-

HASANDAĞI ETEKLERİNDE GELENEKSEL 2. BAĞ BOZUMU VE PEKMEZ FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından 2.’si düzenlenen bağ bozumu ve pekmez festivali vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı festivalde pekmez üreticileri en iyi pekmezi yapmak için yarıştı.

HASANDAĞI ETEKLERİNDE GELENEKSEL 2. BAĞ BOZUMU VE PEKMEZ FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
09 Ekim 2023 - 11:03
AKSARAY BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN BAĞ BOZUMU VE PEKMEZ FESTİVALİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZİN YÖRESEL ZENGİNLİKLERİNİ DÜNYAYA DUYURUYORUZ’’



Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından 2.’si düzenlenen bağ bozumu ve pekmez festivali vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı festivalde pekmez üreticileri en iyi pekmezi yapmak için yarıştı.

Karkın köyünden belirlenen festival alanında saat 11:00 da başlayan festivale Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile birlikte Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, milletvekili Hüseyin Altınsoy, TKDK Başkanı Ahmet Antalyalı, ilçe ve belde belediye başkanları, meclis üyeleri, kamu kurumlarının mülki ve idari amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ulusal ve yerel basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Festivale Helvadere Beldesi, Karaören, Karataş, Akhisar, Yuva, Yenipınar, Yaprakhisar, Uzunkaya, Elmacık, Koçpınar ve Gözlükuyu köylerinde yaşayan köy sakinleri yoğun ilgi gösterdiler.

Mehteran gösterisi, istiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan festivalde Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer protokol üyeleri ile birlikte pekmez yapan üreticileri ocakları başında ziyaret etti.

Festival alanında katılımcılara hitaben konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın binlerce yıllık tarihi geçmişi olduğunu tarihi ve yöresel zenginliklerinin dünyaya tanıtılması için bu tür festivaller düzenlediklerini söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Öncelikle Karkın, Karaören, Gözlükuyu, Karataş, Akhisar, Helvadere, Yenipınar, Yaprakhisar, Uzunkaya, Elmacık, Koçpınar, Yuva köylerimize festivalimize katılımları için teşekkür ediyorum. 13 köyümüz ve beldemiz bugün en iyi pekmezi yapmak için yarışacaklar. Birinciye tam altın, ikinciye Yarım altın ve Üçüncüye çeyrek altın vereceğiz. Bizim gözümüz de tüm pekmezlerimiz birinci ama çok kıymetli jurimiz bakalım hangi yöremizin pekmezini seçecek. Gerçekten bizde heyecanla bekliyoruz.


İlimizde 14 bin dekar alanda üzüm yetiştiriciliği yapılmakta ve 11 bin ton üzüm elde edilmektedir. İlimizde yaygın olarak tüketilen pekmez özellikle iç piyasada rağbet görmektedir. Festivali düzenlememizde emeği geçen başta Karkın Köyü ve halkı olmak üzere tüm köylerimize, muhtarlarımıza ve belediye personellerimize teşekkür ediyorum. Festivalimiz hayırlı olsun.” Dedi. Başkan Dinçer katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür etti.

Festival alanında konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Milletvekili Hüseyin Altınsoy’da Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i Aksaray’ın yöresel lezzetlerini tanıtmak için düzenlediği festivalden dolayı tebrik ettiler.

Hasan Dağının eteklerinde bulunan üzüm bağlarında bağ bozumu yapılarak kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterisi ile coşkulu anlar yaşandı. Çocuklarında oyun alanlarında doyasıya eğlendiği festivalde pekmez yarışmasında ve çeşitli yarışmalarda hak kazanan yarışmacılara ödülleri verildi.

ÜRETİCİLERİN PEKMEZİNE JÜRİ ÜYERİNCE NOT VERİLDİ

Festival programı dahilinde gerçekleştirilen yarışmada üreticiler ürettikleri pekmezleri jüri üyelerinin beğenisine sundu. Jüri üyeleri Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ergün Demirer ve Pekmez Üreticilerinden oluşan jüri üyeleri, lezzet ve kıvamı yerinde olan en iyi pekmezi belirledi.

Pekmez yarışmasına katılan üreticilerden 1’inciye tam, 2’nciye yarım, 3’üncüye çeyrek altın ile ödüllendirildi. Mansiyon ödülü alanlara da çeşitli hediyeler verildi.

Gün boyu eğlenceli anların yaşandığı Karkın Köyündeki festivalde söz ve saz sanatçısı Ramazan Talay ve İbrahim Yıldız sahne aldı. Günün ilerleyen saatlerine kadar devam eden festival nostaljik görüntülere sahne oldu.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum