-

Kripto Paranın Avantajları

Kripto Paranın Avantajları
25 Temmuz 2023 - 19:09

Kripto para piyasası, 2022 baharında genel piyasa çöküşüne rağmen hala gelişmekte olan bir piyasadır. Sonuç olarak, birçok yatırımcı en iyi seçeneğin düşükken markete girerek yükselince de elinde tutarak kripto para alıp satmak ve bu şekilde kâr etmek olduğuna inanmaktadır.

Ayrıca, itibari paranın basılması, enflasyon seviyesinin artmasına da yol açar. Tam tersine, kripto varlıklarsa basılamaz. Ne merkez bankaları ne de hükümetler daha fazla kripto varlığı çıkartabilir veya bunların arzını kesintiye uğratabilir. Kripto coin'lerin sayısı algoritmaya göre belirlendiğinden daha fazla coin çıkartılamaz. Bu, itibari para birimleri ile kripto arasındaki temel farktır. İnsanlar kripto para satın almak için uzun vadeli perspektifte paralarını enflasyondan korumuş olurlar.

İnsanlar Neden Kripto Alım Satım Yapar?

Dijital varlıkların satın almaya değer olmasının bazı nedenleri şunlardır:

  • Düşük işlem ücretleri. Para transferi için banka ücretlerine kıyasla, kripto para işlemleri çok daha ucuzdur;
  • Bankacılık düzenlemesi yok;
  • Gecikmesiz global işlemler. Hızlı para transferleri sadece kripto paralarla mümkündür;
  • Aracılar olmadan ve ek maliyetler ödemeye gerek kalmadan işlem yapma;
  • Sınırlamalar yok. İtibari para birimlerine kıyasla, kripto paralarda yatırma ve çekim işlemlerinde sınırlama olmaz ve para dünya çapında transfer edilebilir;
  • Şeffaf işlemler. Tüm işlemler blok zincirinde kaydedilir. İşlem geçmişi gizlenemez veya silinemez;

Kripto paranın amacı itibari para birimlerinin tam tersi olduğundan fiyatları bankalar tarafından kontrol edilemez, fakat bu aynı zamanda oldukça volatil olmalarına yol açar ve bu nedenle de, piyasanın nasıl çalıştığını bildiğiniz takdirde, istediğiniz platformda kripto para al sat yapabilir, etkili bir şekilde kâr elde edebilirsiniz. Başarılı ticaret yapabilmek için, piyasa ve ticaret yöntemleri hakkında kapsamlı bir bilgi gereklidir.

Kripto paralar, itibari para birimleriyle aynı kullanım alanlarına sahiptir ve hizmet satın almak, yemek siparişi vermek, restoranda ödeme yapmak, otel rezervasyonu yapmak ve seyahat turları için kullanılabilir. Çevrimiçi kripto para satın almak isterseniz, sizi WhiteBIT'e davet ediyoruz. Kripto para ticareti ve yatırımı için güvenilir ve güvenli bir kripto para platformu olduğu için WhiteBIT'i tercih edebilirsiniz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum