-

DİKKAT! GIDA VE YEM İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNDE SON TARİH 31 ARALIK

Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Yapılan Açıklamada...

DİKKAT! GIDA VE YEM İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNDE SON TARİH 31 ARALIK
08 Aralık 2014 - 15:25
Bilindiği üzere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince onaya tabi işletmeler faaliyete geçmeden önce Bakanlıktan onay almak ve kayıt işlemine tabi gıda işletmeleri ise faaliyetleri ile ilgili işletme kayıtlarını Bakanlığa yaptırmak zorundadır.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun; "17 Aralık 2011 tarihinden önce Bakanlığımızdan çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge (Yerel idarelerden alınmış işyeri açma ve çalışma ruhsatı) almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31.12.2014 tarihine kadar kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadırlar.

Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gereğince modernizasyon planı veren ve planları kabul edilerek süreleri 30.12.2014 tarihine kadar uzatılan onay kapsamındaki işletmelerin de modernizasyon planında yer alan tarih ve aşamalara uymaması durumunda işletmenin faaliyeti durdurulacaktır.

01.01.2015 tarihinden itibaren yapılacak denetimlerde işletme kaydını yaptırmadan faaliyet gösterdiği tespit edilen gıda üretim işyerlerine 2.928 TL, depo, perakende, toplu tüketim işletmecilerine ise 1.463 TL idari para cezası uygulanacaktır. Onay kapsamında olup da onay işlemlerini yaptırmadan faaliyete gösteren gıda ve yem işletmelerine ise 14.649 TL idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca işyerlerinin faaliyeti durdurulmakta, üretilen ürünlerin de mülkiyeti kamuya geçirilmektedir.

Gıda ve yem işletmecilerinin mağdur olmamaları için yasal sorumluluklarını süresi içinde yerine getirmeleri gerekmektedir."dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum