÜN 2. İLÇELİK PRANGASI İLE 56 YIL YERYÜZÜNDEN SİLİNMEMİZİN 89. KARA YILDÖNÜMÜ!!!

Hemşerilerimiz hak edilmeyen asla ve asla hak edilmeyecek bu ilçelik prangasına çarptırılmamızın unutulmaz yas günü olduğunu, bunun tekerrür etmemesi için geçmişin daima zinde tutulması, haklı bir gerekçe gösterilmeden Aksaray’ın 56 yıl boyunca süren 2. ilçelik esaretinin sebep olduğu sayısız maddi ve manevi sıkıntıların hükümet tarafından ilimize hizmetlerde pozitif ayırımcılık yapılarak telafi edilmesini istiyorlar.

BUGÜN 2. İLÇELİK PRANGASI İLE 56 YIL YERYÜZÜNDEN SİLİNMEMİZİN 89. KARA YILDÖNÜMÜ!!!
20 Mart 2022 - 06:57
   1920-33 yılları arasında Aksaray akla gelebilen her yönüyle ülkemizin ve bölgemizin en hızlı kalkınan ili olmasına, eğitim, sağlık ve ulaşım altyapısının hızla tamlamasına elektrik enerjisini sanayisi ve aydınlatmada kullanan ülkemizin iki elin parmakları içindeki şehirlerinden olmasına rağmen akla ziyan bir şekilde 89 yıl önce bugün ( 20 Mart 1933 günü ) TBMM’sinde kabul edilen 2197 sayılı kanunun 3. Maddesiyle 56 yıl boyunca hiç hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 2. İlçelik esaretiyle sanki yeryüzünde yokmuş gibi silindi.!!!

TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİ GEÇMİŞİN ZİNDE TUTULMASI VE HÜKÜMETİN 19 YILLIK SÖZÜ OLAN DEMİRYOLUNUN HİZMETE ALINMASIYLA,E.90’IN GÜÇLENDİRİLMESİ VE DİĞER HİZMETLERDE!!!

    İlimiz milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel, Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İGM başkanı Mehmet Tüzün, ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP il başkanı Mustafa Çölkesen, ATSO başkanı, Cüneyt Göktaş, Aksaray Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası başkanı Emin Koçak, Memur-Sen Aksaray il temsilcisi Murat Günaydın, Kamu-Sen Aksaray il temsilcisi Ali Toprak başta olmak üzere ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odalarıyla STK’larına  seslenen hemşerilerimiz ”Aksaray ne Altunhisar’ı vererek  1845-1920 arasındaki 75 yıl  süren 1. İlçelik esaretini, ne de adeta yeryüzünden silinirmiş gibi yok sayılan 1933-89 arasındaki 56 yılık 2. İlçelik esaretini asla ve asla hak etmedi.!!!

  1933’de Türkiye’nin elektrik enerjisini hem sanayisinde, hem de aydınlatmasında kullanan iki elin parmaklarını geçmeyen yerlerinden biri olmamıza, Nevşehir ve Konya ile Şereflikoçhisar arasına o dönemin yüksek standartlı yolları olan şose ile bağlantı sağlanmasına.

   15 Temmuz Milli İrade meydandaki 3 tarihi bina ile İl Halk Kütüphanesi, Aksaray lisesi,  Valilik Konağı ve Yollar İdaresi Binasıyla ülkemizin elektrikle çalışan ilk un fabrikası olan ordu ile Kızılay’ın un ihtiyacını karşılayan Azmi Milli Un Fabrikasına.

    Kendimizin bankasına sahip olmamıza, dönemine göre modern olan Memleket hastanesini hizmete açmanın yanında il genelinde vatandaş devlet iş birliğiyle eğitim binaları sararken 1933’de ilçe yapılmamızın asla mantıki bir açıklaması olamaz.!!!

  O zaman hiçbir mantıki gerekçe belirtilmeden ilçe yapılarak 2. defa tarih boyunca hiçbir ticari ve kültürel bağımız olmayan, bu nedenle de bize katacağı bir artısı bulunmayan Niğde’ye bağlandıysak eğer ki gerekenler zamanında yapılmaz ise tarihin bizim için tekerrür etmeyeceğini kemse söyleyemez.!!!

 Tarihin bizim için tekerrür etmemesi için öncelikle zaman geçirilmeden geçtiğimiz 20 Ağustos günü ihalesi yapılan iki ilçelik esaretimizin ana sebebi olan ilimizi ve yatırımcılarını Ulukışla hattı üzerinden limanlara ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla Demiryoluna en kısa zamanda başlanarak zaman geçirilmeden bitirilmesinin sağlanması.!!!

  İlimizin merkez ilçesi ile birlikte Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Ulukışla, Ereğli ve Altunhisar ilçelerinin de can damarı olan etrafındaki tesislerde 50 bin kişiye ekmek veren 15000 çalışan bulunan E. 90 Karayolunun 5 Şubat 2017 günü dönemin UDH bakanı Ahmet Aslan tarafından da uygunluğu onaylanan tedbirlerin zamanında alınmasını sağlamaları.


   Bununla E.90’ın Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin zaman geçirilmeden planlanması ve bu plana göre yatırımların yapılabilmesi için bunların DPT den onay alınarak alınan onayla genel bütçeden sağlanacak kaynakla güçlendirilmesi çalışmalarına zaman geçirilmeden başlanmasının sağlanması.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN ÖĞRENCİ KAYDINA ZAMAN GEÇİRİLMEDEN BAŞLANMASI SAĞLANMALI!

   Geçen sene kurulan ve 21. dönem Aksaray Milletvekili Profesör Dr. Kürşat Eser’in Dekan olarak  atandığı Diş Hekimliği Fakültesinin en kısa zaman öğrenci kaydının gerçekleştirilmesiyle eğitime başlamasının sağlanması, zaman geçirilmeden Eczacılık Fakültesinin de planlanmasıyla ilimizin coğrafi konumundan gelen avantajının da kullanılarak  her yönüyle bölgemizin sağlık merkezi olmasının sağlanması başta olmak üzere ihtiyacımız olan diğer hizmetlerin zamanında getirilmesi.

AKSARAY BAROSU AÇACAĞI DAVA İLE HUKUK İÇİNDE 56 YILLIK İLÇELİK ESARETİNE ÇARPTIRILMAMIZDAN DOLAYI UĞRADIĞIMIZ ZARARIN POZİTİF YATIRIMLA TELAFİSİNİ SAĞLAMALI!!!
  
Her önüne gelenin kişileri, kurumları ve mezra, köy, belde ile illeri mağdur etmemesi için bunun önüne geçilecek mahkeme işti hatlarının sağlanması buna da Aksaray  Barosunun öncülük ederek 1933-89 yılları arasında 56 yıl boyunca ilimizin uğradığı  maddi ve manevi zararın telafi edilebilmesi için bu sürede çekilen sıkıntıların belirle zaman ilimize hükümet tarafından pozitif ayırım yapılmasını sağlamaları gerekir.” dediler.

(Haber, araştırma, belge ve bilgilerle, fotoğraflar Ali Genç)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum