-

MİLLETVEKİLİ ALTINSOY, "TEK ÖNCELİĞİMİZ AKSARAY"

"Basın Buluşmaları" programı kapsamında Aksaray FM radyosunda gazetecilerle bir araya gelen Ak Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Aksaray’a yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili önemli bilgiler aktardı.

MİLLETVEKİLİ ALTINSOY, "TEK ÖNCELİĞİMİZ AKSARAY"
04 Ağustos 2023 - 14:38
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınsoy, “Önceliğimiz Aksaray. Bu noktada uyumlu bir zeminle Aksaray’a yeni projeler kazandırmak adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Ankara temaslarımız valimizin, Cengiz vekilimizin, belediye başkanımızın, il başkanımızın, ilçe belediye başkanlarımızın ve kurum müdürlerimizin katılımıyla güçlü bir şekilde bakanlarımızı ziyaret ederek Aksaray’ımızın sorunlarına yerinde çözümler arıyoruz. Güzel bir birliktelik ortamı var” dedi.


Aksaray’ın kalkınmasına katkı sağlayacak önemli projeler hayata geçireceklerini ve temasların bu yönde etkin bir şekilde sürdüğünü ifade eden Altınsoy; “Demiryolu meselesini biz her platformda her fırsatta dile getiriyoruz. Tabi şunu özellikle söylemek isterim; demiryolu projesi Aksaray’ında aralarında olduğu birçok ili ilgilendiren ulusal bir proje. Daha önce ihale edildi ancak bir takım sorunlar nedeniyle ihale iptal edildi. Biz Aksaray-Ulukışla ve Yenice hattı için taleplerimizi Ulaştırma Bakanımıza ilettik. Ama bu bugün yapılacak gibi anlaşılmasın. Bu proje uzun vadede gerçekleşecek bir proje. İl Başkanlığım süresince bu konu hakkında gerekli bütün girişimleri şehir erkanıyla defaatle yaptık. İl Başkanı olduğum süreçte nasip olmasını çok istedim. Şimdi de milletvekili olduğum süre içerisinde inşallah yapılmasını arzu ediyorum. Israrcı olacağız, takipçisi olacağız. Hatta yine şöyle bir düşüncemiz var. Neden Aksaray’ı trenle Ankara’ya bağlamayalım. Buradan Ankara’ya, Ankara’dan İstanbul’a trenle kolayca neden gitmeyelim. Biz bunları her fırsatta dile getireceğiz. Taleplerimizin belirli bir plan dahilinde hayata geçirileceğine inanıyoruz. 

Bu sadece Aksaray’ın veya Aksaray’a vaat edilen bir proje değil. Adana’yı da ilgilendiriyor, Niğde’yi de ilgilendiriyor. Biz o kadar uğraş veriyoruz ki o bölgedeki arkadaşlarımız bizim uğraşmamıza gerek yok Aksaray zaten bu işin peşini bırakmıyor diye söylüyor” dedi.

2006 yılında kurulan Aksaray Üniversitesi’nin kent adına oldukça önemli bir adım olduğunu ancak kendisini en çok heyecanlandıran projelerin Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği fakültesi olduğunu ifade eden Altınsoy; “Aksaray’ın sağlık anlamında şartların çok iyi olduğu bir yapıda olmasını arzu ediyoruz. Şükür Tıp Fakültesi hayalimizi yoğun uğraşlar neticesinde gerçekleştirdik. Diş Hekimliği Fakültemizin kurulumunu da aynı şekildi. Şimdi Aksaray’a Eğitim ve Araştırma hastanemizin haricinde hizmet verecek bir devlet hastanesi için uğraş veriyoruz. Cengiz Vekilimle Sağlık Bakanımıza talebimizi ilettik. Bizden 100 dönümlük bir arazi istediler ve şuanda belirlenen 3 farklı yer var. Bu mevkileri rant ortamı oluşturmamak için sormuyoruz da söylemiyoruz da. Sözünü aldık. İnşallah kısa süre içerisinde yer tahsisi yaparak  bu müjdeyi tüm Aksaray halkıyla paylaşacağız” diye konuştu.

Aksaray’a büyük bir şehir stadı kazandırmak için de gerekli sözleri aldıklarını aktaran Altınsoy; “Aksarayspor’umuza 15 bin kişilik al yapı hizmetlerini ve gerekli sosyal donatıları kapsayacak şekilde güzel bir stadyum kazandıracağız. Önümüzdeki yıl yatırım programına alınacak. Yine Ortaköy Yolunda çalışmalar devam ediyor. İhalesi yapıldı gerekli ödenekler ayrıldı. Yine Pirli, Durhasanlı, Sarıkaraman köylerinin yollarında gerekli iyileştirme çalışmaları için gerekli takibi yapacağız” dedi.


Daha bir çok önemli projenin olduğunu ve günü geldikçe Aksaray halkı ile bunları paylaşacaklarını vurgulayan Altınsoy; “Belediye meclis üyeliği, başkan yardımcılığı, teşkilatın çeşitli kademelerinde bir çok farklı görevler, il başkanlığı ve şimdi de rabbim milletvekilliğini nasip etti. Benim 3 çocuğum var ve ben hep şunu düşünürüm. Baban kim diye sorulduğunda ismimizin iyiliklerle ve güzelliklerle anılması. Kötü bir şekilde anılmak hem beni hem onları üzer. Bu görevler gelip geçici ve bittiği zaman ben yine burada memleketimde olacağım. Gönül rahatlığı ile milletimizin içinde olmak isterim. Bu nedenle Aksaray’ımız için elimizden ne gelirse gece gündüz yapacağız. Nevzat başkanım bana belediye başkan yardımcılığı görevini tevdi ettiğinde ‘Hüseyin belediyeyi rüyanda görmeyeceksen yapma bu işi’ demişti. Bu şehir bizim her zaman rüyalarımızda. Hoş bir seda bırakmak ve yaptığımız eserlerle anılmak için çalışacağız” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum