-

İlk Yardım Nedir? En Kaliteli İlk Yardım Kursu

İlk Yardım Nedir? En Kaliteli İlk Yardım Kursu
09 Ekim 2023 - 15:26
İlk yardım, insan yaşamı ile direkt olarak ilgili bir konudur ve herkesi yakından ilgilendirmektedir. Dolayısıyla bu alanda bir farkındalık oluşturulması, herkesin ilk yardım eğitimi alması hedeflenmektedir. Ancak bazı alanlardaki kaza ve hastalık riski fazla olduğundan, bu hedefler bir zorunluluğa dönüşmektedir.

İlk Yardım Nedir?

İlk yardım; ani bir hastalık veya beklenmeyen bir kaza durumunda, kazazedeye ya da hastaya uygulanacak olan ilk müdahaledir. Bu müdahale, olaydan hemen sonra uygulanır. Bundan dolayı olay yerinde bulunan kişilerin bu müdahaleyi yapması gerekir. İşte söz konusu bu durum, herkesin ilk yardım konusunda bilgili olmasını gerektirir.
Temel ilk yardım müdahaleleri, doktor olmayı veya tıp eğitimi almayı gerektirmez. Zira bu müdahaleler son derece basit şekilde uygulanır ve ilgili eğitimleri alan herkes tarafından yapılabilir. İlk yardımda tıbbi aletler veya tıbbi ilaçlar kullanılmaz.
Her ne kadar buradaki müdahaleler çok basit olsa da, hayat kurtarıcıdır. Yapılan araştırmaların tamamı, hastaneye gelmeden önce, olay anından hemen sonra uygulanan ilk yardımın, hastanın kurtarılma olasılığını ciddi şekilde arttırdığını göstermektedir.

Kimler İlk Yardım Eğitimi Almalıdır?

Kaza ve ani hastalık riskinin olduğu dikkate alındığında, herkesin bu eğitimleri alması gerektiğini ifade etmek yanlış olmaz. Dolayısıyla ilgili eğitimlerin alınmasının teşvik edilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması gerekir.
Herkesin alması gerekse de, özellikle kaza ve hastalık riskinin yüksek olduğu alanlar açısından bu eğitimler çok daha önemlidir. Bu tür alanlarda bulunanların en azından bir kısmının ilk yardım eğitimi alması ve bu sayede olası bir kazadan sonra kazazedeye zaman kaybedilmeden müdahalede bulunulması sağlanmalıdır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında bazı alanlarda çalışanların bu eğitimleri alması zorunlu tutulmuştur. A, B ve C sınıfı iş yerlerinde çalışanların bir kısmının ilgili eğitimleri alarak ilk yardımcı olması gerekir. Buradaki sorumluluk ise işverene yüklenmiştir. Dolayısıyla işverenin gerekli imkanları oluşturarak, çalışanların ilk yardım kursu üzerinden ilgili eğitimi almasını sağlaması gerekir.

İlk Yardım Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İlk yardım eğitimi, birçok kurum ve kuruluş tarafından verilir. Ayrıca bu eğitimleri vermesi için yetkilendirilen kurumlar da vardır. Alınan eğitimlerin resmiyette geçerli olması ve ilk yardımcılık noktasındaki zorunluluğu karşılaması için mutlaka yetkilendirilen kurumlardan eğitimlerin alınması gerekir.
Yetkili kurumların verdiği eğitimler toplamda 16 saatten oluşmaktadır. İlgili eğitimlerde hem teorik hem de uygulamalı eğitim verilmektedir. Bundan dolayı kursiyerler, eğitimlerin tamamlanmasından sonra tam anlamı ile bu konuya hakim olmakta ve gerekli müdahaleleri yapacak bilgi ve becerileri kazanmaktadır.

Eğitimlerden sonra adayların ilk yardımcı unvanı alması ve istenen zorunlulukları karşılaması için mutlaka TSE tarafından yetkilendirilen kurumların yapmış olduğu ilk yardım sınavına girmesi ve sınavı başarı ile tamamlaması gerekir. Eğitimlerden sonra iki farklı sınav yapılmaktadır. Bunlardan ilkinde teorik bilgiler sorulurken, ikincisi de ise adaylara uygulamalı sınav yapılır. Başarılı olmak isteyen adayların söz konusu sınavlardan en az 85 puan alması gerekir.
İlk yardım, son derece hassas bir konudur. Bundan dolayı eğitimlerden sonra yapılan sınavlara büyük bir önem verilir. Ayrıca sınav sonucunda kazanılan ilk yardımcı kartı süresiz değildir. Geçerlilik süresi 3 yıldır. Bu süre sonunda adaylar, unuttukları bilgileri hatırlamak için 8 saatlik güncelleme eğitimi alır ve sertifika süresini uzatır.

En Kaliteli İlk Yardım Kursu

İlk yardım kursu, yetkilendirilen kurumların bu alanda eğitim vermek için açtıkları kurslardır. İlgili kurslardan, kaliteli eğitmen kadrosuna sahip olanlar ve kaliteli eğitim verenler tercih edilmelidir. Ayrıca bu süreçte mutlaka fiyat konusu da dikkate alınmalıdır.
Tema Akademi, iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitimler veren, sertifika programları yürüten yetkilendirilmiş kurumlardan biridir. Uzun zamandır bu alanda faaliyet gösteren Tema Akademi, bu alanın öncülerinden ve sektörün en iyilerinden biridir.
Kaliteli eğitim ve uygun fiyat avantajından yararlanmak için Tema Akademi, en ideal seçenektir. Siz de bu ideal seçeneği seçmek için Tema Akademi ile iletişime geçebilir ve kaliteli eğitimi uygun fiyata alma imkanı yakalayabilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum