-

TÜRKİYE'DE MİLYONLARCA GAZETECİ VAR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesi’nin akademi-sektör işbirliğini pekiştirmek ve öğrencilerin saha deneyimi olan meslek profesyonelleri ile buluşmasını sağlamak amacı ile düzenlediği “Yerel Basın Sorunları ve Dijital Dönüşüm” konulu panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

TÜRKİYE'DE MİLYONLARCA GAZETECİ VAR
24 Mart 2019 - 08:25
Etkinliğe Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezahat Altuntaş Duman, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi akademik ve idari personeli yanı sıra, öğrenciler ve yerel basın temsilcileri katıldı. Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ercan Aktan’ınmodaretörlüğünü yaptığı panelin 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde düzenlenmesi münasebeti ile Aksaray’ın yerel değerlerinden biri olarak kabul edilen Âşık Molla da anıldı. Panele konuşmacı olarak katılan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, yerel basında istihdam konusunda sorun yaşandığına dikkat çekerek, İŞKUR ve KOSGEB destekleri ile yerel basının daha iyi bir konuma geleceğini belirtti. Ayrıca Esendemir, büyük gazetelerin ek çıkarmasının yerel gazetelerin ilan ve reklam almasını güçleştirdiğini ifade etti. İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik önerilerde bulunan Esendemir, gazeteciliğin sevmeden yapılamayacak bir iş olduğunun altını çizdi. Yerel basının yaşadığı sorunların tartışıldığı panelde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Bizim burada konuşuyor olmamız, deneyimleri paylaşmak ve gelecek nesillere aktarmak adına çok kıymetli. O yüzden bu etkinliği düzenlediğiniz ve bizi davet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” diyerek akademi ile sektör işbirliğinin önemini vurguladı. Teknolojinin sağladığı olanaklar çerçevesinde gazeteciliğin geçmişe göre daha kolay yapıldığını ifade eden Karaca, Türkiye’de milyonlarca gazeteci olduğunu vurgulayarak, yurttaş gazeteciliğinin yasalar çerçevesinde kontrol altına alınmasının ve denetlenmesinin gerekli olduğunu, aksi halde iletişim fakültesi mezunlarının istihdam sorunu yaşayacağını ifade etti. Ayrıca Karaca, Anadolu’da 900 civarında yerel gazetenin kapandığını belirtti ve yerel basının yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekti.

 

Etkinlik,  Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e hediye ve teşekkür beraatlarının verilmesinin ardından sona erdi. Heyet daha sonra, Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin’e bir nezaket ziyaretinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum