-

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA KOYUNCULUK PROJESİ İLE DESTEK VERİLİYOR

Aksaray Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce dar gelirli vatandaşların kendi geçimlerini temin etmelerine yönelik hazırlanan koyunculuk projesi devam ediyor.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA KOYUNCULUK PROJESİ İLE DESTEK VERİLİYOR
13 Ocak 2015 - 13:36
2014 yılında hazırlanan 24 projeden 19.’su Yeşilova Beldesinde gerçekleştirildi. Hak sahibi vatandaşlara koç ve koyunlar düzenlenen törenle dağıtıldı.

-2014 yılında hazırlanan 24 projeye 1 Milyon 53 bin TL kaynak aktarıldı

Vali Şeref Ataklı törende yaptığı konuşmasında dar gelirli vatandaşların kendi geçimlerini rahat şekilde temin edebilecek imkanı sağlamak amacı ile bu tür projelerin uygulandığını söyledi.

Aksaray’da son yıllarda küçükbaş hayvancılığın önemli bir gelişim gösterdiğini belirten Vali Ataklı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2014 yılında hazırlanan 24 koyunculuk projesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü  tarafından 1 milyon 53 bin TL ödenek aktarıldığını,  uygulanan bu tür projelerle de Aksaray’da tarım ve hayvancılığın gelişmesine destek verildiğini ifade etti.

-62 koç, 1.240 koyun dağıtıldı

Dar gelirli vatandaşların kendi geçimlerini sağlamaları amacıyla koyunculuk projesinin uygulanmaya devam edeceğini belirterek, vatandaşlardan dağıtılan koyun ve koçlara iyi bakıp  hayvan sayısını arttırmalarını isteyen Vali Ataklı, uygulanması kararı alınan 24 projeden 19 projenin tamamlandığını, bugüne kadar 62 vatandaşa toplamda 62 koç, 1.240 koyun dağıtımının gerçekleştirildiğini belirtti. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl  Müdürü Bestami Zabun’da yaptığı konuşmasında  proje kapsamında 1 koç 20 baş koyun olmak üzere 4 kişiye 4 koç 80 koyun dağıtımının yapıldığını söyledi. Zabun, hak sahiplerinin koyun ve koçların bedelini iki yıl ödemesiz sonraki 6 yılda eşit taksitte faizsiz ödeyeceklerini söyledi.

Hak sahibi vatandaşlar da yaptıkları konuşmalarda memnuniyetlerini belirterek, kendilerine verilen koyunları çoğaltarak kimseye muhtaç olmadan kendi geçimlerini temin edeceklerini söylediler.

Yeşilova Beldesinde düzenlenen koyun dağıtım törenine Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcısı Tolga Polat, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Yeşilova Belediye Başkanı Adnan Bayraktar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenol Mutlu ve Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından hak sahibi vatandaşlara koyun ve koçların dağıtımı yapıldı. Vali Şeref Ataklı törenin ardından Yeşilova Belediye Başkanı Adnan Bayraktar’ı Belediye Başkanlığında ziyaret etti. Bayraktar ile bir süre görüşen Vali Ataklı yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum