-

DİPLOMAT VE BÜROKRAT, HUKUKÇU VE SANATÇI ÇİĞDEM GÜLLÜ İYİ PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU

Türkiye, sandık başına gideceği 14 Mayıs tarihine gün sayarken siyasi partilerin Milletvekilliği Seçimleri için 8 Nisan’a dek sunacağı listeler de merak konusu olmaya devam ediyor. Tarihi seçim maratonunun kilit partilerinden İYİ Parti’de de aday adaylık başvurusunda bulunan önemli isimler arasına Kültür ve Turizm Bürokratlığı ve Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği yapmış olan Çiğdem Güllü de katıldı.

DİPLOMAT VE BÜROKRAT, HUKUKÇU VE SANATÇI ÇİĞDEM GÜLLÜ İYİ PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLDU
05 Nisan 2023 - 08:24
Türkiye, sandık başına gideceği 14 Mayıs tarihine gün sayarken siyasi partilerin Milletvekilliği Seçimleri için 8 Nisan’a dek sunacağı listeler de merak konusu olmaya devam ediyor. Tarihi seçim maratonunun kilit partilerinden İYİ Parti’de de aday adaylık başvurusunda bulunan önemli isimler arasına Kültür ve Turizm Bürokratlığı ve Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği yapmış olan Çiğdem Güllü de katıldı.

Çiğdem Güllü, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Aday Adaylığı için uzun yıllardır sürdürdüğü memuriyet kariyerinden istifa etti. Daha önce Genel Merkez binasına giderek gerçekleştirdiği Aday Adaylık başvurusunu sosyal medya hesabından yaptığı “Türk kadını için, özgürlük için, adalet için... Durmadan, yorulmadan çalışacağımın sözünü vererek 28. Dönem Aksaray Milletvekili A. Adaylığı başvurusunda bulundum. Cumhuriyetimizin yeni asrı başarılı, mutlu ve neşe dolu kadınların omuzlarında yükselecek” şeklindeki paylaşımıyla duyurmuştu.

Londra’da hukuk ve sanat üzerine eğitimleri bulunan ve Ankara Hukuk Fakültesi mezunu olan hukukçu ve sanatçı Çiğdem Güllü, aday adaylık kararını 4 Nisan tarihinde Nenesa Otel’de İyi Parti il ve ilçe yöneticileri ile milletvekili aday adayları ve basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar yemeği eşliğinde bir basın toplantısıyla açıkladı.

“Aksaray’ı Yarına Hazırlayacağız”

14 Mayıs’ın bütün dünyaya örnek olacak bir demokrasi bayramı olarak geçmesini temenni ettiğini kaydeden Çiğdem Güllü, “Bir Türkiye hayalimiz var. Bin yıldır bu topraklara kök salan bu milletin her evladı için eşit, her ferdi için adil bir Türkiye hayal ediyoruz. Huzurlu insanlar, bereketli topraklar, müreffeh haneler hayal ediyoruz. İyi komşuluk ilişkileri kurmuş, güvenlik sorunlarından arınmış bir ülke… Neşeli çocukların yanı sıra evladı için gelecek kaygısı duymayan neşeli ebeveynler, sokağa çıkarken arkasını kollamak zorunda kalmayan kadınlar, hayal kurabilen gençler…

Bir devlet tasavvurumuz var. Fırsat eşitliğini sunabilen, ileri bir demokrasinin, kuvvetler ayrılığının tesis edildiği, güçlü Meclis’iyle yolsuzluğa, yoksulluğa, yasaklara son verecek bir devlet.


İşte bunun için milletimize başvuruyoruz. 14 Mayıs’ta ‘Yeter, söz milletindir’ ifadesiyle esasında kendimizi milletimize emanet ediyoruz. Bu hayalleri gerçek kılabilmek, hedeflere ulaşabilmek için milletimizden partimize ve Cumhurbaşkanı adayımıza destek vermesini istiyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, İYİ Parti’yi birinci parti yapacak iradeyi görüyor ve bu iradeye güveniyoruz.

Seçmeni velinimet olarak gören anlayışı tam anlamıyla yeniden hâkim kılabilmek için Millet İttifakı’na verilecek her desteğin tarihi bir öneme sahip olduğunun altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

Çiğdem Güllü, açıklamalarına İYİ Parti’nin milliyetçi, kalkınmacı ve demokrat yaklaşımıyla kapsayıcı bir noktada durduğunu ifade ederek devam etti:
“Ben Çiğdem Güllü; bir hukuk ve sanat insanı olarak, heybemde yılların diplomatik ve bürokratik deneyimiyle milletimizin yaralarını sarmak, devletimizi layık olduğu yere yükseltmek için Genel Başkanımızın yanında ‘gündüz oturmadan, gece uyumadan’ çalışmak üzere sizlerin desteğine talip oluyorum.

Ben Çiğdem Güllü; İYİ Parti’nin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı yaklaşımıyla milletimize seslendiği noktada duruyorum. Bölmeden, ayırmadan, ayrı görmeden bakıyorum.
Ben Çiğdem Güllü; bütün kalbimle, aklımla, inancımla, imanımla, sorumluluk bilincimle karşınızdayım. Türk milletinin, ülkesinin, devletinin bulunduğu konumu kabul etmiyor, edemiyorum. Yerlerde sürünmeye değil, göklerde yükselmeye layık bu milletin kadınına, gencine, çocuğuna, emekçisine, emeklisine hak ettiği değeri verebilelim diye elimi taşın altına koymak için icazet ve desteğinizi istiyorum.

Ben Çiğdem Güllü; Evlad-ı Fatihan, Selanik göçmeni bir babanın kızı Çiğdem, Sarıyahşili bir imamın kızı, Bozkurtlardan Çiğdem, Sarıyahşi’deki pek çok kız çocuğuna azmi bana benzesin diye adını verdikleri Çiğdem…

İşte o azim ve kararlılıkla doğup büyüdüğüm toprakların insanlarının, Aksaray’ın İYİ insanlarının, Aksaray’ın sesini Meclis’e taşımak, Meclis’te Aksaray’ın sesi olabilmek için sizlerin desteğine talip oluyorum.”

“Beni yıllar önce genç bir kız çocuğu olarak hukuk eğitimimi almak üzere yolcu ettiğiniz Ankara’ya bu kez sorunlarımızı taşımak ve çözüm üretilmesine vesile olmak için göndermenizi istiyorum sizden.”

“Şimdi Doğup Büyüdüğüm Topraklara Olan Borcumu Ödeme Zamanı”

19 yıllık kamu hizmetiyle fırsat eşitliğinden faydalanarak yetişmesine vesile olan Cumhuriyet’e borcunu ödemeye çalıştığını kaydeden Güllü, Meclis’te aynı imkanlardan günümüz Türkiye’sinin, Aksaray’ının çocukları da faydalanabilsin diye çalışacağını ifade etti.
Güllü, İYİ Parti Aksaray İl Başkanı ve il ve ilçe teşkilatları üyelerine çalışmaları için teşekkürlerini sunup, “Tüm teşkilatlarımızla kapı kapı gezip, Aksaray’da adımlanmadık bir köşe başı bırakmayacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.
 

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Çiğdem Güllü Kimdir


Anne tarafından Sarıyahşi Bozkurtlar sülalesinden baba tarafından ise Selanik göçmeni bir aileden gelen Çiğdem Güllü; ilk, orta ve lise eğitimini babasının imamlık görevini yürüttüğü Aksaray’ın Sarıyahşi ilçesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladığı lisans ve yüksek lisans eğitiminin ardından bir süre avukatlık yaptı. 2006 yılında Kültür ve Turizm Uzmanı olarak girdiği T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 2018-2022 arasında T.C. Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşesi olarak görev yaptı. 2023 yılında İYİ Parti’den Aksaray Aday Adayı olmak için memuriyetten istifa etti.

Güllü, hukukçu kimliğinin yanı sıra küçük yaşlarından itibaren ilgi duyduğu sanatla ilişkisini de hiç kesmedi. Fakülte yıllarında resim ve heykel atölyelerinde eserler üretti ve pek çok karma sergiye katıldı. Hukukçu ve sanatçı olduğu için, Faruk Erem Vakfı bursunu almaya hak kazandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi “Türk Süsleme Sanatları Sanatkârı” olan sanatçı sanat ve telif hakları alanlarında bilirkişilik yaptı. İlk kişisel sergisini 2011 yılında Ankara Barosu Atilla Sav Sergi Salonunda resim, heykel, ebru ve seramik eserleriyle açtı. Sergisi hukukçu ve sanatçı kimliğiyle basında geniş yankı uyandırdı. Kırkın üzerinde resim, heykel, ebru, fotoğraf ve seramik sergisine katıldı. Eserlerinden çoğu yurt içi ve yurtdışında sergilendi, kitap ve dergilerde basıldı. 2015 yılında Başbakanlık bursunu kazanarak eğitim için gittiği Londra’da hukuk ve sanat üzerine eğitimler aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum