-

ÜNLÜ GAZETECİ YAVUZ DONAT AKSARAY DA

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Ünlü Gazeteci Yavuz Donat, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret Etti.

ÜNLÜ GAZETECİ YAVUZ DONAT AKSARAY DA
12 Ocak 2015 - 10:40
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Aksaray’a gelen Gazeteci Donat, beraberinde Ankara Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Altınışık, Sabah Gazetesi Akdeniz Bölge Sorumlusu Fevzi Mazı, Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar ve bir grup gazeteci ile birlikte Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret etti.

Başkan Yazgı, Gazeteci Donat ile yaptığı görüşmede Aksaray’a yaptığı hizmetler ve projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Göreve geldikten sonra ilk iş olarak belediyenin logosunu tek gövdeli çift başlı aslan olarak değiştirdiklerini belirten Başkan Yazgı, yeni logonun anlamını detaylarıyla aktardı.

 Başkan Yazgı Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın destekleri ile tamamı Aksaray’da çekilmekte olan Somuncu Baba filmi hakkında da bilgi vererek bu filmin 2015 yılına damgasını vuracak bir yapıt olduğunu kaydetti.

 Seçim sürecinde 118 adet proje açıkladıklarını ifade eden Başkan Yazgı, yaklaşık 8 ay içinde bu projelerin 40 tanesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

 Kısa sürede birçok mahallenin yollarının % 100’e yakın oranda asfalt yapıldığını ve kenar mahallerden başlamak suretiyle merkeze doğru ilerleyen bir çalışma yürüttüklerini söyleyerek şu anda 48 mahalleden 25’inin tamamında asfalt yapıldığını ifade etti.

 Belediye olarak çok büyük projeleri de bulunduğunu belirten Başkan Yazgı, şehrin içinde kalan ve kentsel dönüşüme almayı istedikleri alanlar olduğunu, bu konuda TOKİ Başkanı ile görüştüklerini ve Aksaray’a ziyarete geldiğinde bu konuda saha incelemesi yapacaklarını kaydetti.

Başkan Yazgı, eski terminalle ilgili de bir proje hazırladıklarını ancak Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın özellikle vurguladığı yatay büyümeye önem verdikleri için Aksaray’ın yerleşiminde bu yönde bir yapılaşmayı gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi. Bu anlamda alışveriş merkezleri ile diğer bina yerleşimlerini de dikey olmayan yatay büyüme noktasında değerlendirdiklerini belirtti.

Diğer yandan şehrin ortasında kalan TMO silolarını başka bir yere taşıyıp o bölgeye güzel bir park yapmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Yazgı “Çünkü o bölgenin parka ihtiyacı var.” Dedi.

Aksaray’ın içme suyuna yönelik ciddi bir çalışma yaptıklarının altını çizen Başkan Yazgı, Aksaray’ın suyunun içilebilecek kalitede olmadığını ve özellikle yazın az yağış almasından dolayı koku ve tat problemi ile karşılaşıldığını söyledi. Aksaray’ın içme suyu kaynaklarının birinin yer altı diğerinin ise baraj gölü olduğunu belirten Başkan Yazgı “Bizim hedefimiz içilebilir sudur. Bunu yapmak için de kısa, orta ve uzun vade de projelerimiz var. Göreve geldiğimiz andan itibaren DSİ ve Bakanlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucu 6 tane su kuyusunu açtık. Bundan sonra ise su kuyuları için bir arıtma tesisi kurma ve ardından yeraltı boru sistemi ile şehre ulaştırmaya yönelik çalışmaları yürüteceğiz. Bu konuda sizi de ilgilendiren bir nokta var; Bor ve Aksaray’ın da içine dâhil olduğu Ecemiş suyunu buraya getirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede Aksaray’ın su sorununu ciddi anlamda rahatlatmış olacağız. Dolayısıyla konuya ilişkin olarak sizin de desteklerinizi bekliyoruz.” Dedi.

Usta Gazeteci Yavuz Donat ise yaptığı açıklamada Aksaray’da çok önemli değişikliklerin görüldüğünü ve bunun şehir açısında önemli olduğunu vurgulayarak “Şehrin giriş-çıkışları fevkalade önemli. Son bir ayda yapılanları gördüm. Çok güzel olmuş. Hele bir de ortada ağaçlandırma ve yeşillendirme olduğu zaman insan şehre girdiğini görür.” Dedi. Gazeteci Donat, Aksaray’a yaptığı güzel hizmetlerden dolayı Başkan Yazgı ve ekibine teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Yapılan görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ünlü Gazeteci Yavuz Donat’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek günün anısına bir çift fincan takımı ve kalem hediye etti.  



DONAT “BÖYLE GÜZEL BİR MEKÂNI AKSARAY’A KAZANDIRAN BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Aksaray’a gelen Ünlü Gazeteci Yavuz Donat, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret ettikten sonra Kültür park ADESE’deki Aksaray Belediyesine ait AKMEK Sanat Atölyesi’nde gezi ve incelemelerde bulundu.

 

Usta Gazeteciye AKMEK Sergi salonunu gezdiren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, hanımlar tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünlerin burada imal edildikten sonra hem sergilendiğini hem de satış yapıldığını aynı zamanda kafeterya bölümünde de vatandaşlara hizmet verildiğini kaydetti.

Belediyenin AKMEK Sanat Atölyesinin çok güzel bir hizmet olduğunu belirten Gazeteci Yavuz Donat, bu güzel hizmeti Aksaray halkının hizmetine sunduğu için Başkan Yazgı ve ekibine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,AKMEK’te hanımlar tarafından yapılan ve üzerinde Kur’an ayeti olan  bir tabloyu Yavuz Donat’a hediye etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum