-

AKSARAY SGİM' DEN ORTAKÖY ODA BAŞKANLARINA, SGK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ VE BELEDİYEYE ZİYARET

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan, önce Ortaköy İlçesi Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünü, Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük’ ü ziyaret etti ve ardından Ortaköy Şoförler ve Otomobilciler odasında, oda başkanlarıyla bir araya geldi...

AKSARAY SGİM' DEN ORTAKÖY ODA BAŞKANLARINA, SGK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ VE BELEDİYEYE ZİYARET
29 Aralık 2014 - 11:47
Ortaköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğün de incelemelerde bulunan İl Müdürü Çalışkan; Ortaköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mustafa Belgemen’den Merkez Müdürlüğünde yürütülen işlemler ve yapılandırmaya  başvuran kişi sayısı hakkında bilgi aldı. Merkez Müdürlüğü çalışanlarıyla fotoğraf çektiren Çalışkan, teşekkür edip başarı diledi.

Hemen akabinde Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük’ ü ziyaret eden Çalışkan; 6552 sayılı yapılandırma ve Sosyal Güvenlik Kurumunun faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Ortaköy Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünün modern binası ile Ortaköy, Ağaçören, Sarıyahşi ilçelerinin SGK işlemlerini yürüttüğünü  ifade etti.

Belediye Başkanı Mahmut  Ütük ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek  Çalışkan’a teşekkür etti.

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan, Ortaköy Şoförler ve Otomobilciler odasında, oda başkanlarıyla bir araya geldi.

     İl Müdürü Çalışkan, Ortaköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Yüksel, Ağaçören Esnaf Sanatkarlar ve Şoförler Odası Başkanı Nazım Pınar, Ortaköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Çolak ile  Ortaköy ve Ağaçören ilçelerinde Sosyal Güvenlik Bilincinin Geliştirilmesi ve yapılandırma hakkında görüş alış-verişinde bulundu.

Çalışkan; “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak toplumumuzun her kesimini Sosyal Güvenlik konusunda bilgilendirmek ve her vatandaşa ulaşabilmek bizim için çok önemli.

6552 sayılı torba yasaya göre yapılandırma, Kayıt dışı İstihdamla mücadele ve Sosyal Güvenlik Kurumunun tüm yürüttüğü faaliyetler konusunda okullarda seminerlerle, Sivil toplum örgütleri aracılığıyla, basın- yayın aracılığıyla toplumumuzu bilgilendirmek için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.

Örneğin sigortasız işçi çalıştıran bir iş verenin, işçinin kaza geçirmesi ve ölmesi halinde açılacak rücu davasıyla ciddi rakamları ödemeye  mecbur kaldığını, dolayısıyla daha büyük maddi kayıplara uğrayacağını anlatmaya çalışıyoruz”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum